Idei de amenajare pentru birouri mici

birouri mici

Un spatiu mic dintr-o cladire de birouri sau din locuinta proprie, constrange sa fie cautate in permanenta solutii cat mai practice. Acest proces permite sa se desfasoare orice activitate, intr-un mod cat mai eficient si productiv.

Pentru orice amenajare, se porneste de la spatiul avut la dispozitie. Atunci cand spatiul permite, se pot realiza multe idei in organizarea biroului ideal. Specialistii in domeniu recomanda marcarea zonelor de trecere si de acces, pentru a nu avea impresia unui labirint.

O alta recomandare privind primele idei, se concentreaza asupra punctului central de interes al spatiului respectiv, care este mobilierul de birou propriu-zis. Intr-un spatiu limitat se pot lua in considerare diferitele tipuri de birouri, printre care si cel rabatabil. Spatiu suficient este necesar de avut in vedere si pentru scaunul de birou, care este indicat sa fie cat mai flexibil si confortabil.

In cazul in care se analizeaza regulile Feng Shui, pentru a asigura o energie pozitiva, a elimina stresul si pentru a avea o cariera de succes, exista cateva trucuri si pentru amenajarea unui spatiu de birou. Printre aceste sfaturi, se recomanda existenta cailor de trecere pe ambele parti ale unui birou, in cazul in care spatiul permite acest lucru.

Structurarea potrivita a documentelor

In momentul in care se aduna o mare cantitate de hartii si spatiul este limitat, multi oameni adopta solutia de compromis aflata la indemana, aceea de a le pune pe jos. De regula, mare parte din solutiile de compromis devin unele permanente.

In acest sens, meseriasii sfatuiesc sa se investeasca in stocarea documentelor existente, pe un spatiu structurat, pentru a fi la indemana. Astfel, va fi mereu ordine printre hartii, fiind mai usor de gasit, lucru care ofera incaperii o senzatie placuta, iar eficienta va creste.

Rafturile ofera spatii importante pentru depozitarea documentelor existente, iar dosarele pot fi asezate in cutii diferite pentru a fi usor de identificat. De regula, se opteaza pentru un sistem de rafturi numeroase si de dimensiuni mai reduse, in ideea de a nu le amesteca. Pentru birourile de dimensiuni reduse, aceste rafturi pot fi montate pana aproape de platforma superioara.

Majoritatea acestor rafturi sunt din placi de lemn sau metalice, insa exista si varianta de rafturi textile, care se prind de perete. Deasemenea este indicat ca aceste rafturi sa se afle in imediata apropiere a biroului, pentru a avea un acces cat mai facil, iar timpul de lucru sa fie bine gestionat.

Pe aceste rafturi, pe langa cutiile dosarelor, se pot aseza si cele cu obiecte personale, de preferat sa fie de culori diferite. Este indicat ca aceste rafturi sa cuprinda dosare care sunt etichetate corespunzator, pentru a fi cat mai usor de gasit.

Diferite tipuri de organizatoare a lucrurilor dintr-un birou

In ceea ce priveste gasirea unor modele de organizatoare potrivite pentru majoritatea obiectelor dintr-un birou, nu este un lucru simplu. Desi la prima vedere nu pare o treaba prea complicata, acest lucru trebuie bine gandit si calculat astfel incat sa reprezinte decizia cea mai potrivita pentru un birou de dimensiuni reduse.

O idee de organizare eficienta este reprezentata de cea a ordonarii lucrurilor cat mai mult pe spatiul vertical. Astfel, specialistii recomanda sa se incerce aranjarea a cat mai multor lucruri pe perete.

Suprafata sertarelor este un spatiu care, deseori, nu este utilizat eficient. Fiind aglomerate mai multe lucruri de tot felul, sertarul poate deveni mult prea aglomerat pentru a putea fi folosit corespunzator. In acest sens, se poate partaja suprafata sertarului astfel incat sa poata fi gasite rapid lucrurile necesare.

Pentru obiectele personale de dimensiuni mai mari, precum geanta, umbrela sau alte bagaje, nu este indicat sa fie tinute pe birou. Pe langa faptul ca se aglomereaza zona de lucru, totodata scade si puterea de concentrare, care afecteaza productivitatea. Astfel, pentru a putea avea la indemana lucrurile personale si fara a incarca suprafata, se pot monta cateva carlige pe o latura a biroului.

O alta varianta utilizata ca si idee pentru depozitare, in cazul in care spatiul este limitat, este reprezentata de utilizarea unor simple recipiente de tabla. Acestea necesita sa fie pregatite, respectiv sa fie vopsite si apoi prinse in suruburi pentru a putea fi prinse de o margine a biroului.

Aspectul intregului birou este important sa fie unul ordonat si organizat. In acest sens, aranjarea tuturor cablurilor si a firelor, fie si prin simpla prindere cu clame sau clipsuri, este de mare ajutor.

Diverse suporturi pentru instrumentele de scris

Un mod inedit de a realiza un suport ecologic si practic pentru un spatiu de dimensiuni reduse, o reprezinta reciclarea borcanelor. Acestea se pot lipi atat intre ele, cat si unul peste celalalt, pentru a obtine un suport avand dimensiunile necesare.

Deasemenea, se pot folosi si pahare de diferite materiale si dimensiuni, pentru a crea suportul ideal. Insa nu toate paharele se pot imbina sau lipi intre ele, motiv pentru care se poate utiliza o cutie de pantofi pentru a le organiza intr-un singur loc.

In aceste tipuri de suporturi pentru intrumentele de scris, se pot aranja toate ustensilele necesare unei bune desfasurari a muncii de birou, respectiv pixuri, creioane, markere, agrale, linear, foarfeca.

Etichetarea dosarelor si a documentelor

Specialistii sfatuiesc ca nu este indicat sa fie tinute multe hartii pe birou, fiind necesara organizarea cartilor, revistelor, corespondentei, a diferitelor documente pe rafturi cumparate sau create.

Etichetarea este considerata cea mai simpla metoda de organizare. Folosind o intreaga paleta de culori sau doar cateva, se pot aplica usor etichetele notate in prealabil. In acest fel, totul poate fi organizat pana in cel mai mic detaliu, fie ca este vorba despre corespondenta zilnica, facturi, comenzi, cataloage, mostre, s.a.

Pe langa etichetarea standardizata a dosarelor si a documentelor, se mai pot folosi tavi etichetate, pentru a evita amestecarea acestora.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768