Afla cat ar trebui sa dureze constructia casei tale

Construirea unei case poate dura de la sase luni la doi ani, in functie de diferiti factori. Locatia, stilul si dimensiunea planului, vremea, chiar si regiunea in care locuiti poate afecta durata necesara pentru a finaliza constructia.

Este foarte important sa stii cat timp trebuie sa astepti pana sa te muti in noua ta casa. Cunoasterea tuturor factorilor si a cronologiei constructiei de baza de la inceput va va permite sa luati o decizie in cunostinta de cauza, daca o noua constructie a casei este alegerea potrivita pentru tine si familia ta.

Timpul mediu necesar pentru a construi o casa

Procesul mediu de construire a unei case noi dureaza de la opt pana la zece luni.

Acest interval de timp include finalizarea planurilor si obtinerea autorizatiilor, constructia efectiva a casei, amejarile interioare si exterioare si trecerea finala.

Daca intentionati sa construiti o casa complet personalizata va trebui sa luati in considerare timp suplimentar pentru a va intalni cu arhitectul sau constructorul si pentru a elabora, a asigura finantarea si autorizatiile necesare, pentru a luat toate deciziile de proiectare si, de asemenea, pentru a construii un plan de rezerva pentru inevitabil, intarzieri sau alte probleme neprevazute.

O casa tipica, construita la comanda va dura putin peste un an, de la inceput pana la sfarsit, cu un antreprenor, dar pentru o casa complet personalizata, procesul poate dura mai multi ani.

Factori care influenteaza cronologia lucrarilor

Exista mai multe surse comune de intarzieri la care sunt “victime” noile constructii. Unele dintre ele pot fi evitate sau atenuate printr-o planificare adecvata, dar unele vor trebui pur si simplu rezolvate.

Permise si autorizatii

In functie de locul in care locuiti, procesul de obtinere a avizelor si aprobarilor necesare poate dura destul de mult timp.

Fie ca acest lucru se datoreaza unui inspector, restrictiilor cauzate de reglementari locale sau doar de documentele excesive care trebuie depuse, intarzierile in aceasta etapa nu sunt neobisnuite. Este important sa va asteptati la potentialele intarzieri in acest domeniu.

Locatie, vreme si mediu

Este posibil sa fi gasit privelisti uimitoare la locul casei tale de pe varful dealului, dar tine cont si de faptul ca toate materialele si echipamentele necesare pentru a construi casa de vis vor trebui, de asemenea, sa urce pe acelasi deal, ceea ce ar putea cauza complicatii si intarzieri.

In timpul procesului de pregatire, curatarea si nivelarea terenului de locuit, in pregatirea fundatiei ar putea avea, de asemenea, intarzieri, cu indepartarea copacilor, pietrelor si a altor resturi.

La nivel regional, veti vedea, de asemenea, variabile in program, constructia in regiunile de nord durand in medie mai mult decat cele din sud. Acest lucru se datoreaza cel mai probabil faptului ca constructiile trebuie sa se adapteze temperaturilor scazute din perioada rece a anului. In plus, in zonele urbane si dezvoltate vor fi mai rapide decat cele din zonele rurale sau noile dezvoltari care nu au fost echipate cu utilitatile necesare.

Vremea nefavorabila poate intarzia si constructia. Pe langa oprirea lucrarilor, furtunile pot provoca inundatii, pot deterioara proviziile sau pot face drumurile neasfaltate impracticabile pentru echipamente.

Disponibilitatea subcontractantilor si a lucratorilor

In perioada de constructie cea mai aglomerata a anului, vara, este obisnuit ca subcontractantii sa fie indisponibili in termen din cauza numarului de locuri de munca care le solicita atentia.

Multi pasi critici de constructie, de la fundatie si acoperis pana la electricitate si instalatii sanitare, necesita subcontractanti autorizati, specializati in acele domenii. Poate fi necesar ca, constructia sa fie amanata temporar pana cand acestia sunt disponibili pentru a finaliza lucrarile necesare.

Stilul si dimensiunea casei tale

Este de la sine inteles ca, casele mai mari dureaza mai mult timp pentru a fi finalizate si acelasi lucru este valabil si pentru tipurile de case mai complicate. Construirea unei case personalizate ar putea suferi intarzieri neprevazute din cauza potentialelor probleme care apar pe parcursul procesului de construire a unui plan de etaj care nu a fost construit inainte.

Daca utilizati un plan de etaj furnizat de un constructor, acesta va fi construit anterior aceleasi case sau case similare si va fi mai constienta, va putea planifica orice problema potentiala.

Casele cu materiale specializare ar putea, de asemenea, sa se confrunte cu intarzieri daaca aceste materiale sunt lipsa sau nu sunt disponibile in momentul in care sunt necesare constructiei.

In plus, problemele meteorologice din linia de tranzit ar putea duce la intarzieri de expediere sau chiar la deteriorarea acelor materiale in tranzit.

Timp mediu dupa tipul de constructie

Dupa cum am mentionat mai sus, timpul de constructie poate varia in functie de tipul de constructie noua pe care o alegeti si de nivelul de personalizare pe care il aplicati. In general, mai multe decizii din partea dvs, in calitate de cumparator vor echivala cu un timp de constructie mai lung.

Casele construite pentru vanzare vor fi finalizate cel mai repede. Acestea sunt locuinte construite in compartimentari noi, de catre un constructor si care sunt destinate pentru a fi vandute. Constructorul va lucra la o serie de planuri pe care echipa lor le-a construit de multe ori inainte, eliminand eventualele intarzieri necunoscute.

Intr-o casa construita pentru vanzare, pot exista cateva planuri personalizate in care puteti avea un cuvant de spus, cum ar fi stilul mobilei, culoare peretilor, dar si aici majoritatea deciziilor sunt luate deja dinainte.

O casa construita de catre un antreprenor este aceea in care un proprietar de teren lucreaza cu un antreprenor pentru a proiecta si construi o casa personalizata. Casele construite de antreprenori ofera mult mai multa personalizare, ceea ce incetineste procesul, dar totusi ofera cumparatorului sansa de a lucra cu o echipa stabilita.

Optiunea care necesita cel mai mult timp este sa optezi pentru o casa construita de catre tine, sau proprietar, in care tu, in calitate de proprietar, actionezi ca antreprenor general si supraveghezi singur intregul proiect al constructiei.

In concluzie, daca aveti timp sa asteptati si aveti un buget care va permite, construirea unei case noi indiferent de timpul de asteptare, merita, deoarece poti avea casa pe care ti-o doresti, acolo unde o vrei tu, intretinerea va fi mai usoara datorita tuturor lucrurilor noi din aceasta, iar satisfactia da a sta intr-o casa noua stiind ca este a ta este una unica.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768