Alegerea potrivita a casei – casa „la cheie” sau „la rosu”?

Te-ai gandit la construirea unei case, dar ai aflat ca procesul poate fi unul foarte indelungat, cu multe responsabilitati si care trebuie parcurs in diferite etape. O idee care nu prea ti-a suras, asadar, ai luat decizia sa alegi o casa “la cheie”, sau o “casa la rosu”, haideti sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele acestor case, in functie de ceea ce tu iti doresti.

Daca doresti sa participi si sa te implici in amenajarea propriei case, de exemplu, punerea gresiei, faiantei, iti face placere sa zugravesti, sa iti utilezi casa cu mobila preferata si sa faci toate instalatiile sanitare si electrice, poti opta pentru o casa “la rosu”, care vei afla in cele ce urmeaza ce reprezinta mai exact.

Ce inseamna casa “la rosu”?

Casa “la rosu” este o casa care include existenta fundatiei, ridicarea zidurilor pana la nivelul acoperisului, asadar, inseamna ca este construita, doar structura casei, fara niciun fel de finisaj sau instalatii electrice, ori sanitare. Pe acest “schelet” se vor finisa ulterior pe rand toate lucrarile necesare, finalizarii casei, pentru a putea fi locuita.

Achizitia unei astfel de case are un avantaj major, pretul, care este mai mic. Pretul mai mic se datoreaza faptului ca locuinta se vinde doar cu fundatie, ziduri si acoperis. Un alt avantaj pe care il intalnim in achizitionarea acestei case “la rosu” este faptul ca putem sa organizam casa si restul constructiilor pe bunul plac. Poti alege produsele de finisare care consideri tu ca sunt cele mai bune in functie de preferinte si de pret.

Asadar, pentru finalizarea lucrarilor, dupa achizitionarea unei case “la rosu”, iti poti angaja o echipa specializata, pentru siguranta si obtinerea unei case mult visate, dar daca ai capacitatea de a-ti finaliza chiar tu locuinta dupa bunul plac, iti salvezi niste bani care sunt foarte importanti atunci cand costurile sunt crescute in constructia unei case.

Ca si dezavantaje avem:

  • lipsa unui contract cu diferite clauze care trebuie sa fie bine trasate
  • lipsa unui termen de finalizare a lucrarilor si a unui pret cat mai exact
  • “bataia de cap” data de cumpararea diferitelor materiale de constructii sau angajarea unei firme care sa faca toata aceasta munca pana la capat;

Ce inseamna casa “la cheie”?

Casa “la cheie” reprezinta casa deja finalizata si predata “la cheie”. Lucrul pe care il mai ai de facut este sa te muti direct in noua ta locuinta. Asta inseamna ca, constructorul se ocupa de tot ceea ce este nevoie, finisajele si alte detalii importante in realizarea constructiei casei, asadar, tu nu va mai trebui sa te stresezi pentru toate aceste lucruri.

Acest confort de a-ti cumpara o casa “la cheie”, deja mobilata si utilata, proaspat construita, in care totul este nou si curat, vine cu o diferenta semnficativa in legatura cu pretul acesteia, comparativ cu pretul unei case “la rosu”.

De ce creste pretul simtitor daca alegi o casa “la cheie”?

Finalizarea unei case “la cheie” presupune o multitudine de lucrari:

  • Finisajele, acestea se realizeaza cu produse de calitate, pentru ca lucrarea sa fie una pe masura, conform specificatiilor din proiect.
  • Instalatiile electrice si sanitare;
  • Sistemele de incalzire;
  • Amenajarea pardoselilor si a interiorului, care trebuie sa fie specializat, mobilarea si utilarea fiecarei incaperi din locuinta.

Asadar, dupa cum observam aceste doua tipuri de case au avantajele lor pe care le observam foarte bine. Un lucru foarte important este sa stim ceea ce ne dorim, sa facem diferentele si sa analizam foarte bine, iar in final sa alegem varianta pe care o gasim cea mai benefica pentru noi si pentru familia noastra.

De asemenea, un alt aspect important in alegerea tipului de casa, il poate avea si un specialist in constructii, acesta te va face sa intelegi mai bine diferentele si avantajele fiecarei case si iti va raspunde la toate intrebarile, in functie si de bugetul pe care il ai, cu siguranta vei face alegerea potrivita.

In concluzie, alegerea trebuie facuta foarte atent si cu multa rabdare, trebuie sa analizam aceste doua tipuri de case, care pot include unele capcane, in executarea constructiei si ce fel de materiale s-au folosit pentru acestea, dar cu siguranta dupa un studiu amanuntit, poate si cu ajutorul unui specialist o sa luati cea mai buna decizie.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768