Pergole: Preturi si beneficii pentru 2024

Pergole: Preturi si beneficii

Pergolele sunt structuri de gradina sau terasa care ofera o umbra placuta si creeaza un spatiu confortabil si estetic. Acestea pot fi construite dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, aluminiu sau PVC, iar costurile variaza in functie de dimensiunea, materialul si complexitatea design-ului.

Costurile pentru construirea unei pergole pot fi diferite, in functie de resursele si nevoile fiecarei persoane. Daca vrei sa construiesti o pergola, poti face acest lucru DIY, cumparand materialele necesare si urmand o schema de constructie. In cazul in care alegi sa lucrezi cu un constructor, poti plati de obicei o suma mai mare, dar vei avea garantia unei constructii solide si rezistenta in timp.

Preturile pentru constructia unei pergole din lemn sau aluminiu pot incepe de la cateva sute de lei si pot ajunge la peste 1.000 de lei pentru o constructie mai mare si mai elaborata.

Pergole preturi estimative

Preturile pentru o pergola pot varia foarte mult in functie de dimensiune, materiale, complexitate si locatie. In general, preturile pentru o pergola pot incepe de la cateva sute de euro pentru o pergola mica si simpla, pana la cateva mii de euro pentru o pergola mai mare si mai complexa.

Tip pergola Dimensiune Preturi estimative Observatii
Simpla 3 x 3 m 500 – 800 EURO Materialul ales este cel mai important factor in stabilirea pretului. De exemplu, o pergola din lemn masiv poate fi mai costisitoare decat una din aluminiu sau PVC.
Atasata de casa 3 x 4 m 800 – 1.500 EURO Calitatea materialului si complexitatea design-ului sunt factorii cei maii importanti in stabilirea preturilor
Retractabila 3 x 3 m 1.000 – 2.500 EURO Pretul este stabilit in functie de calitatea materialului, de sistemul de actionare si de caracteristicile suplimentare, precum luminile sau senzorii de vant si ploaie.
Cu acoperis 3 x 3 m 1.500 – 3.500 EURO Preturile variaza in functie de materialul ales, design si complexitate
Cu panouri laterale 4 x 3 m 1.500 – 3.000 EURO Caracteristicile suplimentare, cum ar fi senzorii de vant sau ploaie, pot influenta vizibil costurile finale

Din analiza noastra putem concluziona faptul ca metrul patrat de constructie pergola este de 100 euro, aproximativ 500 Lei, acest lucru reprezinta materialele, montajul, structura de lemn, finisajele si lacuirea.

Materialele din care pot fi construite pergoleleMaterialele din care pot fi construite pergolele

Pergolele pot fi construite dintr-o varietate de materiale, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Cele mai comune materiale utilizate pentru construirea pergolelor sunt urmatoarele:

  • Lemn – foarte popular pentru construirea pergolelor, datorita aspectului sau natural si calduros. De asemenea, este un material durabil, care poate rezista la intemperii si poate fi tratat pentru a preveni deteriorarea si pentru a-i prelungi durata de viata.
  • Aluminiu – un material usor si durabil, care nu necesita multa intretinere. De asemenea, aluminiul poate fi vopsit intr-o varietate de culori, astfel incat sa se potriveasca cu aspectul casei dvs.
  • PVC – durabil si rezistent la intemperii, care nu necesita multa intretinere. Este, de asemenea, un material ieftin, care poate fi vopsit intr-o varietate de culori si poate fi modelat intr-o varietate de forme.
  • Otel – un material puternic si durabil, care poate fi vopsit intr-o varietate de culori. Este, de asemenea, un material rezistent la intemperii si poate fi folosit pentru construirea de pergole de dimensiuni mari.
  • Sticla – cea mai eleganta si moderna varianta, care poate fi folosita pentru construirea de pergole cu acoperis transparent sau semitransparent. Este un material fragil, care necesita o atentie deosebita in timpul instalarii si intretinerii.

Acestea sunt doar cateva dintre materialele cele mai populare utilizate pentru construirea de pergole. In functie de preferintele tale de design, de bugetul disponibil si de cerintele de intretinere, exista multe alte optiuni de materiale disponibile. Este important sa consulti un specialist in domeniu pentru a obtine sfaturi si pentru a te ajuta sa alegi cel mai bun material pentru proiectul tau.

Care sunt beneficiile oferite de constructia unei pergole?

Pergolele sunt structuri versatile si practice care pot aduce o serie de beneficii atat pentru gradina, cat si pentru proprietarul casei. Iata cateva dintre beneficiile detaliate ale unei pergole:

Prin adaugarea unei pergole, zona gradinii sau terasei poate fi transformata intr-un spatiu confortabil si estetic. Aceasta poate fi utilizata pentru activitati de relaxare, socializare sau pentru a petrece timp cu familia. O pergola poate fi personalizata pentru a se potrivi cu stilul si designul casei, astfel incat sa se potriveasca cu preferintele si nevoile proprietarului.

Una dintre cele mai importante functii ale unei pergole este de a oferi umbra. Aceasta poate fi deosebit de importanta in zilele calduroase de vara, cand se doreste un loc de refugiu de la razele soarelui. De asemenea, pergolele pot fi folosite si in perioadele de ploaie sau de vreme nefavorabila, oferind protectie impotriva intemperiilor.

O pergola poate ajuta la reducerea temperaturii din zona in care este amplasata. Aceasta poate fi realizata prin utilizarea materialelor potrivite pentru acoperirea pergolei, cum ar fi cele care reflecta lumina soarelui. Astfel, temperatura din zona pergolei poate fi redusa cu cateva grade, facand-o mult mai confortabila in timpul verii.

Valoarea proprietatii poate creste considerabil dupa instalarea acestor structuri de gradina. Aceasta poate fi o modalitate excelenta de a imbunatati aspectul si functionalitatea gradinii sau terasei, ceea ce poate fi apreciat de catre potentialii cumparatori, daca iti doresti sa vinzi proprietatea pe viitor.

Aceste constructii sunt foarte personalizabile si pot fi adaptate la nevoile si preferintele fiecarui proprietar. Acestea pot fi construite dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, aluminiu sau PVC, si pot fi proiectate intr-o varietate de dimensiuni si stiluri. De asemenea, poti adauga draperii sau jaluzele pentru a oferi mai multa intimitate sau pentru a bloca razele solare puternice.

Principalele tipuri de pergole

Este important sa stii ca esti mai multe tipuri de pergole din care poti alege in functie de nevoile sau de bugetul tau. Fiecare tip are avantajele sale, si poti alege varianta potrivita in functie de locul in care vrei sa o montezi, de spatiul disponibil, dar si de bugetul pe care ti l-ai propus.

Ai aici cateva dintre cele mai comune tipuri de pergole:

  • Pergole independente – aceste pergole sunt fixate in sol prin intermediul unor stalpi si nu necesita nicio alta structura de sustinere. Ele sunt ideale pentru spatii mari de exterior si pot fi folosite pentru a crea o zona separata de relaxare sau pentru a oferi umbra unei zone existente.
  • Pergole atasate – aceste pergole sunt fixate pe o parte a casei sau a cladirii, oferind o zona de umbra si protectie impotriva intemperiilor. Acestea sunt adesea folosite pentru a crea o zona de pranz sau de relaxare in aer liber, atasata de casa sau de cladirea principala.
  • Pergole retractabile – acestea sunt pergole care pot fi retractate sau extinse in functie de necesitatile proprietarului. Ele pot fi actionate manual sau automat si sunt ideale pentru zonele cu conditii meteorologice schimbatoare. Acest tip de pergole ofera o flexibilitate suplimentara, permitand proprietarilor sa se bucure de soare atunci cand doresc si de umbra in momentele de caldura.
  • Pergole cu acoperis – acestea sunt pergole care au un acoperis fix, de obicei realizat din lemn sau otel, care ofera protectie impotriva ploii si a soarelui. Acestea sunt ideale pentru zonele cu clima umeda sau rece, deoarece protejeaza zona de ploaie si de frig.
  • Pergole cu panouri laterale – aceste pergole sunt prevazute cu panouri laterale care ofera protectie impotriva vantului si a altor elemente. Acestea pot fi utile in zonele cu vant puternic sau pentru proprietarii care doresc sa-si protejeze zona de gradinarit de animalele salbatice sau de insecte.
Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768