8 motive pentru a alege o facultate de constructii din Romania

Fie ca locuiesti intr-un orasel linistit sau o metropola mereu in miscare, cu siguranta nu esti niciodata prea departe de un santier. Constructiile fac parte din cotidian chiar daca ele sa intampla la o scara mai mica sau mai mare.

Domeniul constructiei apartine unei industrii stabile, care ofera securitate si beneficii pe termen lung celor care sunt pasionati de munca lor. Daca iti face placere sa vezi rezultatul muncii tale in lumea reala, atunci o diploma in constructie este exact ce ai nevoie.

Acest articol isi va prezenta opt motive pentru care o facultate de constructii din Romania te va ajuta sa construiesti un viitor stabil al carierei tale.

1.  Iti deschide mai multe drumuri decat iti poti imagina

Una dintre marile atractii ale unui loc de munca in constructii este diversitatea domeniului. Fie ca esti absolvent de facultate sau cineva cu experienta, exista un loc asigurat pentru fiecare in parte. Cu atatea oprtunitati care se deschid dupa absolvire tu doar trebuie sa decizi ce ti se potriveste cel mai bine.

Vrei sa fii inginer de constructii, manager de proiecte sau chiar consultat? Tot ce trebuie sa faci este sa alegi facultatea  care iti oferi posibilitatile de care ai nevoie.

Sfat: Facultatea De Constructii si Instalatii din Iasi ofera programe exclusiv in limba engleza, daca iti doresti o cariera in afara tarii.

2.  Cerul e limita

Frumusetea unei creiere in constructii consta in aspiratiile tale care pot fi vertiginoase. Tu esti cel care decide limita realizarilor tale.

Posibilitatile unei cariere de succes in constructii sunt nenumarate, trebuie doar sa doresti si actionezi inspre ascensiunea ta. O diploma obtinuta din pasiune pentru proiecte sigure, va fii piatra de temelie a unui job in management sau —de ce nu?— a propriei afaceri de constructii.

Sfat: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este una dinre acele institutii care are parteneriate cu institutii internationale. Asadar daca esti curios cum constructiile functioneaza in alte parti ale Europei, poti oricand sa aplici la un program de schimb.

3.  Observa impactul muncii tale in lumea reala

Multi profesionisti simt ca munca pe care o depun nu are un impact semnificativ, iar acest lucru poate fi descurajator pe timp indelungat. In schimb, constructiile ofera oportunitatea de crea ceva cu un impact si semnificatie. Prin constructie vei putea transforma comunitati intregi si schimba peisaje.

Aminteste-ti ca o gramada de caramizi, fire, busteni si grinzi devin o cladire frumoasa in care locuiesc familii, oamenii isi desfasoara activitatile sau magazinele care prospera. Toate aceste cladiri vor fi rodul imaginatiei si al muncii tale.

4.  E mai mult decat o cariera în birou

Daca alegi sa fii inginer constructor sau manager de proiect, va trebui sa te ocupi si de munca de birou. Vei crea diferite documente ca raporturi, calcule de buget si asigurarea unui proiect ce se incadreaza in timpul acordat. Insa partea activa a acestor locuri de munca include si munca de teren. O data ajuns pe santier, vei supraveghea lucrarile, masura progresul constructiei si vei coordona echipele de lucru.

De exemplu unele institutii lucreaza direct pe santier in birouri temporare unde realizeaza documentele necesare si in acelasi timp supravegheaza intregul proiect. Altele, au birouri in complexe specializate, insa munca „munca de teren” este efectuata in fiecare zi. Daca ai un stil de viata mai activ si iti place sa petreci mai mult timp in afara biroului, atunci munca de teren e un real beneficiu.

Sfat: La Universitatea Tehnica Cluj Napoca ai posibilitatea de a descoperi mai mult de 14 domenii ce apartin industriei de constructii, deci cu siguranta vei gasi cursul spre cariera dorita.

5.  Mereu la marea cautare

Dupa cum am mentionat adineauri, nu esti niciodata prea departe de un santier. Va exista intotdeauna o cerere pentru experti in acest domeniu. Indiferent ca ai un loc de munca permanent sau unul temporar, mereu va fii ceva de construit. Cand un proiect este aproape finalizat, cu siguranta unul nou abia incepe.

Deci cu cateva aptitudini castigate pe timpul studiului, dar si din campul muncii, vei gasi cu siguranta un proiect nou si inspirat.

Sfat: Daca doresti sa devii un inginer in constructiile civile, Facultatea de Constructii din Timisoara are un numar impresionat de cursuri specializate doar pe inginerie civila.

6.  Vei lucra alaturi de oameni deosebiti

Indiferent ca ai ales o cariera in birou sau pe santier, vei fi mereu un membru valoros al echipei cu care impartasesti aceeasi viziune. Cand lucrezi in domeniul constructiei cu siguranta vei forma prietenii ce dureaza o viata intreaga.

Impreuna cu echipa ta vei reusi sa dezvolti proiecte la care te vei putea uita mereu cu bucurie stiind ca le-ai realizat alaturi de oameni de nadejde.

Sfat: Facultatea de Constructii Brasov dispune de un campus modern in care cu siguranta iti vei face noi prieteni ce pot sa devina echipa de care ai nevoie.

7.  Nu te vei plictisi niciodata

O cariera in constructie inseamna ca nici o zi nu este la fel. In fiecare zi vei infrunta o noua provocare in timp ce te vei apropia de rezultatul dorit. Posibilitatea de a te plictisi la un astfel de loc de munca este aproape infima din moment ce vei fi motivat constant sa gasesti cele mai bune solutii pentru diferite situatii.

Totodata, responsabilitatile tale se schimba de la un proiect la altul, ceea ce inseamna ca vei invata mereu lucuri si fascinante, sa nu mai spunem ca vei avea sansa sa testezi cele mai noi tehnologii de pe piata. Lipsa stagnarii la locul de munca poate sa iti creeze acea stare de entuziasm si curiozitate in fiecare zi, tocmai pentru ca te bucuri cu adevarat de ceea faci.

8.  Top facultati de Constructii din Romania

Facultate de Constructii si Instalatii Iasi

TUIASI iti pune la dispozitie sase departamente din domeniul constructiei pentru licenta si masterat:

 • Beton, Materiale, Tehnologie si Management
 • Cai de Comunicatii si Fundatii
 • Constructii Civile si Industriale
 • Ingineria Instalatiilor
 • Mecanica Structurilor
 • Comunicare Grafica

Facultatea de Constructii Din cadrul Universitatii Tehnice Cluj Napoca

Facultate UTCLUJ pregateste specialisti la toate cele 3 niveluri, licenta, master si doctorat in domeniile Inginerie Civila, Inginerie Geodezica si Inginerie si Management.

Facultatea de Constructii Timisoara

Programele de studiu din cadrul UPT includ pe langa curusrile in limba engleza si posibilitatea studierii in limba germana. Asadar vei beneficia de specializari precum:

 • Inginerie civila
 • Ingineria instalatiilor
 • Inginerie geodezica

Facultatea de Constructii Bucuresti

Parte din cadrul Univeritatii tehnice Bucuresti, UTBC  ofera progrande de studii pentru masterat si licenta in urmatoarele domenii:

 • Constructii Civile, Industriale si Agricole
 • Inginerie a Instalatiilor
 • Studii Hidrotehnice
 • Cai Ferate, Drumuri si Poduri
 • Studii de Geodezie
 • Inginerie Mecanica si Robotica in Constructii

Facultatea de Constructii Brasov

UNITBV ofera trei programe de studiu pentru nivelul licenta:

 • Constructii civile, Industriale si Agricole- certificare EUR-ACE
 • Cai ferate, Drumuri si Poduri- certificare EUR-ACE
 • Instalatii pentru constructii.

Un program de masterat in „Modernizarea energetica in mediul construit” si un program de doctorat in „Inginerie mecanica”.

Daca esti aboslvent de liceu si cauti o cariera de viitor, atunci inscrie-te la o facultate de constructii. Alege domeniul care ti se potriveste si incepe sa construiesti viitorul unei lumi mai bune si mai frumoase.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768