3 moduri în care pandemia schimbă casele inteligente

Dupa ultimul an si jumatate in care am stat si am lucrat, am invatat, am facut miscare si multe alte lucruri facute de acasa, noi consumatorii am schimbat drastic modul in care traim in spatiile noastre private, de acasa. In esenta, pandemia au facut casele noastre mai importante ca niciodata. In aceasta perioada multi proprietari de case au ales sa integreze mai multa tehnologie in casa lor pentru ca spatiile lor sa functioneze mai eficient, 41% dintre consumatori au achizitionat dispozitive care le-au imbunatatit calitatea vietii pe tot parcursul pandemiei. Iar unul dintre cele mai populare tipuri de dispozitive pentru o casa inteligenta a aparut in urma pandemiei a fost tehnologia de asistent vocal precum Hey Google, Amazon Alexa sau Siri de la Apple.

Avand in vedere aceasta tendinta, am subliniat trei moduri in care pandemia a afectat casele inteligente si ce ar trebui sa ia in considerare constructorii pe viitor, pe masura ce continua sa construiasca case mai inteligente si mai convenabile.

1. Exista un volum crescut de dispozitive conectate in toate casele

Nu numai ca cererea dispozitivelor inteligente pentru case sunt in crestere, dar si numarul de dispozitive inteligente pe care proprietarii si cumparatorii cauta sa le integreze in casele lor si sa le tranforme in case inteligente a crescut drastic. O modalitate de a va asigura ca proprietarii de case sunt pregatiti de succes atunci cand vine vorba de dispozitive inteligente, nu numai in momentul achizitionarii si mutarii, ci si pe masura ce cresc in casele lor, este alegerea unui partener de marca care are capacitatile de a sustine nevoile si a avea solutii pentru domiciliu.

2. Activitatile de zi cu zi si sarcinile casnice sunt optimizate cu tehnologia smart home

In timp ce petrec mai mult timp acasa, multi au ales sa automatizeze sarcinile obositoare cu dispozitive mai inteligente, iar aceste sarcini devin acum parte din viata lor, ceva natural. Opririle la cafenea au trecut la preparatele la domiciliu automatizate cu o rutina bine conceputa “Buna dimineata”, cu dispozitive inteligente de acasa, facand sarcinile precum cresterea usoara a luminozitatii luminii si pornirea aparatului de cafea usoara, chiar din pat. Pe masura ce casele au devenit centrul de fitness ales de multi, automatizarea unui termostat inteligent, difuzoare si un controler de ventilator de tavan compatibil Wi-fi, le-a permis proprietarilor de case sa creeze o atmosfera in mod special pentru ei si familiile lor cat mai relaxanta si cu cat mai putine lucruri de facut.

Pentru constructorii de case care doresc sa ofere aceste optiuni de casa inteligenta cumparatorilor lor, este la fel de important sa se asigure ca dispozitivele pe care le alegeti pot si vor fi compatibile cu alte marci de casa inteligenta. Acest lucru permite proprietarilor de case optiunea de a adauga cat mai multe dispozitive in rutina zilnica, crescand astfel factorii de confort.

3. Proprietarii de case se vor baza pe dispozitivele lor inteligente de acasa pentru linistea sufleteasca

Pe masura ce multi incep sa se intoarca la birou, la serviciu sau sa calatoreasca cu familia in aceasta vara, anxietatea de a se intreba daca ai stins lumina sau ai deconectat ondulatorul incepe din nou sa apara in viata lor. Lucrurile naturale, pe care le faceam inainte de pandemie acum cel mai probabil au inceput sa fie uitate, dar tehnologia casei poate juca un rol important in usurarea si eliberarea mintii de mai multe griji.

Prin plasarea strategica a dispozitivelor cu control vocal in zone convenabile din toata casa, un proprietar ocupat poate fugi pe usa stingand toate luminile fara a fi nevoit sa alerge in camere diferite, pur si simplu spunand “Alexa, stinge toate luminile”.

Sau chiar daca un consumator a plecat deja de acasa pentru ziua respectiva, inclusiv dispozitivele controlate de aplicatie care permit sa vizualizeze cu usurinta dispozitivele conectate de acasa de pe telefon si ofera optiunea de a aprinde/opri luminile sau electrocasnicele mici de la distanta. Aceste solutii inteligente de iluminat pot fi, de asemenea, programate sa se stinga la aproximativ 30 de minute dupa ce proprietarul paraseste casa in fiecare zi, permitand confort si liniste.

Asadar, cererea de tehnologie pentru casele inteligente a crescut drastic in ultimul an si jumatate. Oamenii continua sa se adapteze in toate aspectele de tehnologie inteligenta si vor continua sa schimbe modul de trai, prin a-si simplifica si a se bucura de tot confortul din casele lor in uratorii ani.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768