Iata cum poti monta chiar tu pervazurile ferestrelor

Ai ajuns la pasul acesta si anume la montarea pervazurilor ferestrelor propriei tale case, nu conteaza daca e la exterior sau interior, o sa iti prezentam cum poti face aceasta operatiune de montare sa fie una eficienta si corect executata, dar sa fie si placuta ochiului, din punct de vedere estetic.

Stim bine ca rolul acestora este de a proteja peretii, sunt foarte practice si mai mult de atat si elegante, pentru ca ofera un detaliu foarte util si interesant interiorului locuintei.

Pentru inceput o sa iti prezentam care sunt tipurile de pervazuri.

Exista doua tipuri de pervaz: pentru interior si exterior, iar acum o sa iti prezint materialele din care sunt alcatuite acestea.

Din ce este alcatuit un pervaz?

1.Pervaz din PVC si plastic

Acest tip de pervaz este foarte rezistent, sunt foarte usor de intretinut si la fel de usor de utilizat.

2. Pervaz din marmura

Daca ti la eleganta si naturalete acesta este tipul de pervaz pe care trebuie sa il alegi. Acest tip de pervaz devine incet, incet unul dintre cele mai cautate pe piata.

3. Pervaz din granit

Pervazul din granit prezinta o structura mai dura si sunt granuloase, in comparatie cu marmura, acestea sunt mai rezistente la influentele mecanice si la modificarile atmosferice, acestea se folosesc pe interior si pot fi folosite si in exterior.

4. Pervaz din piatra artificiala

Acestea sunt realizate din piatra artificiala, deci o imitatie de piatra, sunt complet netede, au un aspect foarte placut ochiului, cu luciu ridicat si neporoase. Se pot intretine foarte usor si simplu, cu o carpa umeda, iar rezistenta lor este foarte crescuta, la toate conditiile meteorologice si alti factori nefavorabili.

5. Pervaz din lemn

Pentru interior sunt o alegere ideala, sunt foarte placute la atingere, sunt foarte bune ca izolator. Acestea pot fi alcatuite din, pin, molid, stejar si alte tipuri de lemn.

O sa va prezentam si doua tipuri de pervaz care sunt foarte utilizate in partea exeterioara a ferestrelor.

1. Pervaz din aluminiu (ALU)

Acestea sunt recomandate datorita materialului si datorita rezistentei sale foarte ridicate la orice tip de vreme, de asemenea acestea se intretin foarte usor.

2. Pervaz din granit

Am mentionat si la punctul 3, ca acestea sunt foarte rezistente la toate infulentele mecanice si modificarile atmosferice si sunt de asemenea foarte recomandate pe partea exterioara a ferestrelor.

Acum ca ai aflat tipurile pervazurilor si materialele din care sunt alcatuite acestea o sa iti prezint cum, chiar tu, poti sa iti montezi pervazul ideal ales in functie de tipul ferestrei si care crezi ca ti se potriveste si este ideal pentru locuinta ta.

1. Modul de operare a pervazurilor ferestrelor

Operarea cu aceste materiale, trebuie sa fie una foarte atent dirijata, astfel este nepermis sa asezati pervazul unul peste altul, sau tot in acest mod sa le rezemati de perete. Este recomandat sa se aseze unul langa celalalt, pe o suprafata cat se poate de dreapta. In cazul pervazurilor din lemn, trebuie sa evitam si sa protejam pervazul de umezeala, pentru a nu se deteriora.

2. Calcularea dimensiunilor pervazurilor

Intotdeauna trebuie sa masuram si sa stabilim care sunt dimensiunile, pentru a afla care este cantitatea de material de care o sa avem nevoie, in cazul pervazurilor, trebuie sa masuram lungimea si latimea suprafetelor pe care vine pervazul montat. Aici este recomandat sa adaugam 3-4 cm pentru fiecare margine a pervazului, care se va extinde in perete. Latimea pervazului va fi stabilita astfel, masuram distanta de la rama ferestrei pana la marginea peretelui, si aici adaugam 4-5 cm in plus pentru marginea pervazului.

3. Montarea pervazurilor

Pentru montarea pervazurilor vor fi necesare urmatoarele materiale: banda de protectie, finisaje, cuie aditionale compatibile, bormasina, spuma sau adeziv.

Pentru instalarea corecta a pervazurilor trebuie sa va asigurati ca rosturile sunt etansate, se aseaza pragul sub fereastra si reglati-l vertical, este recomandat ca inaintea montarii pervazului sa marcati mijlocul acestuia si mijlocul ramei ferestrei. Asadar, veti putea centra cu usurinta pervazul sub rama ferestrei.

Ca suport al pervazului se foloseste in general spuma dura sau polistiren, atentie cand se aplica acest material, sa tineti cont de grosimea stratului pe care l-ati aplicat, ca si de grosimea pervazului, pentru ca fereastra sa se poata deschide fara a lovi in acesta.

In concluzie, montarea unor pervazuri pentru ferestrele casei tale nu ar trebuii sa iti puna prea mari probleme, cu putina rabdare si documentare poti face o treaba excelenta, un lucru de care trebuie sa ti cont este alegerea acestor pervazuri in functie de fereastra pe care o ai montata sau urmeaza sa o montezi. Spor la treaba!

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768