Amenajari de interioare – preturi design interior 2023

Amenajari de interioare - preturi design interior

Designul interior este o arta care implica crearea de spatii atractive din punct de vedere vizual si in acelasi timp functionale, in cadrul unei cladiri sau a unei locuinte pe care doresti sa o transformi “acasa”. Este un proces care presupune planificarea, cercetarea, coordonarea si gestionarea designului asupra unui spatiu interior. Scopul designului interior este de a spori estetica generala si functionalitatea unui spatiu, luand in considerare nevoile si preferintele locuitorilor.

In Romania, industria de design interior a cunoscut o crestere rapida in ultimii ani. Impreuna cu cresterea cererii pentru servicii profesionale de design interior, preturile pentru aceste servicii au crescut si ele. Cu toate acestea, in ciuda cresterii preturilor, Romania ofera in continuare unele dintre cele mai competitive tarife pentru serviciile de design interior din Europa.

Ce preturi design interior ofera specialistii din Romania?

Costul serviciilor de amenajare interioara in Romania variaza in functie de mai multi factori precum dimensiunea spatiului, complexitatea designului, materialele folosite si nivelul de serviciu oferit. De exemplu, o simpla renovare a unui apartament mic poate costa intre 14.000 lei si 24.000 lei, in timp ce o reproiectare completa a unei vile mari poate costa pana la 90.000 lei sau mai mult.

Iata cateva exemple de preturi de design interior:

Servicii oferite Pret estimativ
Consultanta de baza si planificare de proiectare* 1.400 – 2.400 lei
Design si randare 3D 125 – 350 lei/mp (25-70 euro/mp)
Design interior cu servicii complete (inclusiv management de proiect, achizitii si instalare) 300 – 450 lei/mp (60-90 euro/mp)
Consultanta si achizitii mobilierului* 500 – 4.000 lei
Consultanta si achizitii corpuri de iluminat* 500 – 2.000 lei
Consultanta si achizitii accesorii* 250 – 2.500 lei

*poate diferi in functie de dimnesiunea proiectului

De ce sa apelezi la ajutorul unui profesionist in amenajari interioare?

Amenajarea unui spatiu poate fi o provocare destul de complicata, chiar si in situatiile in care stii exact cum vrei sa arate camera sau casa ta. Este destul de dificil sa expui imaginea creata in minte si in realitate.

Există mai multe motive pentru care căutarea ajutorului unui profesionist în design interior poate fi benefica:

  1. Economie de timp – un designer de interior profesionist iti poate economisi timp gestionand planificarea, cercetarea si coordonarea procesului de proiectare. Acest lucru iti poate elibera timp pentru a te concentra pe alte sarcini importante;
  2. Costuri eficiente – un profesionist in amenajari interioare te poate ajuta sa economisesti bani pe termen lung prin crearea unui design functional, eficient si rentabil. De asemenea, te poate ajuta sa eviti greselile costisitoare, oferind indrumari de specialitate cu privire la materiale, iluminat si alte elemente de design;
  1. Rezolvarea problemelor – un designer de interior te poate ajuta sa rezolvi probleme pe care poate nu le-ai luat in considerare, cum ar fi sa maximizezi spatiul, sa creezi un design coeziv sau sa incorporezi caracteristici unice in spatiul de locuinta sau de munca. De asemenea, te poate ajuta sa gasesti solutii la provocari specifice, cum ar fi un buget limitat;
  1. Acces la resurse – designerii de interior au acces la o gama larga de resurse, cum ar fi furnizori, antreprenori si meseriasi, care te pot ajuta sa aduci la viata designul dorit. De asemenea, te pot ajuta sa gasesti cele mai bune oferte la materiale si mobilier;
  1. Fara stres – angajarea unui specialist in amenajari poate reduce stresul procesului de renovare, avand grija de planificarea, coordonarea si managementul proiectului. Acest lucru iti va asigura succesul unui proiect de renovare, fara a se abate de la termenul limita si de la bugetul stabilit;
  2. Cresterea valorii proprietatii – un interior bine proiectat poate creste valoarea unei proprietati, fie ca este o casa, un apartament sau un spatiu comercial. Acest lucru se datoreaza faptului ca un designer interior profesional poate imbunatati estetica generala si functionalitatea spatiului, facandu-l mai de dorit pentru potentialii cumparatori sau chiriasi.

Ce preturi design interior ofera specialistii din RomaniaFactorii ce influenteaza anumite preturi design interior

Unul dintre principalii factori care afecteaza costul serviciilor de amenajare interioara este dimensiunea spatiului. Cu cat spatiul este mai mare, cu atat vor fi necesare mai multe materiale si forta de munca, iar costul va fi mai mare. In plus, complexitatea designului joaca, de asemenea, un rol in determinarea costului final. Un design simplu cu modificari minime va costa mai putin decat un design mai complex care implica modificari structurale semnificative.

Materialele influenteaza destul de mult costul serviciilor de amenajare interioara. De exemplu, utilizarea materialelor de ultima generatie sau care sunt in trenduri, cum ar fi marmura, granitul si lemnul de esenta tare, va creste costul, in timp ce utilizarea materialelor mai accesibile, cum ar fi parchetul laminat si vinilul, va reduce costul proiectului.

Un alt factor care afecteaza costul serviciilor de amenajare interioară este nivelul serviciilor oferite. Serviciile de baza, cum ar fi consultarea si planificarea designului, vor costa mai putin decat designul interior cu servicii complete, care include managementul proiectelor, achizitiile si instalarea.

Pe langa costul serviciilor de design interior, exista si costuri suplimentare pe care trebuie sa le iei in considerare, cum ar fi costul mobilierului, iluminatului si accesoriilor. Aceste costuri pot varia semnificativ in functie de calitatea si stilul articolelor alese.

Este important sa reti ca atunci cand vine vorba de design interior, de multe ori obtii ceea ce platesti. Preturi mai ieftine pot insemna materiale de calitate inferioara, designeri mai putin experimentati sau servicii mai putin complete.

In concluzie, costul serviciilor de amenajari interioare in Romania poate varia foarte mult in functie de mai multi factori precum dimensiunea spatiului, complexitatea designului, materialele folosite si nivelul serviciului oferit. Avand in vedere toate aceste aspecte, preturile tind sa fie destul de accesibile, fata de restul Europei.

Daca te-ai decis insa sa faci o schimbare in ceea ce priveste aspectul casei tale si ti-ai stabilit un buget, poti apela cu incredere la serviciile unui designer de interior. Acesta te va ajuta sa alegi cel mai potrivit stil in conformitate cu nevoile si cerintele tale pentru ca locuinta ta sa fie de vis.

Tehnologia este de mare ajutor in acest domeniu, si poti beneficia de simulari 3D pentru a vedea de dinainte cum se va transforma spatiul tau. Astfel, vei avea garantia ca, impreuna cu specialistul ales, vei realiza cel mai inedit proiect pentru casa ta.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768