Cand putem opta pentru reconditionarea parchetului si ce costuri presupune?

Pretul mediu pentru reconditionarea parchetului intr-o incapere de aprox. 12 mp este cuprins intre 500-750 lei .

Parchetul din lemn prezinta o serie de beneficii si avantaje atunci cand vorbim despre o locuinta eleganta, moderna, dar si practica. O pardosea din parchet care este supusa zilnic unui anumit tip de trafic, va ramane in timp cu anumite semne.

Agresiuni de tot felul se intalnesc periodic, de la zgarieturi cu orice alte suprafete, la crapaturi de la caderea anumitor obiecte. In zonele de trafic intens, o pardosea din parchet incepe sa prezinte semne de uzura, in medie, dupa aprox. 6 – 8 ani.

Fie ca este vorba despre parchet din lemn masiv sau stratificat, pe langa celelalte avantaje, se intalneste inca unul – si anume faptul ca poate fi reconditionat. In acest mod, un anumit tip de parchet isi poate pastra aspectul in timp.

Cand este necesara o reconditionare a parchetului?

Este un lucru impresionant faptul ca o podea din parchet isi poate recastiga aspectul initial, fara costuri exagerate. Anumite tipuri de parchet pot sa arate ca si cum ar fi fost recent achizitionate, chiar si la distanta de cativa ani buni de la montarea acestora.

In primul rand, pentru a efectua o reconditionare a parchetului se evalueaza nivelul deteriorarii acestuia. Daca acest nivel este unul superficial, meseriasii sustin ca pentru remediarea defectelor nu este necesar sa se rascheteze. Este suficient sa se slefuiasca usor stratul de lac superficial, pana la indepartarea urmelor. De multe ori, nu mai este necesara reimprospatarea stratului de lac, deoarece poate fi numai lustruita si ceruita.

Observatie: Este important sa se tina cont de faptul ca in zona reconditionata, stratul de lac se subtiaza si nu va mai fi atat de rezistent. Daca in timp vor interveni alte agresiuni, va fi necesar sa se rascheteze parchetul.

In situatia in care nivelul deteriorarii parchetului este unul de profunzime, adica este afectat si lemnul, nu doar stratul de lac, este nevoie de raschetare.

Prin raschetare se indeparteaza lacul, precum si stratul superficial de lemn. Dupa acest procedeu, se va avea in vedere repararea, adica chituirea defectelor si refinisarea parchetului

In zonele afectate, parchetul poate absorbi umezeala, lucru ce va duce la umflarea acestuia. In aceasta situatie, este necesar ca in urmatoarea perioada sa fie efectuata o reconditionare pentru a nu se deteriora complet.

De ce să recondiționam parchetul din lemn?                       

Ceea ce este spectaculos in revitalizarea parchetului, este faptul ca aspectul initial poate fi complet schimbat, la preturi accesibile. In acest mod, un procedeu de reconditionare al parchetului va include un cost inferior spre deosebire de varianta de schimbare al acestuia, chiar daca se utilizeaza cel mai ieftin model de pe piata.

Dupa un procedeu de reconditionare al parchetului, proprietarii se pot bucura de o locuinta precum in poze. Acest lucru se datoreaza faptului ca noile produse de finisare, precum si tehnicile intalnite, permit refacerea straturilor acestui material, intr-o maniera absoluta.

Mai mult decat atat, timpul necesar unei reconditionari este mai redus decat varianta de schimbare integrala a pardoselii.

Finisajul realizat pe baza noilor produse existente pe piata, permite redarea vitalitatii unei pardoseli uzate, intr-o maniera mai prietenoasa cu mediul.

Noile finisaje pentru parchetul din lemn, ofera posibilitatea de schimbare a culorii, a texturii, precum si a aspectului. Fie ca se doreste schimbarea nuantei, a luciului sau chiar o textura diferita, in prezent se pot obtine efecte incredibile de ordin vizual.

Costul mediu pentru lucrarile de reconditionare parchet

Pretul serviciilor de reconditionare parchet poate fi influentat de costurile de achizitie a consumabilelor. Tarifele medii prezentate sunt, de regula, luate in considerare pentru suprafete de minim 50 mp, pe raza unei anumite localitati stabilite in prealabil.

Pentru suprafete mai mici de 50 mp, tarifele se vor majora cu 10%, in timp ce pentru suprafetele mai mici de 40 mp, tarifele se vor majora cu 20%. O majorare mai semnificativa se practica pentru suprafete mai mici de 30 mp, unde tarifele se vor majora cu pana la 50%. Este important de mentionat faptul ca majoritatea firmelor nu executa astfel de lucrari pentru suprafete mai mici de 20 mp.

Reconditionare parchet Pret manopera, TVA inclus
Raschetat fara consumabile 25 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac ecologic) 50 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac profesional) 54 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac profesional trafic intens) 60 lei/ mp

* vor fi aplicate minim 2 straturi de lac

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768