6 informatii esentiale in zugravirea unei incaperi

zugravit

In ziua de astazi, este un lucru tot mai dificil sa fie gasiti meseriasi profesionisti, care sa ofere servicii de o calitate superioara, incadrandu-se intr-o anumita perioada de timp.

In ceea ce priveste acest tip de serviciu, este important sa fie vazuta complexitatea acestuia, deoarece se ofera mult mai mult decat o lucrare rapida cu o simpla rola de vopsea.

Un meserias profesionist isi va desfasura munca intr-o serie de etape. Prima data se va aplica un substrat special dedicat, apoi un al doilea strat si mai apoi cel final.

Majoritatea zugravilor au propriile echipamente specializate, pentru a putea ajunge la cele mai inaccesibile puncte, adica colturi dificile sau tavan inalt. Mai mult decat atat, un specialist se va asigura intotdeauna ca liniile peretilor sa fie perfect drepte.

1. Primul pas – evaluarea unei lucrari

Un meserias va analiza starea pereților și a tavanului. atunci când va evalua lucrarea. Dacă există zone umede, crapate sau pete, va fi necesar ca prima data sa fie tratata acea zona, inainte de a fi pregatita pentru vopsire. Acest lucru ar putea implica utilizarea vopselelor de etanșare pentru a pregăti suprafețele pentru vopsire.

Atunci cand peretii sunt inegali sau scorojiti, lucru frecvent intalnit la vopseaua veche, asta presupune aplicarea unui grund pentru ca suprafata sa fie mai neteda, respectiv mai usor de vopsit si sa ofere rezistenta in timp.

2. Cum sa alegi vopseaua potrivita?

Unii meseriasi pot ajuta clientul sa gaseasca nuanta de vopsea dorita, pentru fiecare incapere in parte. Pe baza acestei experiente, se poate verifica daca se furnizeaza un serviciu de inalta calitate intr-o perioada relativ scurta de timp. Acest lucru face ca pretul total al unei lucrari sa fie mai accesibil decat a fost considerat initial.

In momentul in care se alege o vopsea pentru o incapere sau pentru o intreaga locuinta, este necesar sa fie luati in considerare mai multi factori. In zonele de bucatarie si baie, specialistii recomanda utilizarea de vopsea superlavabila.

3. Opteaza pentru un raport optim pret-calitate al vopselei

O vopsea colorata are, de regula, un preț mai mare decât nuanțele de alb, iar firmele specializate care își amestecă propriile culori pot percepe mai mult pentru combinatia dorita.

Cu toate ca exista pe piata numeroase tipuri de cutii de vopsea de diferite culori, unele pot fi considerabil mai ieftine ca si pret, insa calitatea pigmentului este de calitate inferioară. Asta înseamnă că vor fi necesare mai multe straturi pentru a putea acoperi pereții în mod corespunzător. Asadar, vopseaua ieftină este de calitate inferioara si nu este chiar atât de ieftină pe cât ar putea părea, la prima impresie.

De asemenea, exista anumite vopsele speciale, care pot fi mult mai scumpe pe metru patrat. Printre acestea se afla vopseaua de tigla, cea metalica, anumite grunduri. Cele mai variate optiuni avute la indemana pe piata dintr-o anumita zona, se gasesc la firmele specializate, precum centrele in redecorare sau in magazinele de bricolaj.

4. De ce este mai scump sa fie combinate mai multe culori de vopsea?

In situatia in care o camera va fi zugravita intr-o singura culoare, acesta reprezinta procedeul cel mai simplu si ieftin. In cazul acesta, se vor nota toate dimensiunile incaperii si apoi se vor inmulti intre ele.

Un aspect relativ mai dificil, este atunci cand se doreste combinarea mai multor culori. In aceasta situatie, pe langa un cost mai mare de manopera si vopsea, se va nota separat fiecare suprafata a peretilor respectivi.

Manopera implica costuri mai mari deoarece se necesită timp si efort suplimentar, precum spălarea suplimentară a periilor și rolelor. Mai mult, există procesul numit de ‘tăiere’, in care se foloseste o perie mică pentru a vopsi cu precizie marginile, utilizand mai multe tehnici.

5. Este suficienta cantitatea de vopsea care reiese din calcule?

Intotdeauna va fi necesar sa se achizitioneze o cantitate mai mare de vopsea decat cea necesara, deoarece surplusul va fi folosit pentru diferite ajustari. Mai mult, vopseaua ramasa in plus se va utiliza pentru diferite retusuri ulterioare sau la unele imbinari. De regula, dupa ce se aplica cel de-al doilea strat de vopsea, pot ramane unele zone ce nu s-au acoperit atat de bine precum celelalte.

6. Aplicarea tapetului este inclus in oferta de servicii a unui zugrav?

Aceasta intrebare este intalnita destul de frecvant, datorita faptului ca marea majoritate a zugravilor ofera si servicii de aplicare tapet. Insa acest serviciu nu este inclus intotdeauna in oferta de servicii a unui meserias.

Unele persoane prefera ca unele parti ale peretilor sau un perete dintr-o incapere sa nu fie zugravit ca si celelalte, ci doresc aplicarea unui tapet.

Procesul de indepartare a tapetului implica anumite costuri suplimentare, in functie de spatiu si starea peretilor. Nu este o muncă deosebit de dificilă, dar poate necesita o perioada mai indelungata de timp.

Atat procedeul de aplicare, cat si cel de indepărtare a tapetului necesită expertiză, echipament si produse speciale. După procedeul de îndepărtare a tapetului, meseriasul va trebui să curățe peretele folosind anumite unelte, pentru a se asigura că nu rămân reziduuri sau resturi. Acest lucru permite să obțină finisajul impecabil pe care clientii il doresc.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768