Ferestre din lemn stratificat – O alegere excelentă pentru casele moderne

Ferestre din lemn stratificat

În acest articol, vom explora în detaliu toate aspectele relevante legate de ferestrele din lemn stratificat și vom demonstra de ce sunt o alegere excelentă pentru casele moderne. Vom examina caracteristicile lor, beneficiile și avantajele pe care le oferă, costurile asociate, precum și procesul de instalare și întreținere. De asemenea, vom analiza de ce ferestrele din lemn stratificat merită să fie preferate în fața altor tipuri de ferestre. Să începem!

Ce sunt ferestrele din lemn stratificat?

Ferestrele din lemn stratificat sunt produse din lemn masiv și reprezintă o combinație perfectă între estetică și performanță. Acestea sunt construite din mai multe straturi de lemn, lipite sub presiune, ceea ce conferă ferestrelor rezistență și stabilitate superioare față de ferestrele din lemn masiv obișnuite.

Avantajele ferestrelor din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat oferă o serie de avantaje semnificative față de alte tipuri de ferestre. Iată câteva dintre beneficiile lor:

 1. Izolație termică și fonică: Datorită structurii lor stratificate și a proprietăților termoizolante ale lemnului, ferestrele din lemn stratificat oferă o izolație termică excelentă. Aceasta înseamnă că veți putea menține o temperatură confortabilă în interiorul casei dvs. și veți reduce costurile de încălzire și răcire. De asemenea, ferestrele din lemn stratificat au proprietăți fonoabsorbante, care vă protejează de zgomotul exterior.
 2. Durabilitate și rezistență: Datorită procesului de stratificare și lipire sub presiune, ferestrele din lemn stratificat sunt extrem de durabile și rezistente. Acestea sunt mai puțin predispuse la deformări, fisuri sau încovoiere, comparativ cu ferestrele din lemn masiv obișnuite.
 3. Estetică și design: Ferestrele din lemn stratificat adaugă un farmec deosebit oricărei case. Lemnul oferă o aparență caldă și naturală, care se potrivește perfect cu designul interior și exterior al locuinței dvs. Mai mult decât atât, acestea sunt disponibile într-o varietate de finisaje și modele, permițându-vă să le alegeți pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului dvs.
 4. Ecologic și sustenabil: Lemnul este un material natural, reciclabil și cu un impact redus asupra mediului înconjurător. Alegând ferestrele din lemn stratificat, contribuiți la protejarea mediului și la reducerea amprentei de carbon a casei dvs.

Costurile de achiziționare și manoperă de montare

Atunci când alegeți ferestrele din lemn stratificat, este important să luați în considerare și costurile implicate. Vom explora în continuare detaliile referitoare la costurile de achiziționare a ferestrelor din lemn stratificat, precum și la manopera de instalare.

Costurile de achiziționare

Prețurile ferestrelor din lemn stratificat pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi mărimea ferestrei, finisajul, designul și marca. Este recomandat să solicitați oferte de la diferiți furnizori și să comparați prețurile înainte de a lua o decizie.

Deși ferestrele din lemn stratificat pot fi mai costisitoare în comparație cu alte tipuri de ferestre, trebuie să țineți cont de avantajele lor pe termen lung, precum economiile de energie și durabilitatea superioară. Investiția inițială în ferestrele din lemn stratificat se va reflecta într-un confort sporit și într-o valoare adăugată casei dvs.

Model Preț (RON)
Clasic, dimensiune standard 500 – 800
Modern, geam termoizolant 800 – 1.200
Personalizat, finisaj special 1.200 – 1.800
Panoramic, profil subțire 1.500 – 2.500
Deschidere oscilobatantă 1.000 – 1.500
Design rustic 1.200 – 1.800
Geam triplu, protecție fonică 1.500 – 2.000
Laminare în diferite culori 1.200 – 1.800
Geam securizat, protecție antiefracție 1.800 – 2.500
Sistem închidere automată, control inteligent 2.000 – 3.000

Aceasta este o listă de prețuri estimate pentru ferestrele din lemn stratificat. Vă rugăm să rețineți că prețurile pot varia în funcție de producător, finisaj, dimensiune și alte opțiuni suplimentare.

Manopera de montare

Prețul general pentru montajul ferestrelor din lemn stratificat poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 1. Numărul de ferestre care urmează să fie montate.
 2. Dimensiunea și complexitatea ferestrelor.
 3. Accesibilitatea și amplasarea locației de montaj.
 4. Cerințele suplimentare, cum ar fi instalarea ferestrelor panoramice sau a sistemelor de închidere automată.

Având în vedere aceste aspecte, prețul general pentru montajul ferestrelor din lemn stratificat poate varia în intervalul aproximativ de 200 RON – 800 RON pe fereastră. Este important să rețineți că acesta este doar un interval estimativ și este recomandat să solicitați oferte de la diferiți specialiști în montajul ferestrelor pentru a obține o evaluare exactă în funcție de proiectul dvs. specific.

Tip de montaj Preț (RON)
Montaj ferestre din lemn stratificat 200 – 400
Montaj ferestre panoramice 300 – 500
Montaj ferestre cu sistem oscilobatant 250 – 450
Montaj ferestre personalizate 350 – 600
Montaj ferestre cu geam triplu 300 – 550
Montaj ferestre cu laminare în culori 250 – 450
Montaj ferestre securizate 400 – 700
Montaj ferestre cu control inteligent 500 – 800

Aceasta este o listă de prețuri estimate pentru montajul ferestrelor din lemn stratificat. Costurile pot varia în funcție de complexitatea proiectului, numărul de ferestre și alte cerințe specifice. Pentru a obține o evaluare exactă a costurilor de montaj, este recomandat să contactați specialiști în montajul ferestrelor din lemn stratificat sau sa creati o listare aici: Adauga o lucrare pe Prolist

Costurile de achiziționare și manoperă de montareProcesul de instalare și întreținere

Instalarea ferestrelor din lemn stratificat necesită cunoștințe și abilități specializate, de aceea recomandăm să apelați la un specialist în domeniu. Un instalator profesionist va asigura montarea corectă a ferestrelor și va garanta rezultate de înaltă calitate.

Pentru întreținerea ferestrelor din lemn stratificat, este recomandat să urmați câteva sfaturi simple:

 • Curățați periodic suprafața ferestrelor cu o soluție de curățare delicată și un material non-abraziv.
 • Verificați etanșeitatea și integritatea garniturilor periodice și înlocuiți-le la nevoie.
 • Protejați ferestrele de expunerea excesivă la umiditate sau temperaturi extreme.
 • Efectuați inspecții regulate pentru a depista eventualele defecte sau probleme și rezolvați-le prompt.

De ce să alegeți ferestrele din lemn stratificat?

Ferestrele din lemn stratificat sunt alegerea ideală pentru cei care caută calitate, durabilitate și eleganță în același timp. În comparație cu alte tipuri de ferestre, ferestrele din lemn stratificat oferă o combinație unică între izolație termică și fonică, durabilitate și aspect estetic. Indiferent dacă renovați o casă sau construiți una nouă, ferestrele din lemn stratificat vor adăuga un plus de valoare și confort locuinței dvs.

În concluzie, ferestrele din lemn stratificat sunt o alegere excelentă pentru casele moderne. Acestea combină frumusețea lemnului cu performanța superioară și oferă o serie de avantaje semnificative. Investiția în ferestrele din lemn stratificat vă va oferi confort, durabilitate și o estetică deosebită, transformând casa dvs. într-un loc plăcut și elegant.

În concluzie, ferestrele din lemn stratificat reprezintă o alegere remarcabilă pentru casele moderne, oferind o combinație inegalabilă între estetică, performanță și durabilitate. Prin explorarea detaliată a caracteristicilor lor, am evidențiat multiplele avantaje pe care le aduc acestui tip de fereastră.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768