Debara – Idei de reamenajare

debara

In ziua de astazi, gasim multe sfaturi in ceea ce priveste amenajarea zonei pentru depozitare. Fie ca apelam la un specialist, fie cautam informatii pe internet sau intrebam prietenii, cea mai buna varianta este cea care se potriveste fiecaruia, in parte. Cu toate acestea, un lucur este cert- o debara reprezinta un spatiu extrem de util pentru orice tip de cladire, fie ca este una comerciala sau o cladire de locuinte.

Specialistii in design insista asupra faptului ca orice locuinta sa dispuna de un spatiu pentru depozitarea proviziilor, a detergentilor si a obiectelor utilizate ocazional. In ceea ce priveste amenajarea unui astfel de spatiu, nu trebuie neglijat niciun aspect in ceea ce priveste o intretinere corespunzatoare, potrivita stilului de viata din acel moment.

Este important sa se puna accent pe un echilibru, deoarece haosul se poate instala foarte rapid. In acest mod, o debara devine incaperea perfecta pentru a organiza mai bine obiectele folosite pentru desfasurarea activitatilor obisnuite. In acest sens, multi sustin ca un spatiu care este dezordonat sau plin de lucruri, reprezinta un factor de stres si poate afecta productivitatea.

Pozitionarea acestei incaperi poate duce la diferite transformari, in functie de caracteristicile spatiului. Spatiul avut la dispozitie in zona unui dormitor, poate deveni un dressing, cel din aproprierea bucatariei sau a balconului se poate transforma intr-o camara, iar cel de pe hol, o debara pentru imbracaminte si pantofi.

Cu toate ca, deseori, spatiul pare destul de mic, exista o varietate de idei pentru a crea o debara ideala. Specialistii in design sustin ca trebuie sa se evite aglomerarea spatiilor, deoarece este important mentinerea unui echilibru intr-o locuinta.

In cazul in care se doreste reamenajarea spatiului de depozitare, primul pas consta in scoaterea tuturor lucrurilor. Pe langa zugravit, schimbarea usilor si a instalatiei electrice, un lucru ce nu trebuie omis consta in analizarea peretilor si a modalitatii de aerisire.

Orice solutie pentru care se opteaza este necesar sa fie personalizata corespunzator pentru a se integra perfect in stilul unei locuinte. Insa, odata cu trecerea timpului, nevoile fiecarei persoane se schimba, motiv pentru care este necesar ca solutia adoptata sa se plieze asupra acestor schimbari. Pentru a completa imaginea de ansamblu, atat piesele de mobilier, cat si accesoriile reprezinta baza pentru a putea crea conditiile necesare de care este nevoie, in acel moment.

Amenajarea unui birou modern

in ultima perioada de timp, o varianta tot mai cautata a fost modificarea unei debara intr-un birou. In acest mod, se poate dedica o incapere separata pentru a desfasura activitatea profesionala de acasa, prin crearea tuturor conditiilor necesare.

O baie in plus 

Pentru a putea transforma o debara intr-o baie, este necesar sa fie verificate posibilitatile avute, in special cele din punct de vedere tehnic. Aceasta modificare vine cu o serie de beneficii, in principal atunci cand familia are mai multi membri.

Realizarea unui dressing 

In momentul in care se doreste amenajarea unui spatiu pentru depozitarea pieselor vestimentare, exista o mare varietate de solutii. Atunci cand se detine o garderoba bogata, este necesar sa existe un spatiu aferent depozitarii acestora, care sa fie cat mai accesibil. In acest sens, intervine ideea amenajarii unui dressing in debara.

O alta modalitate pentru depozitarea hainelor, este cea reprezentata de cuierele mobile. In acest fel, nu este necesar sa se dispuna de un spatiu de dimensiuni mari din dulap, pentru a avea o garderoba accesibila.

Depozitare pe balcon sau pe terasa

In momentul in care nu se dispune de un spatiu dedicat depozitarii in interiorul locuintei, de cele mai multe ori se apeleaza la alte solutii. Astfel, cel mai probabil se dispune de un balcon sau o terasa, primind si o alta functionalitate.

Aceasta modalitate de amenajare a unei debarale pe balcon, este cel mai des intalnita in cadrul apartamentelor de bloc. Cu toate ca s-ar putea pune problema daca aceste spatii pot fi utilizate pentru depozitare si in sezonul rece, raspunsul este unul afirmativ. Mai mult, pe piata exista cutii speciale pentru depozitarea in mediul exterior, care sunt rezistente la ploi, inghet, vant.

O alta modalitate de a proteja bunurile vestimentare de orice intemperie sau de praf, consta in utilizarea pungilor vidate. In acest mod se economiseste mult spatiu, eficientizand zona avuta la dispozitie.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768