Costurile și beneficiile construirii unui gard din oțel inoxidabil

Costurile și beneficiile construirii unui gard din oțel inoxidabil

Dacă sunteți în căutarea unui gard nou pentru casa sau afacerea dvs., atunci oțelul inoxidabil ar putea fi o opțiune care merită luată în considerare. Nu numai că oțelul inoxidabil este un material durabil care arată foarte bine, dar necesită și mai puțină întreținere decât alte materiale tradiționale, cum ar fi lemnul sau fierul forjat.

În aceast articol, vă vom prezenta diferitele costuri și beneficii asociate cu construirea unui gard din oțel inoxidabil, astfel încât să puteți lua o decizie informată cu privire la ce tip de gard să construiti.

Diferitele tipuri de garduri din oțel inoxidabil disponibile pe piață

Datorită proprietăților sale neobișnuite de rezistență la coroziune și robustețe, gardurile din oțel inoxidabil aduc beneficii estetice și funcționale pentru proprietarii casei. Există o varietate de tipuri de garduri din oțel inoxidabil disponibile pe piață în funcție de preferințele tale și te-ai putea să te simți copleșit de opțiuni. Cateva dintre cele mai populare tipuri de garduri din oțel inoxidabil:

 1. Gardurile din oțel inoxidabil sudat – Aceste garduri sunt construite din tevi din oțel inoxidabil de calitate și sunt pliate și sudate împreună. Acestea sunt durabile și sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme.
 2. Gardurile din oțel inoxidabil cu stâlpi – Acestea constau din stâlpi fixați în teren, cu bare orizontale de oțel inoxidabil pliate între acestea. Acest stil este adesea folosit pentru a delimita o proprietate sau pentru a crea un contur de siguranță în jurul unei piscine.
 3. Garduri din oțel inoxidabil cu ornamente – Aceste garduri sunt proiectate cu elemente decorative, cum ar fi decupaje, ornamente cu frunze sau modele de animale. Acestea introduc o notă de eleganță și adaugă o dimensiune artistică în orice peisaj.
 4. Garduri din oțel inoxidabil cu plasă – Acestea sunt construite din stâlpi de oțel inoxidabil cu plasă între ele. Acest stil de gard este adesea utilizat pentru a bloca intrările într-o proprietate sau o zonă restricționată.
 5. Gardurile din oțel inoxidabil cu cabluri – Acestea sunt construite din stâlpi de oțel inoxidabil cu cabluri întinse între ele. Acestea oferă un aspect modern și minimalist și sunt adesea utilizate pentru a delimita o proprietate fără a obstrucționa vederea.
 6. Garduri cu panouri din otel inoxidabil

Inainte de a alege un tip de gard din oțel inoxidabil, este important să țineți cont de necesitățile dvs. și să luați în considerare designul general al proprietății. Gardurile din oțel inoxidabil sunt soluții eficiente pentru creșterea valorii estetice și funcționale a casei tale și te vor bucura mult timp.

Materiale și costuri de manoperă pentru gard din otel inoxidabil

Costurile de materiale sunt, în general, cele mai evidente și mai ușor de estimat. Ați putea să faceți o listă de materiale de care aveți nevoie, apoi să căutați prețurile pentru fiecare element. Este important să fiți realist în privința costurilor de materiale – nu trebuie să alegeți cele mai ieftine materiale, dar nici cele mai scumpe. Daca nu aveti timp am creat noi o lista de materiale:

Categorie Materiale  Pret
Feronerie Balamale ( 60mm -100mm) 6-15 lei
Feronerie Role de suport – porti culisante 70-80 lei
Feronerie Accesorii poarta auto 260 – 280 lei
Feronerie Opritor ingropat 20 lei
Stalpi Beton armat (2100-2600mm) 30-40 lei
Stalpi Otel (2000-2600mm) 80-115 lei
Porti Poarta metalica pietonala 2400 lei
Gard Plasa zincata (1.5 – 1.7 x 10m) 149 – 166 lei
Gard Plasa sudata zincata (1.2 – 2 x 25m) 162 – 224 lei
Panou Panou de gard din inox 300 – 400 lei /m

Atunci când alegeți materialele, trebuie să țineți cont de calitate, dar și de durabilitate. De exemplu, nu veți dori să alegeți materiale care se vor deteriora rapid, deoarece acestea vor necesita reparații sau înlocuiri frecvente, ceea ce va duce la costuri suplimentare în viitor.

În ceea ce privește costurile de manoperă, acestea pot fi mai dificil de estimat decât costurile de materiale. Este important să obțineți mai multe estimări de preț de la diferiți furnizori sau contractori înainte de a alege pe cineva. Pentru a va face o idee cu privire la preturile pentru manopera de constructie gard din otel inoxidabil, am creat o lista:

Tip gard Pret manopera
Plasa simplu 100 lei /ml
Bordura si plasa 200 lei/ml
Soclu si panouri 300 – 400 lei/ml
Panouri fara soclu 250-300 lei/ml

Costurile de manoperă vor depinde de complexitatea proiectului, cât timp va dura și câți oameni vor fi implicați.

Avantajele utilizării gardurilor din oțel inoxidabilAvantajele utilizării gardurilor din oțel inoxidabil

 • Rezistența la intemperii și condițiile meteorologice extreme – Gardurile din oțel inoxidabil oferă o protecție excelentă împotriva coroziunii și a altor tipuri de daune, făcându-le ideale pentru zonele cu climat capricios. Aceste garduri sunt rezistente la expunerea la soare, zăpadă, ploaie, vânt și alte condiții meteo extreme.
 • Durabilitatea – Datorită compoziției lor speciale, gardurile din oțel inoxidabil sunt foarte durabile și pot dura mult timp fără a necesita reparații sau înlocuiri. Acestea sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de locuințe care doresc o investiție durabilă.
 • Aspectul modern și elegant – Gardurile din oțel inoxidabil au un aspect modern și elegant, cu un design minimalist care se potrivește cu orice stil arhitectonic și decor interior. Acestea pot fi personalizate în funcție de preferințele tale, de la dimensiuni la stilul balustradei și a finisajului.
 • Ușurința întreținerii – Gardurile din oțel inoxidabil sunt ușor de întreținut și de curățat. Acestea nu necesită vopsire sau lacuire, astfel încât proprietarii de locuințe se pot bucura de aspectul lor nou și strălucitor timp îndelungat. Curățarea poate fi realizată cu ușurință, cu ajutorul unui detergent de vase și a unei mănuși de cauciuc.
 • Siguranța și securitatea – Gardurile din oțel inoxidabil oferă o soluție securizată și sigură pentru spațiile exterioare. Acestea pot fi montate cu un sistem de blocare și pot fi personalizate pentru a satisface cerințele de securitate ale proprietarului. Gardurile din oțel inoxidabil sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de locuințe care doresc să-și protejeze proprietatea și familia.

Cum să vă păstrați gardul din oțel inoxidabil cu un aspect plăcut

Dacă aveți un gard din oțel inoxidabil, cu siguranță vă doriți ca aspectul său să rămână plăcut și estetic, în timp. Pentru a-l menține într-o stare bună, este important să-l curățați regulat cu apă și săpun sau cu un produs specializat pentru acest scop. De asemenea, utilizați o cârpă moale sau o perie de sârmă pentru a îndepărta orice urme de zgârieturi sau pete. Protejarea gardului în timpul iernii este, de asemenea, importantă, pentru a-i preveni coroziunea sau deteriorarea în timpul expunerii la frig și umezeală. Prin urmare, îngrijirea regulată a gardului de oțel inoxidabil poate să vă ajute să îl păstrați timp îndelungat într-o stare plăcută și estetică.

Etapele de constructie și instrumentele necesare

Pentru a construi un gard din otel inoxidabil in mod corespunzator, trebuie sa respecti cateva etape esentiale:

Planificarea si pregatirea terenului

Pentru a asigura construirea adecvata a gardului, trebuie sa planificati si sa pregatiti terenul. Inainte de a construi gardul, trebuie sa curatati si sa nivelati zona, sa eliminati toate obstacolele si sa masurati lungimea si latimea zonei care necesita protectie.

Asamblarea panourilor

Urmatorul pas este asamblarea panourilor. Panourile pot fi asamblate in fabrica sau pot fi asamblate pe santier. Daca trebuie sa le asamblati pe santier, asigurati-va ca aveti toate piesele necesare si ca acestea sunt in stare buna.

Fixarea stalpilor de sustinere

Cand panourile sunt asamblate, urmatorul pas este de a fixa stalpii de sustinere. Acestia trebuie sa fie fixati in pozitia corecta si sa fie suficient de puternici pentru a suporta greutatea gardului. In mod normal, mufele de sustinere sunt fixate prin ingroparea stalpilor in sol si utilizarea cimentului pentru a fixa mufele.

Instalarea panourilor

Dupa ce stalpii sunt fixati in pozitia corecta, urmatorul pas este de a instala panourile. Panourile trebuie sa fie instalate intr-o pozitie verticala sau orizontala, in functie de preferinte. In plus, este important sa le fixati bine, astfel incat sa reziste la intemperii si sa nu se deterioreze in timp.

Finisarea constructiei

In final, trebuie sa verificati daca gardul este construit corect si, daca este cazul, sa-l finisati. Verificati si reglati stalpii si panourile, si aplicati un strat de protectie pentru a preveni coroziunea si a intretine gardul in conditii optime.

În general, gardurile din oțel inoxidabil oferă o soluție ideală pentru o gamă largă de proiecte. Durabilitatea, întreținerea redusă și aspectul estetic fac din aceasta o opțiune atractivă ca material de constructie a unui gard.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768