Geamuri termopan PVC – Ghid complet de costuri de achiziție și montaj in 2024

Geamuri termopan PVC

Dacă îți dorești să îmbunătățești eficiența energetică a casei tale și să reduci costurile cu încălzirea sau răcirea locuinței, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre achiziția, montajul și beneficiile geamurilor termopan PVC. Vom explora, de asemenea, motivul pentru care aceste ferestre sunt considerate una dintre cele mai bune opțiuni pentru locuințe. Hai să începem!

Geamurile termopan PVC sunt sisteme de ferestre avansate, alcătuite din două sau mai multe foi de sticlă etanșate între ele, cu un profil din policlorură de vinil (PVC) rezistent. Această tehnologie inovatoare conferă geamurilor termopan PVC proprietăți excelente de izolare termică și fonoizolare. Astfel, aceste ferestre pot reduce pierderile de căldură în sezonul rece și pătrunderea excesivă de căldură în sezonul cald.

Costurile asociate cu geamurile termopan PVC

Probabil te întrebi cât te va costa să investești în geamuri termopan PVC. Costurile pot varia în funcție de mai mulți factori, precum dimensiunea ferestrei, calitatea profilului PVC, tipul de sticlă utilizat și opțiunile suplimentare, cum ar fi geamuri cu model sau feronerie specială. Deși inițial pot părea mai scumpe decât geamurile tradiționale, este important să iei în considerare economiile pe termen lung datorate eficienței energetice sporite.

Iată o listă orientativă a costurilor asociate cu geamurile termopan PVC și manopera de montare:

Costuri pentru geamuri termopan PVC:

 1. Geam termopan PVC pentru o fereastră de dimensiuni standard: 300-600 RON.
 2. Geam termopan PVC pentru o ușă balcon de dimensiuni standard: 600-1000 RON.
 3. Geam termopan PVC triplu stratificat (cu izolație termică sporită): 500-900 RON.
 4. Geam termopan securizat sau fonoizolant: 700-1200 RON.
 5. Geam termopan cu model sau culoare specială: 800-1500 RON.

Costuri pentru manopera de montare:

 1. Montaj geam termopan PVC pentru o fereastră de dimensiuni standard: 200-400 RON.
 2. Montaj geam termopan PVC pentru o ușă balcon de dimensiuni standard: 300-600 RON.
 3. Montaj geam termopan triplu stratificat: 250-500 RON.
 4. Montaj geam termopan securizat sau fonoizolant: 300-600 RON.
 5. Montaj geam termopan cu model sau culoare specială: 350-700 RON.

Este important să reții că aceste prețuri sunt doar estimări și pot varia în funcție de producător, furnizor și regiunea în care locuiești. Înainte de a face o achiziție, este recomandat să soliciti oferte de la mai mulți producători și montatori pentru a obține cel mai bun preț pentru nevoile tale.

În plus, asigură-te că alegi producători și montatori cu experiență și renume, pentru a te asigura că primești produse de calitate și un montaj profesional. Investiția în geamuri termopan PVC și montarea corespunzătoare este o alegere inteligentă pe termen lung, asigurându-ți confort, economii financiare și o locuință eficientă energetic.

Tip Geam Termopan PVC Cost Geam (RON) Cost Montaj (RON)
Fereastră dimensiuni standard 300-600 200-400
Ușă balcon dimensiuni standard 600-1000 300-600
Triplu stratificat 500-900 250-500
Securizat sau fonoizolant 700-1200 300-600
Cu model sau culoare specială 800-1500 350-700

Costurile asociate cu geamurile termopan PVCGeamuri termopan PVC vs. geamuri tradiționale – Care sunt diferențele?

Comparând geamurile termopan PVC cu cele tradiționale, putem evidenția câteva diferențe semnificative:

 • Izolație termică: Geamurile termopan PVC oferă o izolație termică superioară, în timp ce ferestrele tradiționale sunt mai susceptibile la pierderi de căldură.
 • Izolație fonică: Geamurile termopan PVC au o izolație fonică mai bună, reducând zgomotul din exterior.
 • Durabilitate: Geamurile termopan PVC sunt mai rezistente la intemperii și necesită mai puțină întreținere decât cele tradiționale.

Pas cu pas în montajul geamurilor termopan PVC

Acum că înțelegem beneficiile geamurilor termopan din PVC, să ne pregătim pentru procesul de instalare. O pregătire adecvată asigură o instalare ușoară și de succes.

Pregătirea pentru Instalare

1. Adună Uneltele și Materialele Necesare

Pentru a începe, strânge toate uneltele și materialele necesare pentru instalare. Printre obiectele esențiale se numără:

 • Metru de Șurubelniță
 • Ciocan
 • Nivel
 • Silicon pentru Etanșare
 • Cuțit pentru Chit
 • Ochelari de Protecție
 • Kit de Instalare pentru Ferestre din PVC

2. Măsoară cu Precizie

Înainte de a achiziționa geamurile din PVC, măsoară cu precizie deschiderile actuale ale ferestrei. Respectă zicala veche, „Măsoară de două ori, taie o singură dată.” Acest lucru asigură potrivirea perfectă a noilor geamuri și reduce probabilitatea apariției problemelor la instalare.

3. Demontează Ferestrele Vechi

Demontează cu grijă ferestrele vechi. Începe prin înlăturarea foilor de fereastră și apoi dezlipește cadrul de pe perete. Dă dovadă de responsabilitate în eliminarea corectă a ferestrelor vechi.

4. Curăță și Pregătește Deschiderea

Curăță temeinic deschiderea ferestrei de orice reziduuri sau murdărie. Asigură-te că zona este uscată și pregătită pentru noua instalare.

Instalarea Geamurilor Termopan din PVC

Cu pregătirile finalizate, este timpul să începi procesul de instalare efectiv. Urmează pașii de mai jos pentru a instala corect geamurile termopan din PVC.

1. Aplică etanșarea și izolarea

Înainte de a introduce geamurile din PVC în deschidere, aplică un strat de material etanș în jurul perimetrului deschiderii. Acest lucru va preveni infiltrarea apei și va proteja casa de eventualele daune cauzate de apă.

2. Așează cadrul ferestrei

Așază cu grijă cadrul geamului din PVC în deschidere. Asigură-te că se potrivește perfect și că este nivelat și vertical. Folosește calibre pentru a face orice ajustări necesare.

3. Fixează fereastra în poziție

Cu ajutorul șuruburilor, fixează cadrul geamului din PVC în poziție. Ai grijă să nu strângeți prea tare șuruburile, deoarece acest lucru poate deteriora cadrul.

4. Izolează golurile

Aplică spumă de izolare în jurul marginilor cadrului ferestrei pentru a etanșa orice goluri și pentru a îmbunătăți eficiența energetică a ferestrei.

5. Instalează foițele de fereastră

Odată ce cadrul este fixat, introdu foile de fereastră în canalele corespunzătoare. Verifică funcționalitatea deschiderii și închiderii pentru a te asigura că operațiunea se desfășoară fără probleme.

6. Verifică izolarea corectă

Verifică din nou că toate golurile și spațiile sunt izolate adecvat pentru a preveni apariția curenților și pierderea de căldură.

Concluzie

Geamurile termopan PVC reprezintă o alegere inteligentă și eficientă pentru orice locuință. Aceste ferestre oferă o izolație termică și fonoizolantă excelentă, contribuind la economii financiare și la protejarea mediului înconjurător. Investiția pe termen lung în geamuri termopan PVC adaugă valoare locuinței și asigură confort și liniște în casa ta.

Folosind tehnologia modernă a geamurilor termopan PVC, poți personaliza ferestrele tale pentru a se potrivi perfect cu stilul și gusturile tale. Acum că știi toate beneficiile și aspectele importante legate de achiziția și montajul geamurilor termopan PVC, poți face alegerea potrivită pentru locuința ta. Așa că nu mai aștepta! Începe să profiți de avantajele acestor ferestre minunate chiar acum.

Întrebări frecvente despre geamurile termopan PVC?

1. Cum pot alege geamurile termopan potrivite pentru nevoile mele? Pentru a alege cele mai potrivite geamuri termopan, trebuie să iei în considerare dimensiunile, calitatea profilului PVC, tipul de sticlă și opțiunile suplimentare.

2. Cât de eficiente sunt geamurile termopan PVC în reducerea zgomotului? Geamurile termopan PVC oferă o izolație fonică excelentă, reducând semnificativ zgomotele din exterior.

3. Care sunt avantajele geamurilor termopan colorate sau cu model? Geamurile termopan colorate sau cu model adaugă o notă estetică și originalitate locuinței tale, potrivindu-se cu designul interior sau exterior al casei.

4. Sunt geamurile termopan PVC mai costisitoare decât cele tradiționale? În mod obișnuit, geamurile termopan PVC pot părea mai scumpe decât cele tradiționale inițial, dar economiile pe termen lung datorate eficienței energetice justifică investiția.

5. Pot monta singur geamurile termopan PVC? Este recomandat să angajezi un specialist pentru a asigura un montaj profesional și sigur, pentru a beneficia de toate avantajele geamurilor termopan PVC.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768