Metode de intretinere a spatiilor verzi precum un specialist

spatiu verde

Orice spatiu verde necesita o permanenta intretinere corespunzatoare pentru a-si pastra forma, indiferent de anotimp. Specialistii insista asupra faptului ca procedeul de intretinere este unul la fel de important precum si cel de amenajare.

Amenajarea unei gradini sau a unei curti este un proces complex, ce nu implica numai plantarea gazonului, a arborilor si a unor plante. Pe langa acestea, nu trebuie omis importanta iluminarii, a sistemelor de irigare, a pregatirii terenului, s.a.

Fara o intretinere permanenta, spatiul verde se salbaticeste repede si toata munca pana in acel moment va fi in zadar. Ritmul deteriorarii este unul alert, florile se ofilesc rapid, gazonul se transforma in pajiste, adica toata munca efectuata pana in acel moment va fi in zadar.

In momentul in care intreaga amenajare a spatiului verde este in pericol de a fi pierduta, interventia unor specialisti in domeniu este necesara. Insa nu trebuie asteptata clipa in care curtea sau gradina este intr-o stare critica, moment in care este posibil ca unele plante sa nu mai poata fi salvate.

Cu ajutorul aplicarii unor sfaturi de la profesionistii in domeniu, pot fi evitate astfel de situatii limita si se pot preveni o serie de neplaceri provocate de numerosi factori externi.

Modalitatea de lucru a unei echipe specializate

O echipa profesionista ar trebui sa ofere o gama variata de servicii, nu doar partea ce tine de amenajare si intretinere propriu-zisa. In acest sens, este indicat sa fie oferita importanta cuvenita tuturor activitatilor conexe celor de amenajare si intretinere spatii verzi. Astfel, orice activitate de intretinere ar trebui sa presupuna si alte preocupari :

  • curatarea zonei de acces- maturare, spalare trotuare;
  • monitorizarea si reglarea sistemului de irigatie;
  • aplicare de insecticide, erbicide;
  • aplicare ingrasamant;
  • transport deseuri;

Prin faptul ca echipele specializate beneficiaza de utilaje si tehnologii moderne, putem fi convinsi de faptul ca situatia se afla sub control si ca timpul de executie va fi cu siguranta cel mai redus. Astfel, este indicat sa fie achizitionate instrumente speciale, de calitate superioara si care prezinta o tehnologie de actualitate.

Investitia in uneltele necesare activitatilor de amenajare si intretinere, reprezinta o etapa importanta in desfasurarea unei activitati eficiente. Este indicat ca toate aceste operatiuni sa se desfasoare cu ajutorul unor utilaje speciale si avand cunostintele minime necesare.

Principalele metode de intretinere a spatiilor verzi proprii

In ceea ce priveste intretinerea spatiilor verzi, este indicat sa fie adaptat un program anual sau semestrial, in functie de dorintele fiecaruia si de bugetul alocat. In aceasta situatie, se poate asigura faptul ca gradina va arata bine pe tot parcursul anului.

In cazul in care spatiul verde detinut are o suprafata redusa, precum o terasa, un balcon sau o gradina mica, intretinerea se poate efectua lunar. O sedinta pe luna este suficienta pentru a realiza activitatile de baza, precum fertilizari, taieri, tratamente fitosanitare.

In ceea ce priveste spatiile verzi cu o vegetatie mai simpla si o peluza de gazon, interventia realizata o data la doua saptamani ar fi suficienta. Activitatile de intretinere pentru o gradina de complexitate medie, nu necesita interventii continue. Insa pentru perioada de iarna, este recomandata realizarea a doua operatiuni, in momentele in care se efectueaza tratamentele fitosanitare specifice arborilor, dar si a peluzei de gazon.

Pentru spatiile verzi mai complexe si care au suprafata mai mare, necesitatea ingrijirii de cel putin trei ori pe luna este necesara, conform specialistilor. Avand un spatiu in care predomina o vegetatie diversa, este obligatorie o ingrijire atenta pentru a putea avea control asupra lucrarilor de intretinere, respectiv a problemelor ce pot sa intervina. O astfel de activitate este solicitanta si este recomandata celor ce sunt pasionati, dar care au si timpul necesar pentru a efectua o intretinere bine executata.

Cateva ponturi oferite de specialisti

In cazul in care se doreste ca aspectul exterior sa fie imbunatatit cu ajutorul plantelor, trebuie luate in considerare o serie de factori, precum conditiile de mediu necesare, zona, solul.

Teoria conform careia o gradina nu necesita ingrijire pe timp de iarna, este total eronata. Cu toate ca activitatile desfasurate pe timp de iarna, nu au un mare impact vizual, in primavara incep sa se se vada rezultatele .

Oricat de bine ar fi amenajat un spatiu verde, degradarea in timp nu poate fi prevenita. In acest sens, activitatea de intretinere corespunzatoare este obligatorie, indiferent de minutiozitatea acestora.

Orice tip de arbore trebuie intretinut in mod constant, pentru a preveni deteriorarea in timp. Pe langa simple activitati precum udat, tuns, erbicidat, este important ca un posibil diagnosticul sa fie corect stabilit, iar tratamentele sa fie efectuate corespunzator.

Procesul de fertilizare este indicat sa fie efectuat la momentul potrivit, tratamentul pentru o anumita problema sa fie cel necesar, taierea plantelor ornamentale sa se realizeze in functie de specie, iar lista continua.

Pentru ca totul sa fie sub control, specialistii recomanda verificarea periodica a tuturor plantelor, pentru ca prevenirea sa poate fi efectuata atat pentru diferite boli, cat si pentru atacul diferitilor daunatori.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768