Cat costa sa asfaltezi o curte? Ghid complet de preturi asfalt 2024

Cat costa sa asfaltezi o curte? Ghid complet de preturi asfalt

In ultimii ani, pretul asfaltului a fost un subiect de interes pentru multi oameni, atat in mediul privat, cat si in cel public. Preturile pentru asfalt variaza in functie de o serie de factori, precum locatia, dimensiunea suprafetei, calitatea asfaltului si costul materialelor.

In general, preturile pentru asfalt in Romania variaza intre 40 si 70 de lei pe metru patrat. Aceste preturi sunt estimate pentru asfaltul turnat pe o suprafata relativ neteda, fara obstacole sau alte complicatii. In cazul in care suprafata necesita pregatiri suplimentare, cum ar fi curatarea, indepartarea stratului vechi de asfalt sau umplerea crapaturilor, preturile pot creste semnificativ.

In plus, preturile pentru asfalt pot varia in functie de calitatea acestuia. Asfaltul de inalta calitate este mai scump decat cel de calitate inferioara, deoarece este mai rezistent la uzura si la temperaturi extreme si poate rezista mai mult timp in conditii de trafic intens.

Principalele tipuri de asfalt si pretul acestora

Exista mai multe tipuri de asfalt utilizate in constructia de drumuri si in alte proiecte de asfaltare. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de asfalt si preturile lor aproximative:

 • Asfaltul standard – este cel mai comun tip de asfalt utilizat in proiecte de asfaltare. Pretul pentru asfaltul standard in Romania variaza intre 30 si 45 lei pe metru patrat, in functie de dimensiunea suprafetei.
 • Asfaltul modificat cu polimeri – acest tip de asfalt contine polimeri care imbunatatesc rezistenta la temperaturi extreme si la uzura. Pretul pentru asfaltul modificat cu polimeri poate fi mai mare decat cel al asfaltului standard si poate varia intre 35 si 50 lei pe metru patrat.
 • Asfaltul poros – acest tip de asfalt este conceput sa permita apei sa se scurga prin suprafata sa, reducand astfel riscul de inundatii si de alunecari de teren. Preturile pentru asfaltul poros sunt mai ridicate decat cele pentru asfaltul standard, de obicei intre 45 si 60 lei pe metru patrat.
 • Asfaltul colorat – acest tip de asfalt este vopsit pentru a oferi o estetica mai placuta, dar pretul sau poate fi mai mare decat cel al asfaltului standard, de obicei intre 50 si 70 lei pe metru patrat.

Este important sa retii ca aceste preturi sunt doar estimative si pot varia in functie de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea suprafetei, calitatea asfaltului, costul materialelor si a manoperei, precum si de regiunea in care se efectueaza lucrarile.

Inainte de a incepe un proiect de asfaltare, este recomandat sa obtii mai multe oferte de la companii specializate si sa alegi oferta care este cea mai adecvata cu proiectul propus, dar si cu bugetul stabilit.

Lista de preturi pentru asfaltare curte

Preturile pentru asfalt pot varia in functie de dimensiunea suprafetei care trebuie acoperita, de tipul de asfalt utilizat, de gradul de accesibilitate a zonei si de alte factori specifici proiectului. In continuare, vom oferi cateva exemple de preturi pentru asfalt standard.

Tip serviciu Pret m2
Pregatire si consolidare 25 – 35 lei/m2
Turnare 1 strat asfalt 20 – 30 lei/m2
Turnare 2 straturi asfalt 25 – 40 lei/m2
Suprafata m2 Pret m2 Pret total estimativ
50 m2 45 – 60 lei/m2 2.250– 3.000 lei
100 m2 40 – 45 lei/ m2 4.000 – 4.500 lei
500 m2 35 – 40 lei/ m2 17.500 – 20.000 lei
1.000 – 2.000 m2 25 – 35 lei/ m2 25.000 – 70.000 lei

Factorii ce pot influenta un pret asfalt

Pretul pentru asfalt poate fi influentat de o serie de factori. Acesti factori pot varia in functie de regiune si de conditiile specifice ale proiectului. Iata cativa dintre factorii ce pot influenta preturile asfaltului:

 1. Dimensiunea suprafetei – pretul pe metru patrat poate scadea odata cu cresterea dimensiunii suprafetei care urmeaza sa fie acoperita cu asfalt.
 2. Calitatea asfaltului – preturile pentru asfalt de calitate superioara pot fi mai mari decat cele pentru asfalt de calitate inferioara.
 3. Pregatirea suprafetei – pretul poate creste semnificativ daca suprafata necesita pregatiri suplimentare, cum ar fi curatarea, indepartarea stratului vechi de asfalt sau umplerea crapaturilor.
 4. Gradul de accesibilitate – daca suprafata este greu accesibila sau daca este necesara utilizarea de echipamente suplimentare pentru a ajunge la ea, pretul poate creste.
 5. Costul materialelor – pretul poate varia in functie de costul materialelor folosite pentru a produce asfaltul, cum ar fi bitumul si agregatele.
 6. Costurile cu forta de munca – pretul poate fi influentat de costurile de manopera, care pot varia in functie de locatie si de cerintele de calificare ale fortei de munca.
 7. Timpul si conditiile meteorologice – preturile pot fi influentate de timpul si conditiile meteorologice din momentul in care se efectueaza lucrarile, deoarece acestea pot influenta durata si costurile lucrarilor.

Lista de preturi pentru asfaltare curteCe implica un proiect de asfaltare?

Un proiect de asfaltare implica o serie de etape si procese care trebuie respectate cu atentie pentru a asigura o lucrare de calitate.

Evaluarea terenului inseamna mai exact evaluarea topografica si geotehnica a zonei, astfel incat sa se poata determina gradul de compactare al terenului si sa se previna posibilele probleme care pot aparea in timpul lucrarii.

Pregatirea terenului este etapa in care se curata zona de resturile vegetale, de piatra sau de materiale vechi. De asemenea, se realizeaza nivelarea terenului, prin adaugarea de pamant sau de nisip, in functie de necesitati.

Compactarea terenului se realizeaza pentru a asigura stabilitatea terenului, se utilizeaza utilaje speciale de compactare, cum ar fi rolele vibratorii, care ajuta la eliminarea aerului si la compactarea corecta a pamantului.

Instalarea stratului de baza din agregate (piatra, nisip), care are rolul de a asigura o baza solida pentru stratul de asfalt ce urmeaza a fi instalat.

Pregatirea stratului de asfalt, ce este una dintre cele mai importante etape ale lucrarii de asfaltare. In functie de conditiile meteo, se alege tipul potrivit de asfalt si se pregateste mixtura asfaltica la temperatura adecvata.

Aplicarea stratului de asfalt peste stratul de baza, prin intermediul utilajelor speciale de asfaltare, cum ar fi cilindrii compactori sau masini de nivelat asfaltul.

Dupa finalizarea lucrarii, se marcheaza drumul cu marcajele rutiere, precum linii de separare, treceri de pietoni sau panouri de semnalizare. De asemenea, zona trebuie curatata si lasata intr-o stare curata si sigura pentru trafic.

Un proiect de asfaltare poate varia in complexitate si durata, in functie de dimensiunea zonei si de conditiile specifice ale proiectului. Este important sa colaborati cu o firma specializata in asfaltare pentru a va asigura ca lucrarea va fi executata in mod corect si in siguranta.

Ce poti face pentru a economisii bani intr-un astfel de proiect?

Exista mai multe modalitati prin care se pot economisi costuri intr-un proiect de asfaltare. Iata cateva idei:

 • Planifica proiectul cu atentie – planificarea detaliata a proiectului poate ajuta la identificarea si eliminarea oricaror riscuri care pot duce la costuri suplimentare in timpul lucrarii.
 • Alege o firma de asfaltare cu experienta – o firma de asfaltare cu experienta poate ajuta la economisirea de costuri prin furnizarea de sfaturi si solutii eficiente pentru proiect.
 • Negociaza preturile – negociati preturile cu furnizorii de materiale si cu contractori pentru a obtine cele mai bune oferte.
 • Foloseste materiale de calitate – materialele de calitate pot fi mai scumpe, dar pot economisi bani pe termen lung prin prevenirea nevoii de reparatii sau intretinere frecventa.
 • Evita supra-dimensionarea – dimensionarea adecvata a proiectului poate ajuta la evitarea utilizarii inutile de materiale si la economisirea de costuri.
 • Inchiriaza utilaje – inchirierea utilajelor in locul cumpararii acestora poate ajuta la economisirea de costuri in timpul lucrarii.
 • Lucreaza cu vreme buna – conditiile meteorologice pot afecta durata lucrarii si pot duce la costuri suplimentare, astfel incat este important sa planificati lucrarile in functie de prognozele meteo favorabile.

In general, economisirea costurilor intr-un proiect de asfaltare poate fi realizata prin planificare atenta, colaborare cu furnizorii de materiale si contractori, si folosirea materialelor de calitate pentru a preveni reparatiile si intretinerea frecventa.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

13 Comentarii

Nicolae Micleusescu
1 an ago

Bună ziua, As vrea și eu o ofertă cu totul la gata (inclusiv materiale) pentru asfaltarea unui drum de aproximativ 215 mp. Locația este Bolintin Deal, jud. Giurgiu. Mulțumesc,

Prolist
1 an ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Stelu
1 an ago

Buna ziua ! O oferta pt 100 mp se poate ?

Prolist
1 an ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

HURA MIHAI
1 an ago

Doresc o oferta pentru 900 mp ( drum de servitute cu L 180 m si l de 5m) in Pipera . Oferta completa : pregatire suprafata ,materiale ,utilaje ,manopera . Multumesc frumos .

Prolist
1 an ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Mosoianu
10 luni ago

As dori și eu o oferta de preț pentru asfalt colorat,200 mp .Asfaltul se toarnă peste ciment care prezintă mici porțiuni măcinate.

Foitos Claudiu
12 luni ago

Bună ziua Asfaltare 250mp în Cluj Napoca O curte interioara care este de 2 ani cu pietriș concasat Telefonul meu 0745988605 Dacă se poate o estimare aproximativă,sau daca aveți nevoie de detalii in plus Mulțumesc

MARCO
9 luni ago

doresc sa asfaltez o pista pentru avioane usoare. dimensiune: lungime 1000 m, latime 40 m. va rog oferta pret

Simion Viorel
4 săptămâni ago

Bună ziua, doresc asfaltarea unei suprafețe de 55m pătrați cu grosimea de 3-4 cm de bitum pe placă de beton într-o curte pe care să se circule și cu autoturisme. Adresa e, București, str. Dealul Tugulea, Nr 14, sector 6,

Prolist
3 săptămâni ago

Buna ziua, Pentru a primi oferte personalizate de la meseriasi de pe Prolist, va rog sa va inscrieti lucrarea aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

ION PINGA
3 săptămâni ago

asfalt 350 m patrti in bucuresti,are pe el pietris

Prolist
3 săptămâni ago

Buna ziua, Pentru a primi oferte personalizate de la meseriasi de pe Prolist, va rog sa va inscrieti lucrarea aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768