Cauti meseriasi pentru lucrarea ta?

Cauti o firma sau un meserias profesionist care sa iti execute lucrarea? Prolist te ajuta gratuit sa iti gasesti meseriasi pentru lucrarea ta!
Trimite detaliile lucrarii tale si te vom contacta cu cea mai buna solutie.  Afla cum iti dai seama ca un intrerupator este defect

  Intrerupatorul se gaseste in fiecare casa, nu se intampla adesea sa ne gandim daca avem nevoie de reparatii la intrerupatoarele de lumina. Un intrerupator de lumina este un dispozitiv mecanic cu o varietate de piese in miscare care are mii de utilizari pe parcursul vietii sale. Din acest motiv, nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca intrerupatoarele de lumina se uzeaza si in cele din urma se si defecteaza.

  Deci, care este primul semn ca intrerupatorul tau s-a defectat? Pentru inceput, veti observa probabil ca intrerupatorul dvs. de lumina functioneaza intr-un mod anormal. Acest lucru este destul de clar ca intrerupatorul dvs. de lumina este defect si are nevoie de reparatie sau inlocuire.

  Desi acesta este cel mai evident semn al unui intrerupator de lumina care necesita reparatii, exista diverse alte semne de avertizare care pot fi mai putin subtile la care ar trebui sa fii atent.

  Intrerupatorul face scantei

  Desi nu este deloc neobisnuit sa vezi o scanteie mica in interiorul unui intrerupator atunci cand il stingi (de fapt, acest lucru este destul de normal), un intrerupator de lumini care provoaca scantei si fum poate fi un semn al unei probleme mai mari. In plus, daca observati urme de arsuri fie pe intrerupator, fie pe placa de acoperire, cu siguranta aveti nevoie de reparatie sau de schimbarea intrerupatorului.

  O mica scanteie observata la oprirea unui intrerupator de lumina este cauzata de ceva numit arc de sarcina. Un arc de sarcina apare atunci cand electricitatea sare intre contacte in timp ce acestea se indeparteaza unul de celalalt. In cazuri normale, un arc de sarcina se opreste odata ce contactele sunt suficient de indepartate. Acestea fiind spuse, o scanteie mare sau o scanteie care emite un zgomot audibil indica ca un comutator este defect si necesita reparatii.

  Probleme la corpul de iluminat

  Daca descoperiti ca corpul de iluminat palpaie pentru un moment inainte de a se aprinde, aceasta indica adesea ca piesele metalice gasite in interiorul intrerupatorului de lumina se uzeaza. Cand aceste piese metalice se uzeaza, contactele comutatorului nu reusesc sa se conecteze si acest lucru inseamna ca nu se poate forma o cale electrica pentru a permite luminii sa se aprinda.

  Chiar daca descoperiti ca aceasta problema apare doar ocazional, este timpul sa contactati un electrician pentru repararea sau inlocuirea intrerupatorului de lumina. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca este posibil ca fie corpul de iluminat, fie intrerupatorul sa aiba conexiuni slabite sau chiar un scurtcircuit care cauzeaza defectiunile intermitente.

  Intrerupator cald

  Desi este perfect natural ca un intrerupator de lumina sa genereze o cantitate mica de caldura care poate fi simtita la actionarea acestuia, un intrerupator de lumina care se simte cu adevarat fierbinte la atingere este un semn de avertizare.

  In general, o cantitate mica de caldura este generata datorita faptului ca un variator de intensitate functioneaza prin disiparea unei parti din caldura fluxului complet de curent pentru a estompa lumina de la corp. Aceasta caldura, totusi, ar trebui sa fie minima, de obicei este resimtita doar atunci cand se actioneaza intrerupatorul.

  Trebuie remarcat faptul ca intrerupatoarele de perete standard de timp comutator ar trebui sa se simta, in general reci la atingere. Daca se simte caldura intr-un intrerupator standard, acesta este un semn ca fluxul electric este anormal, indicand ca intrerupatorul de lumina este defect.

  Un intrerupator de lumina zgomotos

  In cele din urma, intrerupatoarele de lumina defecte sunt cunoscute pentru ca produc o varietate de zgomote puternice. De la clicuri si bazait pana la zgomot si sfarait, exista diverse zgomote pe care le puteti simti care ar trebuie sa fie un motiv de ingrijorare. Uneori, aceste zgomote pot fi cauzate de conexiuni ale cablurilor slabite, asa ca verificarea cablajului este un loc minunat de inceput. Cu toate acestea. mai mult ca sigur, aceste sunete indica fie un comutator de lumina uzat, fie defect. Este timpul pentru repararea sau inlocuirea intrerupatorului de lumina.

  Totusi, daca observati ca intrerupatorul dvs. de intensitate bazaie, veti dori sa incepeti prin a arunca o privire mai intai la bec. Acest lucru se datoreaza faptului ca efectul de estompare poate face ca unele becuri sa bazaie pe masura ce structura filamentului este facuta sa vibreze. Puteti remedia problema incercand un bec sau o alta marca de bec. Daca acest lucru nu functioneaza, totusi, trebuie sa aruncati o privire la intreupatorul de lumina.

   

  In concluzie, va aflati intr-o incertitudine, dar va regasiti intr-una dintre problemele specificate mai sus, analizati-o cu atentie iar daca nu credeti ca sunteti in masura sa faceti reparatia sau inlocuirea intrerupatorului de unul singur, apelati cu incredere la un electrician.

  Prolist

  Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

  Trimite

  Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
  Test 345 99 CNA768