9 probleme comune intalnite la panourile solare

In ultimele decenii, panourile solare au devenit o investitie extraordinara pentru multi oameni. Ele ofera o serie de beneficii atat proprietatilor comerciale, cat si caselor rezidentiale, iar din momentul in care se bazeaza pe soare si nu pe retea, ele ajuta la conservarea resurselor naturale si a mediului.

Panourile solare necesita intretinere destul de redusa, asa ca daca decideti sa utilizati un sistem de energie solara, ar trebui sa puteti beficia de beneficii fara prea multa intretinere. Acestea fiind spuse, totusi, nimic nu este sigur. Pot aparea anumite probleme, asa ca daca observati vreodata ceva inneregula cu modul in care functioneaza sistemul dumneavoastra, ar trebui sa actionati imediat inainte ca problemele sa se agraveze.

Iata cele mai frecvente probleme care afecteaza panourile solare:

Delaminare si coroziune interna

Daca umiditatea ajunge in panou, poate provoca coroziune interna. Pentru a evita aceastra problema, asigurati-va ca panorule dvs tin aerul si apa si ca toate componentele panoului solar sunt laminate sub presiune.

Probleme electrice

Cablajul defectuos impiedica panourile solare sa functioneze bine. Conexiunile slabilte, coroziunea si oxidarea pot interfera cu productia de electricitate. Daca nu stiti ce faceti, nu incercati sa modificati singur sistemul de cablare, este recomandat sa chemati un electrician calificat. De fapt, daca lucreaza altcineva, in afara de o persoana calificata la cablajul panoului solar aceasta manipulare se poate numi o infractiune.

Micro-fisuri

Micro-fisurile sunt o problema comuna cu panourile solare si pot compromite eficienta sistemului dumneavoastra. Acestea sunt mici crapaturi pe panou si sunt greu de observat cu ochiul liber. Dar, odata cu timpul si schimbarile semnificative ale vremii, fisurile pot creste. Fisurile apar in mare parte din cauza productiei de module fotovoltaice si a conditiilor termice si sezoniere. De asemenea, pot rezulta din manipularea neglijenta in timpul procesului de expeiere. De aceea este important sa angajati un profesionist de incredere care sa se ocupe de transport si instalare cu cea mai mare grija.

Efectul PID

PID inseamna Potential Induced Degadation. Poate aparea din cauza diferentei de tensiune dintre impamantare si panoul solar. Cand se intampla acest lucru, circuitul de alimentare primar ajunge sa  produca descarcari partiale de tensiune. Efectul PID poate degrada eficienta si performanta panourilor si poate reduce durata de viata a acestora. Din fericire, un profesionist solar poate ajuta la inversarea sau prevenirea problemei.

Pasarile

Acele pasari dragute pe care le vedem noi zilnic pot face ravagii panourilor solare. Ele se pot cuibari sub panouri si impiedica sistemul sa-si faca treaba corect. Astfel, daca observati ca pasarile se aduna pe acoperisul dvs., luati in considerare solutii pentru indepartarea acestora.

Trasee de melci

O alta problema comuna a panourilor solare este cunoscuta sub denumirea de contaminare a “urmei de melc”. Numele vine de la liniile maro care apar pe panourile solare, dand aspect ca melcii au traversat suprafata acestora. Urmele de melc se manifesta de obicei numai dupa cativa ani si sunt cauzate de mai multi factori, inclusiv de pasta de argint defectuoasa, cea care este folosita la fabricarea panourilor. Aceasta, la randul sau, provoaca umiditate, care are ca rezultat oxidarea dintre materialul de incapsulare si pasta de argint. De asemenea, contaminarea urmei de melc poate rezulta din fisuri microscopice din sistemul fotovoltaic. Aceasta problema reduce performanta sistemului solar si face ca acesta sa se defecteze prematur.

Probleme cu acoperisul

Sistemul solar nu ar trebui sa afecteze integritatea acoperisului casei tale. In schimb, poate servi ca un strat frumos de protectie pentru materialele acoperisului. Cu toate acestea, in unele cazuri, instalarea va poate afecta acoperisul intr-un fel. Asigurati-va ca va inspectati acoperisul din cand in cand si sunati-va instalatorii de sisteme fotovoltaice daca pare sa fie compromis in vreun fel.

Probleme cu invertorul

Panourile solare folosesc un invertor pentru a converti curentul continuu de la soare in curent alternativ pe care il utilizati acum in casa dvs. Un invertor este ca o cutie care este de obicei instalata la etajul superior. Majoritatea panourilor solare pot dura pana la 20 de ani, dar invertoarele nu sunt chiar atat de durabile. Utilizatorii solari raporteaza ca trebuie sa-si schimbe invertoarele in medie la fiecare 10 pana la 15 ani.

Una peste alta, sistemele fotovoltaice pot face cai de lucru uimitoare, dar nu sunt perfecte. La fel ca roice alte aparate, acestea sunt vulnerabile la defecte de fabricatie si uzura. Principalul lucru este ca sunteti in concordanta cu functia sistemului dvs, si cu rezultatele acestuia si sa raportati orice modificari cat mai curand posibil.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768