Garduri pentru case – Top 6 cele mai populare

gard de fier

Instalarea de garduri pentru case in jurul acestora, nu numai ca va juca un rol in designul exterior al curtii, dar va oferi si cele mai importante beneficii, si anume siguranta si securitate. Exista diferite tipuri de garduri disponibile pentru orice curte, insa fiecare variaza in functie de durabilitate, aspect, dar si nivel de intretinere.

Exista un motiv destul de clar pentru care imaginea unei case cu un gard alb este atat de atractiva pentru multi proprietari de locuinte, printre care se numara si cel ca simbolizeaza o viata suburbata confortabila si ideala.

Daca intentionezi sa locuiesti intr-o casa cu un teren destul de generos, este o idee foarte buna sa cunosti gardurile care iti sunt disponibile si care s-ar potrivi cu stilul tau de viata.

Acum poti gasi acest element de delimitare a proprietatii in zeci de stiluri si culori, dintre care multe nu necesita vopsire sau activitati de finisare. Suntem aici sa te ajutam cu un ghid practic prin care iti vor fi prezentate cele mai populare tipuri de garduri.

1. Gard lemn

Este cel mai elementar tip de gard, ce poate fi elegant si clasic in functie de lemnul ales si de designul acestuia. Gardurile din lemn sunt foarte populare in zonele semi-urbane si rurale. Acestea sunt clasificate in functie de aspectul materialului folosit.

Un gard lemn poate adauga un aer de caldura si confort locuintei tale. Costul acestuia depinde de grosimea scandurilor folosite, precum si de cantitatea acestuia, de inaltime si lungime. Acestea sunt disponibile sub forma de panouri, busteni, zabrele sau stalpi.

Este foarte important sa alegi un tip de lemn rezistent la variatiile meteorologice din regiunea in care stai. In mod ideal, acesta trebuie sa fie si rezistent la termite. De asemenea, instalarea unui gard lemn implica si un proces de intretinere ce trebuie respectat periodic. Lemnul trebuie tratat cu diferite lacuri de protectie, pentru ca proprietatile materialului sa se pastreze in timp.

Retine ca lemnul nu este rezistent la foc si ar putea sa nu ramana stabil in timpul perioadelor cu vreme si temperaturi schimbatoare. Acesta se poate contracta si dilata in mod repetat.

gard de lemn2. Gard fier forjat

Acesta este in primul rand decorativ si vine in orice design iti poti imagina. Daca incluzi si capete cu varfuri sau caracteristici similare, acesta poate oferi si securitate. Gardurile din fier forjat sunt cele mai bune pentru partea din fata a curtii, deoarece nu poate oferi intimitatea de care ai nevoie in spatele casei.

Principalul avantaj al acestui tip de gard este durabilitatea. Cu o ingrijire adecvata, fierul forjat va rezista multi ani. Sunt, de asemenea, personabilizabile si usor de asortat cu designul curtii.

Acest gard metalic este rezistent la majoritatea daunelor, nu putrezeste si nu se deformeaza atunci cand este expus la umezeala.

Un alt aspect la care trebui sa te gandesti inainte de a alege acest tip de gard metalic pentru proprietatea ta este construirea la comanda, ceea ce implica costuri mai ridicate. Este sensibil la rugina, si are nevoie de un strat nou de grund de protectie macar o data la cinci ani.

3. Gard viu

Acest gard este construit cu ajutorul unor arbusti si copaci, ce sunt plantati la intervale regulate, pentru a se crea un aspcet liniar si continuu. Ofera protectie impotriva vantului, asigura intimitate si formeaza un fundal perfect pentru o gradina cu flori sau cu legume.

Pe de alta parte insa, acest tip de gard necesita o atentie mult mai crescuta. Trebuie udat periodic, si tuns atunci cand este necesar. De asemenea, daca nu te pricepi la gradinarit, va fi destul de dificil sa ai grija de un gard viu, si sa ii dai forma necesara pentru un aspect uniform. Ai insa optiunea de a apela la ajutorul unui specialist care te poate ajuta cu intretinerea gardului.

gard viu4. Gard PCV

PVC-ul este un material excelent daca iti doresti o intimitate crescuta asupra curtii tale. Poate fi bun pentru securitate, decorarea spatiului din curte, din zona piscinei, sau poate fi folosit pentru a imprejmui zona in care cresti animalele. Un gard PCV este perfect atat pentru partea din fata a curtii, cat si pentru cea din spate.

Acest tip de gard este foarte durabil, si adesea vine impreuna cu o garantie pe viata. PVC-ul este un material mai scump fata de altele folosite pentru constructia gardurilor, insa in multe cazuri este fabricat sub forma de panouri simplu de instalat. Asadar, nu vei avea nevoie sa angajezi un specialist pentru instalarea acestuia.

Intretinerea unui gard PVC consta intr-o curatare periodica, ceea ce poate duce la o pastrare excelenta a acestuia timp de ani de zile.

5. Gard bambus

Acest gard este disponibil pe piata sub forma de panouri sau role, ceea ce inseamna ca instalarea acestuia este destul de simpla. Gardul din bambus este ideal pentru a acoperi un perete deja existent, sau a unui panou din plasa sau lemn.

Este utilizat de obicei ca gard despartitor, pentru a se crea mai multa intimitate intre doua proprietati sau gradini. De asemenea, aceste garduri au adesea un aspect unic si modern.

6. Gard zidit din caramida

Un asemenea gard ofera securitate, intimitate si stil proprietatii tale. Acest tipuri de garduri sunt foarte populare, si sunt intalnite in jurul multor cladiri rezidentiale, institutii,  cladiri comerciale sau alte cladiri. Un gard zidit din caramida poate fi combinat cu un gard metalic sau din fier forjat.

Gardurile mai joase, decorative, sunt ideale pentru a completa aranjamentul din fata casei, in timpce versiunile mai inalte sunt potrivite pentru curtea din spate. De asemenea, acesta ajuta la impiedicarea zgomotului de pe strazile aglomerate. Daca locuiesti intr-o zona zgomotoasa si foarte circulata vei avea nevoie de un asemenea gard. Astfel, nu va trebui sa iti faci griji in privinta sigurantei celor mici sau a animalelor de companie.

Acesta este cel mai rezistent gard in ceea ce priveste conditiile meteorologice sau focul. Pe de alta parte insa, poate fi foarte costisitor de construit. In plus, latimea unui gard zidit este destul de mare, ceea ce inseamna ca spatiul liber de care ai putea dispune se va limita.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768