fbpx

Acoperisuri – ce preturi se practica in 2021?

Pentru a menţine o poziţie competitiva pe piaţă, in ziua de astazi, este necesar ca meseriasii profesionisti sa se concentreze spre client şi calitate, prin evaluarea periodica a satisfacţiei acestora. Satisfacția clientului a devenit o prioritate, lucru care condiționeaza existenta pe piata a respectivei firme.

Proprietarii de locuinte au aşteptări tot mai mari din partea meseriasilor privind calitatea, datorita faptului ca in majoritatea domeniilor, in special in domeniul constructiilor, s-a dezvoltat puternic concurenţa. Astfel, prestatorii de servicii sunt oarecum obligati de circumstante, să-şi concentreze în permanenţă eforturile pentru înţelegerea cerinţelor clienţilor.

Montarea unui acoperis ar putea sa para o munca de complexitate redusa. Totusi, in practica, manopera pentru realizarea unui acoperis este extrem de dificila si periculoasa.

Factori care influenteaza pretul final

In cazul oricarei lucrari, manopera reprezinta un subiect extrem de important pentru eficientizarea costurilor. O firma cu experienta si meseriasi profesionisti va finaliza proiectul mult mai rapid, iar acest lucru poate reduce din cheltuielile pentru santierul respectiv.

In functie de complexitatea unei lucrari si de calitatea materialelor utilizate, preturile pot fi negociate, insa in domeniul constructiilor nu este recomandat sa se compromita calitatea in favoarea unui pret mai mic.

O lucrare de calitate superioara va proteja nu doar acoperisul, ci intreaga constructie. Infiltratiile de apa pot crea daune pentru anumite parti ale constructiei, precum instalatia electrica, zidarie, tencuiala. Mai mult, o calitate indoielnica, atat din punct de vedere a manoperei, cat si a materialelor, nu va avea o rezistenta garantata in timp.

Preturile afisate intr-o lista de pret, reprezinta o medie efectuata pe o anumita zona geografica si au caracter orientativ. De regula, pentru lucrari de dimensiuni mai mari, preturile sunt negociabile.

 

Lucrari acoperis Pret manopera*
Montat tigla metalica 27 lei/ mp
Montat tigla ceramica 33 lei/ mp
Montat panou sandwich 35 lei/ mp
Montat tabla cutata 25 lei/ mp
Montat pazie din scandura 15 lei/ mp
Montat pazie PVC 20 lei/ mp
Montat folie anticondens 10 lei/ mp
Montat fereastra mansarda 400 lei/ buc
Sindrila bitumoasa 30 lei/ mp
Sindrila lemn 75 lei/ mp
Sipca 9 lei/ mp
Burlane 12 lei/ ml
Jgheaburi 25 lei/ ml
Lambriuri lemn 50 lei/ mp
Cos de fum 200 lei/ buc
Hidroizolatie lichida 32 lei/ mp
Termoizolatie 27 lei/ mp
Opritoare zapada 17 lei/ ml
Corniere, sorturi, dolii, coame 17 lei/ ml
Vopsit acoperis – 2 straturi 17 lei/ mp

*Preturile sunt orientative. TVA nu este inclus.

2 Comentarii chat_bubble

Bogdan Burcea
4 săptămâni ago

Sunt de acord.

Rudi constructii
3 săptămâni ago

Prețurile sunt ok

Trimitequestion_answer

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768