fbpx

Ce presupune reconditionarea parchetului si ce preturi intalnim in functie de etapele de realizare?

pardosea

Pe langa aspectele de ordin vizual, parchetul din lemn aduce si mireasma lemnului natural, prin esentele acestuia.

In urma unei operatiuni de rachetare parchet, acesta va capata un aspect nou, precum si finisajul dorit. In acest mod, o pardoseala va putea avea un aspect schimbat complet, chiar si o culoare diferita.

Procedeul de raschetare se poate realiza doar asupra parchetului din lemn masiv, precum si cel stratificat.

Cand optam pentru o reconditionare propriu-zisa a parchetului?

In cazul in care zgarieturile sunt mai profunde si trec de stratul de lac, ajungand la lemn, este posibil sa atraga umiditate. In astfel de situatii, lemnul se poate pata in functie de nivelul de umiditate avut. Astfel, este necesar sa se rascheteze pentru a se indeparta lacul si, eventual, un strat subtire din lemn.

Meseriasii care se ocupa de operatiunea de raschetare parchet, cunosc detalii referitoare la modalitatea de slefuire a lemnului, modalitati de reparare a defectelor din lemn si de finisare. Pentru a se obtine cele mai bune rezultate, este indicat sa fie folosite masini speciale.

Procedeul de raschetare include mai multe etape, datorita faptului ca dupa rachetarea propriu-zisa urmeaza etapa de reparare a defectelor si apoi de refinisare a parchetului. Dupa ce s-a ajuns la partea de lemn a parchetului, este esential sa fie protejat din nou pentru a preveni orice alta deteriorare in timp.

Numarul de operatiuni de raschetare depinde de tipul parchetului si de calitatea acestuia. In timp ce parchetul din lemn masiv poate suferi mai multe raschetari fara sa fie probleme, nu se poate realiza acelasi lucru si cu un parchet stratificat. Acesta din urma, suporta un numar limitat de raschetari in functie de grosime si calitate. Astfel, parchetul stratificat de grosime mai mare va suporta un numar de 2 sau 3 raschetari, pe cand cel mai subtire va rezista doar unei singure proceduri.

Etape in reconditionarea parchetului din lemn

  1. In primul rand este necesar sa fie eliberata zona de lucru, adica sa nu mai ramana niciun corp de mobilier pe podea.
  2. Cu ajutorul unor discuri abrazive de diferite granulatii se va slefui zona de parchet dorita. Acest procedeu se efectueaza cu ajutorul unor masini profesionale, care nu fac mult praf datorita faptului ca au incluse si aspiratoare.

Este esential ca aceasta etapa sa fie efectuata de meseriasi cu experienta, deoarece in caz contrar exista riscul sa fie compromis parchetul, situatie in care nu va mai putea fi reconditionat din nou.

  1. Dupa partea de slefuire, se va continua cu cea de chituire a rosturilor, pentru a obtine o suprafata uniforma. Asta in cazul in care lemnul a lucrat in timp si s-a mai distantat. Apoi se aplica un strat de grund, pentru a intari fibra lemnului.
  2. Se procedeaza cu inca o etapa de slefuire foarte fina, intre ultimele doua procedee de aplicare a finisajelor, respectiv in lac sau ulei.
  3. Parchetul nou reconditionat este indicat sa fie lasat cateva zile la uscat si se va evita traficul in acea zona. In functie de finisajul pentru care s-a optat, se pot stabili cu exactitate numarul de zile pentru a fi lasat la uscat.

Cand optam pentru o reconditionare a parchetului doar prin lacuire?

In momentul in care o pardosea nu este foarte deteriorata, respectiv zgariata sau murdara, atunci se poate opta doar pentru lacuire. Acest tip de reconditionare fara raschetare presupune un timp de munca mai redus, respectiv costuri mai mici.

Totusi, se va lua in calcul daca acest procedeu va fi unul eficient, deoarece zgarieturile mai adanci vor fi doar acoperite. Acestea vor ramane vizibile, lucru ce va face ca semnele de uzura sa se vada prin noul strat de lac.

Diferente de pret privind cele doua tipuri de reconditionari

Pretul serviciilor de reconditionare parchet este direct influentat de costurile de achizitie ale consumabilelor.

Tarifele medii prezentate mai jos sunt, de regula, luate in considerare pentru suprafete de minim 50 mp, pe raza unei anumite localitati stabilite in prealabil.

Reconditionare parchet Pret manopera fara raschetare* Pret manopera cu raschetare*
Spalare profesionala in profunzime + consumabile incluse 20 lei/ mp
Slefuire fara consumabile 15 lei/ mp 25 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac ecologic) 50 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac profesional) 55 lei/ mp
Reconditionare + consumabile incluse (chit, grund, lac profesional trafic intens) 60 lei/ mp
Aplicare minim 2 straturi de finisaj (fara consumabile) 12 lei/ mp

* pretul nu include TVA

Trimitequestion_answer

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768