4 sfaturi pentru a va face afacerea de constructii mai ecologica

Pentru companiile de constructii, gasirea unor modalitati de a face munca zilinica mai ecologica poate ajuta la demonstrarea durabilitatii si poate atrage clienti noi.

Deoarece constructiile sunt responsabile pentru aproximativ 39% din emisiile globale de gaze cu efect de sera, antreprenorii si subcontractantii pot sa fie mult mai atenti.

Exista cateva practici ecologice pe care companiile de constructii si antreprenori le pot aplica, indiferent de sectorul in care se afla.

Utilizarea materialelor verzi

Cercetarile privind constructiile durabile au descoperit ca emisiile de CO2 din faza de productie a materialelor reprezinta pana la 93,4% din totalul emisiilor de carbon din constructii.

Multe materiale de constructii, cum ar fi sindrila de beton sau asfalt, au un efect grav asupra mediului. Alternativele durabile pentru aceste materiale pot ajuta la reducerea semnificativa a emisiilor pe care le vor produce pentru viitoarele proiecte.

In calitate de antreprenor, este posibil sa aveti un control mare asupra materialelor pe care le folositi pentru un anumit proiect.

Chiar daca nu aveti control deplin asupra unor materiale utilizate intr-un proiect, posibilitatea de a recomanda aceste materiale poate oferi beneficiarilor si antreprenorilor o gama mai larga de optiuni atunci cand vine vorba de constructii durabile.

De exemplu, bambusul, este un material biodegradabil si o resursa cu crestere rapida. Are un raport excelent de rezistenta, iar greutatea acestuia este acceptabila, chiar ideala, iar din punct de vedere al rezistentei are o compresiune mai mare decat betonul sau caramida. Este folosit de obicei pentru constructii de interior, cum ar fi podelele si dulapurile, dar poate fi utilizat si pentru exterior.

Pluta ofera beneficii similare si este ipermeabila. Capacitatea sa de a absorbi socurile si zgomotul il face, de asemenea, o optiune buna pentru izolatie si pardoseala.

De asemenea, este posibil sa obtineti mai sustenabil materiale de constructie utilizate in mod obisnuit, fara a va angaja in materiale precum bambusul. Lemnul recuperat si tiglele de acoperis sunt o modalitate excelenta de a reduce emisiile de carbon ale unui proiect.

Utilizati managementul pentru a reduce deseurile

Managementul eficient poate avea, de asemenea, un impact mare asupra impactului general asupra mediului pe care il va avea un proiect. Prin adoptarea unor platforme sau instrumente de management mai avansate, puteti colecta informatiile necesare pentru a face proiectele de constructii mai ecologice.

Tehnologia de urmarire a deseurilor, de exemplu, poate fi un atu major. Instrumentele de urmarire va ajuta ca sa indentificati cand aceste deseuri sunt generate in timpul unei lucrari, permitandu-va sa reduceti mai eficient deseurile si sa recuperati materialele care pot fi utilizate in viitoarele lucrari.

Sistemele de urmarire a utilitatilor pot oferi beneficii similare. Aceste instrumente va vor urmari utilizarea apei si a energiei pe parcusul unui proiect, permitandu-va sa identificati sarcini sau metode care consuma cantitati mari de resurse.

Utilizarea de echipamente ecologice de constructii

Uneltele si vehiculele electrice, mai degraba decat cele pe combustibilii obisnuiti, va pot ajuta sa reduceti emistiile produse de munca zilnica. Echipamente si iluminat mai eficient pot ajuta, de asemenea, aici reducand cantitatea de energie pe care o consuma un proiect.

Alegerea echipamentului de constructie este, de asemenea, importanta deoarece managerii de cladiri vor folosi echipamente instalate de ani de zile, echipamentele de constructii pot avea un impact si mai mare decat practicile de constructie la fata locului.

Optimizati calatoriile si transportul

Practicile bune de management va pot ajuta, de asemenea, sa reduceti emisiile proiectului. Calatoriile si transportul cum ar fi aducerea materialelor la fata locului si transportul lucratorilor, pot fi responsabile pentru o parte semnificativa a emisiilor produse de constructii.

Gestionarea si planificarea eficienta a materialelor va pot ajuta sa reduceti numarul de calatorii pe care dvs. si echipa dvs. trebuie sa le efectuati catre santier si de la santier. Acest lucru poate economisi timp si poate ajuta la reducerea emisiilor de la camioane si alte vehicule de cosntructii.

Intalnirile virtuale pot fi de mare ajutor in acest caz. Daca puteti oferi videoconferinte catre un contractant, subcontractant sau in loc sa va intalniti cu persoana, este posibil sa reduceti semnificativ emisiile asociate calatoriilor.

 

In concluzie, aceste strategii sunt deosebit de eficiente daca va coordonati cu lucratori sau clienti care se afla in afara ariei dvs de munca. Pe langa simplificarea itinerariilor partilor interesate, puteti evita si costurile ridicate ale carbonului asociate cu calatoriile cu avionul sau pentru alte calatorii pe distante lungi.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768