Cum să alegi și cât costă o plasă de țânțari?

Cum să alegi și cât costă o plasă de țânțari?

În zilele toride de vară, când fereastra deschisă este singura salvare de la căldura sufocantă, țânțarii pot transforma serile liniștite în adevărate coșmaruri. Nu doar că zgomotul lor constant poate perturba somnul, dar înțepăturile lor pot provoca mâncărimi, iritații și, în unele cazuri, pot transmite boli. Așadar, cum ne putem bucura de briza răcoritoare fără a fi deranjați de aceste insecte nedorite? Răspunsul este simplu: investind într-o plasă de țânțari. Acest accesoriu esențial pentru gospodărie a devenit din ce în ce mai popular, iar cererea pentru ele a crescut semnificativ. Dacă te gândești să achiziționezi o plasă de țânțari sau pur și simplu ești curios despre prețurile și beneficiile lor, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, vom explora tot ce trebuie să știi despre plasele de țânțari, de la prețuri la sfaturi de alegere și întreținere.

De ce să investești într-o plasă de țânțari?

Într-o lume în care confortul și sănătatea sunt esențiale, plasele de țânțari au devenit un accesoriu indispensabil pentru orice locuință. Dar care sunt motivele concrete pentru care ar trebui să consideri această investiție? Haideți să explorăm împreună.

Protecție împotriva insectelor nedorite

Plasele de țânțari sunt concepute special pentru a opri intrarea insectelor în locuință. Astfel, ele oferă o barieră eficientă împotriva acestor intruși nedoriti. Înțepăturile de țânțari pot fi nu doar enervante, dar și dureroase. Cu o plasă de țânțari, acestea devin o problemă a trecutului.

Confort și liniște în nopțile de vară

Nimic nu se compară cu liniștea și confortul unei nopți de vară fără zgomotul și înțepăturile țânțarilor. Cu o plasă de țânțari, poți lăsa fereastra deschisă și te poți bucura de briza răcoritoare fără griji.

Prevenirea bolilor transmise de țânțari

Țânțarii nu sunt doar enervanți, ci pot fi și purtători de boli. Multe boli pot fi transmise prin înțepătura de țânțar. Prin instalarea unei plase, riscul de a contracta astfel de boli scade considerabil, oferind astfel o protecție esențială pentru toți membrii familiei.

Tipuri de plase de țânțari și prețuri orientativeTipuri de plase de țânțari și prețuri orientative

Alegerea unei plase de țânțari potrivite pentru locuința ta poate fi o provocare, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Fiecare tip de plasă vine cu avantajele și dezavantajele sale, iar prețurile pot varia în funcție de materialul și designul ales. Haideți să analizăm împreună cele mai populare tipuri de plase de țânțari și să descoperim prețurile orientative asociate.

Plase fixe vs. rulabile

 • Plase fixe: Acestea sunt montate permanent pe fereastră și nu pot fi date la o parte. Sunt ideale pentru ferestre care nu sunt deschise frecvent.
 • Plase rulabile: Sunt montate pe un sistem de rulare, permițându-ți să le ridici sau să le cobori după nevoie. Sunt perfecte pentru uși sau ferestre deschise frecvent.

Materiale utilizate: aluminiu, PVC, etc.

 • Aluminiu: Este un material durabil și rezistent la coroziune. Plasele cu cadru de aluminiu sunt, în general, mai scumpe, dar oferă o durată de viață mai lungă.
 • PVC: Este un material mai ieftin comparativ cu aluminiul, dar poate fi mai puțin durabil în timp. Cu toate acestea, este ușor de întreținut și rezistent la intemperii.

Prețuri aproximative pe metru pătrat

 • Plasă fixă: În funcție de materialul cadrului, prețurile pot varia de la 50 RON (PVC) la 100 RON (aluminiu) pe metru pătrat.
 • Plasă batantă: Aproximativ 70 RON (PVC) – 120 RON (aluminiu) pe metru pătrat.
 • Plasă plisată: În jur de 90 RON (PVC) – 140 RON (aluminiu) pe metru pătrat.
 • Plasă tip rulou: Aproximativ 80 RON (PVC) – 130 RON (aluminiu) pe metru pătrat.
 • Plasă glisantă: În jur de 85 RON (PVC) – 135 RON (aluminiu) pe metru pătrat.
 • Plasă încorporată: Aproximativ 100 RON (PVC) – 150 RON (aluminiu) pe metru pătrat.

Întreținerea și durabilitatea plaselor de țânțari

Achiziționarea unei plase de țânțari este doar primul pas în asigurarea unui mediu fără insecte în locuința ta. Pentru a beneficia la maxim de avantajele acesteia, este esențial să știi cum să o întreții corespunzător și ce așteptări să ai în ceea ce privește durabilitatea acesteia. Haideți să explorăm împreună aceste aspecte.

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea plaselor

 • Curățarea regulată: Este recomandat să cureți plasa de țânțari o dată pe lună cu apă și săpun delicat. Acest lucru va îndepărta praful și alte impurități care se pot acumula.
 • Evitarea produselor chimice agresive: Produsele de curățare cu substanțe chimice puternice pot deteriora materialul plasei. Optează pentru soluții naturale sau săpunuri blânde.
 • Verificarea integrității plasei: Ocazional, inspectează plasa pentru eventuale rupturi sau deteriorări. Repară orice defect cât mai curând posibil pentru a menține eficiența plasei.

Durata de viață estimată și factori care o influențează

 • Materialul plasei: Plasele de țânțari fabricate din materiale de calitate, cum ar fi aluminiul, pot avea o durată de viață mai lungă comparativ cu cele din PVC sau alte materiale mai ieftine.
 • Întreținerea corespunzătoare: O plasă de țânțari bine întreținută poate dura mai mulți ani. Curățarea și repararea regulată pot prelungi semnificativ durata de viață a plasei.
 • Condițiile meteorologice: Expunerea la condiții meteorologice extreme, cum ar fi soarele puternic sau ploile abundente, poate afecta durabilitatea plasei. Este recomandat să protejezi plasa de astfel de condiții, dacă este posibil.

Întreținerea și durabilitatea plaselor de țânțariConcluzie

Plasele de țânțari reprezintă o soluție eficientă și accesibilă pentru a ne proteja de insectele nedorite, în special în lunile calde de vară. Fie că optăm pentru un model fix sau rulabil, din aluminiu sau PVC, este esențial să ne informăm corect și să alegem varianta cea mai potrivită pentru nevoile noastre. Odată instalată, plasa de țânțari necesită o întreținere minimă, dar regulată, pentru a-și păstra eficiența și durabilitatea în timp. Investiția într-o astfel de plasă nu doar că ne asigură un somn liniștit, fără înțepături și zgomote enervante, dar contribuie și la protejarea sănătății noastre și a celor dragi. În concluzie, dacă dorești să te bucuri de serile de vară în liniște și confort, fără a fi deranjat de țânțari, o plasă de țânțari este soluția ideală.

Întrebări frecvente

Cum se montează o plasă de țânțari?

Montarea unei plase de țânțari depinde de tipul acesteia și de specificațiile ferestrei sau ușii. În general, este recomandat să apelezi la un specialist pentru montaj, dar există și kituri de montaj pentru cei care preferă soluții DIY (Do It Yourself).

Plasele de țânțari sunt eficiente și împotriva altor insecte, precum molii sau muște?

Da, majoritatea plaselor de țânțari sunt eficiente și împotriva altor insecte zburătoare. Totuși, dimensiunea ochiurilor plasei poate influența eficiența acesteia împotriva insectelor de dimensiuni diferite.

Există plase de țânțari special concepute pentru animale de companie?

Da, există plase de țânțari rezistente, concepute special pentru a rezista la zgârieturi sau la presiunea exercitată de animalele de companie.

Cum pot măsura corect fereastra sau ușa pentru a comanda o plasă de țânțari potrivită?

Măsurarea corectă a ferestrei sau ușii este esențială pentru a te asigura că plasa se potrivește perfect. Este recomandat să măsori înălțimea și lățimea în mai multe puncte, pentru a lua în considerare eventualele neregularități.

Ce fac dacă plasa mea de țânțari s-a rupt sau s-a deteriorat?

În funcție de gradul de deteriorare, plasa poate fi reparată sau înlocuită. Există kituri de reparare disponibile pe piață, dar pentru deteriorări majore, este recomandat să înlocuiești plasa.

Plasele de țânțari pot fi personalizate în funcție de designul ferestrei sau ușii?

Da, multe companii oferă servicii de personalizare a plaselor de țânțari, astfel încât acestea să se potrivească perfect cu designul și specificațiile ferestrei sau ușii tale.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768