Ce preturi intalnim anul acesta in sectorul constructiilor 2023 [Actualizat]

preturi constructii

Piața serviciilor se dezvoltǎ continuu şi oferǎ prețuri competitive, ȋn mare mǎsurǎ datoritǎ concurenței existente. Numeroase firme vin ȋn sprijinul proprietarilor de locuinte pentru a le oferi informații complete de a construi ceea ce isi doresc.

Pentru ca o firma de constructii sǎ-şi menţinǎ poziţia pe piaţă, este necesar sǎ se concentreze spre client şi calitate. În principiu acest lucru se cuantificǎ prin aprecierea clientilor, o lista de preturi competitiva, disponibilitate. Bineȋnțeles aceastǎ listǎ poate continua, ȋnsǎ se vor remarca doar acei meseriasi care oferǎ servicii superioare din toate punctele de vedere.

Unul dintre principalele obiective ale unui constructor ce reflecta profesionalism, ar trebui sa fie acela de a avea clienți mulțumiti. Pentru acest lucru este necesar ca intreaga echipa sa-si focuseze eforturile spre înţelegerea cerinţelor implicite şi explicite ale acestora.

Cum poate prezenta credibilitate un constructor?

Un profil complet al unui meserias, pe un website de profil, este necesar sa prezinte pe lângǎ descrierea modului de muncǎ, abilitǎțile deprinse, poze şi tarife, sa conțina şi recenzii. Acest lucru este esențial ȋn realizarea unei evaluǎri complete. Feed-back-ul oferit de client, reprezintǎ pentru un meserias, o excelentǎ carte de vizitǎ.

Un aspect important il reprezinta estimarea unui interval de timp prestabilit anterior impreuna cu clientul, precum si un pret corect raportat la munca realizata. Mai mult decat atat, un constructor profesionist cauta sa mentina un echilibru între cei 3 indicatori de baza: preț, calitate si incadrare in timp.

Prin faptul ca o firma de constructii ofera garanție pentru lucrarea efectuata, se poate confirma prestarea unui serviciu superior. Mai mult decat atat, garantia unei lucrari reprezinta un aspect care ar trebui oferit de orice meserias, indiferent de dimensiunea si dificultatea muncii prestate.

Piața produselor şi serviciilor online a facilitat accesul spre diferiți comercianți şi oferǎ posibilitatea de a alege cele mai bune oferte. Este important sa se opteze pentru materiale de calitate, care ȋşi pǎstreazǎ structura şi tendința ȋn timp.

Se constientizeaza faptul ca orice proiect prezinta o serie de limitǎri, ȋnsǎ o echipa profesionista de constructii ar trebui sa ofere consiliere in stabilirea unor obiective realiste.

Tarife medii intalnite pe piata din Romania

Pretul este, de cele mai multe ori, unul flexibil, adica poate varia in functie de cerintele proprietarului.

De cele mai multe ori, pretul initial oferit de catre un constructor este calculat doar estimativ. In acest sens, este necesar ca o lista de preturi sa fie personalizata pentru optiunile fiecarui client, deoarece pot exista mari fluctuatii.

Tarife case la cheie/ la rosu Pret in euro*
Manopera case la cheie 150 – 200 eur/ mp
Constructie case la cheie cu material incluse 380 – 550 eur/ mp
Manopera case la rosu 55 – 90 eur/ mp
Constructie case la rosu cu material incluse 180 – 220 eur/ mp
Lucrari in constructii Pret in lei*
Umplutura compactata fundatii 30 lei/ mc
Sapatura manuala pentru fundatii 70 lei/ mc
Sapatura mecanizata 150 lei/ h
Cofraje pentru beton 25 lei/ mp
Preparare + turnare beton 155 lei/ mc
Confectionare + montare armaturi 5 lei/ kg
Zidarie din BCA 125 lei/ mc
Zidarie din caramida plina 200 lei/ ml
Zidarie cos de fum din caramida 145 lei/ h
Compartimentari cu placi din gips carton 50 lei/ mp
Sapa de egalizare 3 cm 20 lei/ mp
Sapa autonivelanta 12 lei/ mp
Tencuieli interioare driscuite 35 lei/ mp
Tencuieli exterioare driscuite 45 lei/ mp
Gletuit pereti interiori 22 lei/ mp
Transport moloz 170 lei/ mc

*Preturile afisate sunt orientative si reprezinta o medie pe tara. Nu contin TVA.

Daca esti interesat sa citesti mai mult poti vedea si preturile practicate pentru manopera de demolare in Romania.

4 Lucruri pe care un constructor ar vrea ca tu sa le stii inainte de a colabora

Constructorii sunt cei care conduc un proiect de constructie sau renovare spre succes. Ei organizeaza spatiul in ceea ceva nu este doar util, dar este si frumos si confortabil. De obicei constructiile implica o colaborare clara intre proprietari si executanti pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor. Astfel exista cateva aspecte pe care un constructor ar vrea ca tu, proprietarul, sa le stii pentru a avea cea mai buna colaborare.

1.   Le place sa lucreze cu propria echipa

Fie ca vorbim de un singur mester sau de o companie de constructii, acestia au propriile echipe cu care colaboreaza pentru proiectele mai mari. Vor alege intodeauna persoanele cu care deja au experiente placute din trecut.

Asadar, ei nu o sa aiba nevoie sa lucreze cu vreun membru din familia ta. Chiar daca accepta aceasta “oferta”, lucrurile s-ar putea sa iasa altfel de cum ti-ai fi imaginat.

2.   Daca tu furnizezi materialele, acestea devin responsabilitatea ta

Unii proprietari incearca sa economiseasca bani pentru un proiect furnizand ei insisi materiale. Unii constructori sunt mai deschisi fata de acest lucru decat altii, dar majoritatea profesionistilor au atitudinea ca oricine furnizeaza materialele este responsabil sa se asigure ca sunt cele potrivite pentru lucrare.

In mod cert poți achizitiona materialele chiar tu ca sa salvezi niste banuți, insa prima data asigura-te ca si constructorul este de acord cu aceasta decizie. Mai mult de atat, cere un sfat ca sa fii sigur ca materialele sunt cele mai potrivite pentru proiectul tau.

3.   Isi apreciaza echipa mai mult decat orice

In zilele noastre, constructorii tin mult mai mult la fiecare membru al echipei lor și le raman loiali negresit. Isi tin cuvantul si promisiunile pana la capat, oferit un loc sigur de munca celor care fac parte din echipa lor.

Intradevar un client important este valoros pentru orice companie de construcții sau mester. Insa valoarea se poate pierde cu usurinta daca nu exista respect pentru echipa care lucreaza la proiectul tau.

Pentru mesteri, oricat de valoros ar fii un client, relatia pe care o are cu propria echipa depaseste orice oferta. O echipa dedicata este formata din meseriasi care stiu cum sa faca fata unui proiect, oricat de mare ar fi el.

4.   Meseriasii vor ca tu sa cauti pe cel mai bun constructor de pe piata

Probabil ca cel mai multumitor lucru pe care un constructor il aude de la un proprietar, este faptul ca si-a gssit compania perfecta pentru proiectul sau. Asta implica multe ore de cercetare de piata si multe variante de luat in considerare si analiza. Asadar, cand într-un final alegi compania sau mesterii de care ai nevoie, acestia apreciază ca si-ai dat silinta.

Nimeni nu vrea sa se razgandeasca dupa ce se pun cap la cap toate detaliile, mai ales atunci când lucrurile nu merg exact asa cum s-a planificat. Tocmai de aceea trebuie sa fii sigur ca stii cu cine vrei sa lucrezi. Stabileste toate detaliile de la început, spune-ti toate ideile si abia apoi angajează pe cineva permanent pentru proiectul tău.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

6 Comentarii

George milosi
2 ani ago

Va salut . La o Excavatie de 1600mc3 in zona sectorului 2 ce preturi ar merge Sunt prestator.

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Serviciul de excavare ampla a solului poate costa undeva intre 15-25 lei/m3. Exista insa situatii in care pretul poate depasii aceste sume, precum: lucrul pe soluri umede, lucrul pe soluri cu rădăcini sau dacă săpăturile sunt împiedicate de instalații subterane. Sper ca acest raspuns sa va fie de ajutor. O zi frumoasa.

Voicu Mircea ionut
1 an ago

Pentru spart pereți din cărămidă normală și boiandrugi din beton armat cit este prețul?

prolist-admin
1 an ago

Salut Mircea, poti vedea preturile din domeniul demolatiilor aici > https://prolist.ro/care-sunt-preturile-pentru-demolari-si-debarasare-moloz-2022/

Farcas Emanuel
1 an ago

Buna ziua.. preț 2 mâini adeziv plasa și decorativa ...

prolist-admin
1 an ago

Buna ziua, Avem un articol in care povestim despre tencuiala decorativa, vedeti "Preturile pentru manopera de tencuiala in 2022" si linkul: https://prolist.ro/tarife-intalnite-pentru-tencuiala/

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768