Avantajele utilizarii materialelor ce imita piatra sau caramida

piatra decorativa

Caramida decorativa sau aparenta este un material realizat din diferite tipuri de piatra, precum marmura, travertin sau sandstone, in combinatie cu caramida propriu-zisa. Rezultatul obtinut poate fi identic cu cel al placarii unui perete cu mozaic, punand in evidenta frumusetea materialelor naturale.

Utilizand caramida sau piatra decorativa, se poate pune accent asupra unor anumite elemente, precum pereti, arcade, coloane, zona de incadrare la ferestre si usi. Pentru exteriorul unei locuinte, caramida sau piatra decorativa se intrebuinteaza la placarea fatadelor, a gardurilor sau a soclului.

Incadrare in stilul pentru care se opteaza

Aceste materiale prezinta o gama diversa de finisaje, texturi si culori, pentru amenajarea oricarui spatiu, indiferent de tipul constructiei. In acest mod, caramida sau piatra decorativa reprezinta o modalitate simpla si eleganta de a schimba designul unei incaperi sau chiar a unei cladiri intregi.

Pe langa dimensiuni, textura si forma, trebuie luate in considerare toate elementele ce vin sa completeze oferta. Fiecare textura se aplica stilului pentru care se opteaza, fie ca este vorba de un aspect mai dur, mai nisipos, mai fin, mai delicat sau mai matuit. Asadar, gradul de asprime si finete reda atmosfera dorita.

Pentru a reda stilul diferitelor epoci din istorie, o arcada realizata din caramida sau piatra naturala decorativa, evoca ambianta dorita. In dorinta de a scoate in evidenta o anumita piesa dintr-o incapere, spre exemplu o teracota sau un semineu, lucrul acesta se poate realiza in mod complet din caramida sau poate fi doar placat.

Pentru ca o zona sa fie mai spatioasa si mai moderna, se recomanda placarea unui singur perete sau doi, cel mult. Specialistii in constructii nu recomanda placarea unei incaperi cu un singur model de material decorativ. In acest sens, se urmareste evitarea unei atmosfere incarcate, care poate sugera monotonie.

Costuri reduse la fiecare etapa

Indiferent ca ne referim la etapa de productie, la cea de livrare, transport sau manipulare, preturile sunt foarte accesibile, in comparatie cu alte materiale.

Costul de productie al acestor materiale decorative este mai redus datorita unor cantitati mai mici de materie prima folosita, de asemenea pierderile din suprafata unei incaperi sunt minime in urma placarii peretilor. Mai mult, costurile de transport si manipulare sunt reduse, iar incarcarile asupra planseelor sunt minime datorita greutatii mici.

Cea mai eficienta si ieftina modalitate in ceea ce priveste decorarea unui spatiu, este reprezentat de folosirea tapetului sau a panourilor decorative. Acestea imita materialul dorit, respectiv caramida sau alte tipuri diferite de piatra naturala.

Datorita unor aprecieri generale, aceste tipuri de panouri decorative, in special cele ce imita caramida si piatra, sunt considerate un material universal la partea de finisare. Pentru a eficientiza acest procedeu, se utilizeaza panouri decorative de mari dimensiuni.

Avantaje de ordin tehnic

Caramida decorativa se monteaza pe rigips, utilizand adezivi si o plasa speciala, in functie de inaltimea la care se efectueaza placarea. Tehnica de montare a caramizii decorative pe pereti se face utilizand un adeziv pentru gresie si faianta. Atunci cand placarea se realizeaza la exterior, respectiv la fatada unei cladiri, este obligatoriu sa se utilizeze un adeziv special pentru mediul extern.

Pe langa aceste avantaje tehnice, atat caramida, cat si piatra decorativa se produc intr-o varietate mare de culori si texturi.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768