Cum sa ai o locuinta multifunctionala?

locuinta multi functionala

Conceptul de locuinta multifunctionala devine, tot mai des, un lucru obisnuit pentru cei care duc un stil de viata modern si practic. De multe ori, cu cat se dispune de un spatiu mai mare, cu atat apare tendinta de a strange mai multe lucruri, fie ca sunt folositoare sau nu.

Mare parte a populatiei apeleaza la acest concept, datorita faptului ca poate fi personalizat in functie de necesitatea fiecaruia, putand stoca lucrurile intr-o maniera organizata si eficienta.

Multifunctionalitatea este in tendintele amenajarilor interioare, iar specialistii au trebuit sa vina cu diferite concepte noi, ce pot fi adaptate in orice conditii.

La ce se refera notiunea de multifunctionalitate

De multe ori, prin termenul confort se intelege existenta unui spatiu larg, de mari dimensiuni, insa meseriasii demonstreaza faptul ca pentru un trai decent si comod, multifunctionalitatea este cheia.

Secretul unei astfel de locuinte, consta in faptul ca nu va parea niciodata prea aglomerata, in cazul in care se respecta acest concept. Astfel, nu trebuie tinute la vedere toate maruntisurile, deoarece aglomerarea obiectelor mici pot incarca destul de mult camera respectiva.

Prin multifunctionalitatea unui apartament de dimensiuni reduse, se intelege utilizarea inteligenta a fiecarui centimetru patrat, acordand importanta spatiului pe verticala. In acest fel, desi se dispune de un apartament mic, spatiul poate sa para mai generos.

In acest sens, mobilierul multifunctional vine in sprijinul doritorilor. O masa plianta, o biblioteca separatoare, usi glisante, sunt doar cateva dintre cele mai utilizate obiecte.

Etapele pentru o compartimentare eficienta

Solutiile de compartimentare ofera flexibilitate spatiului dintr-o camera, lucru cerut de un numar mare a populatiei. In acest sens, printre principalele tipuri de solutii se regasesc piesele de mobilier multifunctionale, panouri, paravane, usi glisante.

Usile glisante sunt utilizate pentru a separa doua incaperi, insa un concept modern presupune faptul ca acestea pot fi folosite pentru a realiza o amenajare intr-un open space. Astfel, se poate separa o camera de zi de zona bucatariei, sau o debara de un hol. In acest sens, luminozitatea reprezinta un aspect important, putandu-se opta pentru variantele de usi glisante cu sticla transparenta sau mata.

Pentru o camera de dimensiuni mai mari, un paravan despartitor poate fi realizat din mai multe tipuri de mobila multifunctionala. Ideile creative ofera abordari originale, indiferent ca este vorba despre un dulap cu rafturi deschise, o fereastra vintage sau o biblioteca.

Panourile decorative trebuie sa fie in acelasi stil cu restul locuintei, oferind continuitate si flux camerei. Panourile din lemn sunt utilizate, cu precadere, in separarea unei sufragerii de un hol, sau a unui living in doua zone distincte, de dining si de socializare/ relaxare.

Amenajari de la inaltime – utilizarea pe verticala a suprafetei

Specialistii sustin faptul ca spatiul pe verticala sa fie cat mai mult utilizat, pentru a avea suficient loc pentru restul lucrurilor. Astfel, sunt indicate dulapuri si biblioteci inalte, avand posibilitatea de a le transforma in spatiu de lucru.

In cazul in care locuinta respectiva este una suficient de lunga si ingusta, realizarea unei platforme poate fi varianta ideala.

Profitand de inaltimea tavanului, incaperile pot fi amenajate pe verticala, cuprinzand dulapuri inalte pana la plafon. O alta varianta poate fi realizarea unei platforme, la care sa se adauge scari de diferite tipuri. Desi initial, poate parea destul de complicat, acest lucru aduce un efect deosebit, creand mai mult spatiu functional.

Un lucru inedit, este reprezentat de realizarea unei platforme in zona unei biblioteci. In acest sens, o parte din spatiu poate fi utilizat drept o biblioteca propriu-zisa, iar cealalta parte poate fi folosit pe post de suport pentru diferite obiecte.

Lipsa unui dressing propriu-zis poate fi integrat in alte spatii, un astfel de exemplu poate fi plafonarea holului, obtinand mai mult loc pentru depozitare.

 

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768