Descopera preturile pentru foisoarele de lemn 2024

Descopera preturile pentru foisoarele de lemn

Foisoarele sau copertinele de lemn sunt constructii exterioare utile si estetice care pot oferi protectie impotriva soarelui, ploii sau zapezii. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si stiluri, pot fi personalizate si pot fi utilizate pentru o varietate de activitati, cum ar fi petrecerile in aer liber, gratarul sau relaxarea in natura. In acest articol, vom discuta despre preturile pentru foisoarele de lemn si vom analiza factorii care influenteaza costul acestora.

Pretul unui foisor de lemn poate varia foarte mult in functie de dimensiune, design si calitatea materialelor utilizate. In general, un foisor de dimensiuni medii poate costa intre 1.000 si 5.000 de lei, in timp ce cele mai mari si mai complexe pot ajunge la preturi de peste 10.000 de lei. In plus fata de costul de constructie, trebuie sa tineti cont si de costurile suplimentare, cum ar fi transportul si instalarea.

In plus, preturile pot fi influentate de zona in care locuiesti si de costul vietii din acea zona. In orasele mari, costurile de constructie si de munca pot fi mai ridicate, ceea ce poate duce la preturi mai mari pentru un foisor de lemn.

Care sunt avantajele unui foisor de lemn?

Foisoarele de lemn sunt considerate foarte frumoase si naturale, aducand un plus de farmec oricarei gradini sau curti. Lemnul poate fi finisat in diverse culori si poate fi personalizat cu diverse modele, adaugand un element de design la exteriorul casei.

Un foisor de lemn poate fi amenajat cu mobilier confortabil si decoratiuni corespunzatoare pentru a crea un spatiu de relaxare si socializare. Poti adauga perne moi, paturi calduroase, lumanari parfumate sau plante decorative pentru a crea o atmosfera confortabila si primitoare.

Daca amplasezi foisorul de lemn sub copaci sau intr-un loc umbros, iti poate oferi protectie impotriva razelor puternice ale soarelui si a ploii. Poti adauga si un sistem de acoperire cu panze impermeabile sau cu plante cataratoare pentru a oferi mai multa protectie si intimitate.

Un foisor de lemn poate fi construit in diferite stiluri, de la cel traditional la cel modern, si poate fi personalizat cu diverse decoratiuni pentru a se potrivi cu stilul casei si al curtii tale. Poti adauga elemente precum draperii, perdele sau lumina ambientala pentru a crea o atmosfera calda si primitoare.

Pentru a asigura durabilitatea unui foisor de lemn, este important sa fie construit din lemn de calitate, care sa fie tratat pentru a rezista la intemperii si la insecte.  Astfel, vei avea garantia unui foisor bine construit, ce te va proteja de soarele de vara pentru o perioada lunga de timp.

Tipuri de foisoare din lemn

Exista mai multe tipuri de foisoare din lemn pentru gradina, dar cele mai comune includ:

  • Foisoare cu acoperis plat – acestea sunt cele mai simple si mai populare tipuri de foisoare din lemn. Au un acoperis plat, de obicei realizat din scanduri de lemn, care ofera o protecție minima impotriva ploii si soarelui. Pot fi construite in diferite dimensiuni si pot fi personalizate cu diferite finisaje si detalii decorative.
  • Foisoare cu acoperis inclinat – acestea au un acoperis inclinat care ofera o protecție mai buna impotriva ploii si soarelui. Acestea pot fi mai scumpe decat cele cu acoperis plat si pot necesita mai multa munca pentru a fi construite, dar ofera o protecție mai buna si un aspect mai placut.
  • Foisoare cu acoperis arcuit – acestea au un acoperis in forma de arc si sunt ideale pentru gradinile care au o tema mai romantica sau rustica. Acestea pot fi construite in diferite dimensiuni si pot fi finisate cu diverse detalii decorative, cum ar fi lazi pentru flori sau foițe de lemn.
  • Foisoare cu acoperis din sipca – acestea sunt foisoare din lemn cu un acoperis format din sipci de lemn sau bambus. Acestea ofera o protecție moderata impotriva ploii si soarelui, dar sunt mai ieftine decat cele cu acoperis inclinat sau arcuit. Acestea pot fi personalizate cu diverse detalii decorative si pot fi construite in diverse dimensiuni.

Tipuri de foisoare din lemn

Factorii implicati in stabilirea pretului de constructie a unui foisor/copertina de lemn

Pretul de constructie a unui foisor sau copertina de lemn poate fi influentat de o serie de factori, care includ:

  1. Dimensiunea si designul

Dimensiunea si designul reprezinta doua dintre cele mai importante aspecte care determina pretul unui foisor sau copertina de lemn. In general, cu cat foisorul sau copertina sunt mai mari sau mai complexe, cu atat costul constructiei va fi mai ridicat. Designul poate implica adaugarea de elemente precum balustrade, arcade sau fronturi decorate, care pot creste semnificativ pretul final.

  1. Tipul si calitatea lemnului

Tipul si calitatea lemnului folosit in constructia unui foisor sau copertina de lemn poate influenta pretul in mod semnificativ. Lemnul de calitate superioara, cum ar fi cedrul sau pinul tratat, poate fi mai scump decat alte tipuri de lemn, cum ar fi lemnul de brad. In plus, gradul de uscare si de prelucrare a lemnului poate afecta si el pretul final.

  1. Accesibilitatea si locatia locului

Accesibilitatea si locatia locului unde se va construi foisorul sau copertina pot avea un impact semnificativ asupra pretului final. In cazul in care locatia este greu accesibila sau se afla intr-o zona izolata, costurile de transport si livrare pot fi mai mari. De asemenea, daca trebuie sa se lucreze pe un teren denivelat sau dificil, costurile pentru pregatirea terenului pot fi mai mari.

  1. Gradul de complexitate a lucrarilor de constructie

Gradul de complexitate a lucrarilor de constructie poate influenta pretul final. Daca designul foisorului sau copertinei este complex sau necesita lucrari de constructie speciale, cum ar fi structuri de suport suplimentare sau imbinari complicate, pretul final poate fi mai mare. De asemenea, materialele suplimentare, cum ar fi acoperisul din sticla sau aluminiu, pot creste si ele costul final.

  1. Finisajele si materialele suplimentare

Adaugarea de ferestre, usi, instalatii electrice sau lumina, precum si utilizarea altor materiale de finisaj, cum ar fi tencuiala sau piatra, poate creste costurile de constructie. Acestea pot fi optionale, dar adauga functionalitatea si estetica copertinei sau foisorului.

Exemple de preturi pentru foisoare de lemn

Iata cateva exemple de preturi orientative pentru construirea unui foisor de lemn in functie de dimensiune:

Dimensiune foisor de lemn Pret aproximativ in functie de design si materiale
2m x 2m de la 500-700 euro
3m x 3m 800-1000 euro
4m x 4m 1.200-1.500 euro
5m x 5m 1.800-2.200 euro
5m x 8m 3.000-4.000 euro

In concluzie, preturile pentru foisoarele de lemn pot varia in functie de dimensiunea, calitatea si designul acestora dar putem aproxima un pret de 100-120 euro/ (aproximat 500-600 Lei/) . Este important sa iei in considerare costurile materialelor si ale muncii, dar si sa ai in vedere orice costuri suplimentare, cum ar fi transportul si instalarea.

De asemenea, este important sa cauti o companie de incredere care sa va ofere un produs de calitate si servicii profesionale. O astfel de companie te poate ajuta sa alegi un foisor care sa se potriveasca nevoilor si bugetului alocat.

In cele din urma, inainte de a achizitiona un foisor de lemn, asigura-te ca intelegi costurile totale si ca ai un plan clar pentru instalarea si intretinerea acestuia. Cu o pregatire adecvata si o atentie la detalii, un foisor de lemn poate fi o investitie valoroasa in confortul si frumusetea gradinii tale.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768