Preturi intalnite in 2021 pentru izolatii termice

Tariful mediu de manopera pentru izolatii termice exterioare este de aprox. 50 lei*

Termenul de termoizolatie sau izolatie termica este un proces prin care se reduce transferul de caldura intre doua tipuri de materiale. Specialistii sustin faptul ca acest prodeceu ar fi indicat de luat in considerare in momentul in care se construieste un imobil.

Exista studii care au demonstrat ca o incapere care nu a fost izolata corespunzator poate pierde in medie un procent de energie, de aprox. 40%. Procesul de termoizolatie este unul complex si datorita faptului ca se intalneste in domenii tot mai variate.

Modalitati de mentinere a temperaturii ambientale dorite

Orice incapere care a fost izolata, beneficiaza de un anumit confort termic care este resimtit, indiferent de anotimp. Astfel, in lunile de iarna proprietarii se pot bucura de caldura, iar in lunile de vara, de racoare.

Pentru ca o incapere sa fie pe placul locatarilor, respectiv sa le ofere acestora temperatura ambientala dorita, sunt necesare materiale de calitate superioara. Procedeul de termoizolare presupune utilizarea anumitor materiale speciale, precum vată minerală de sticlă sau vată bazaltică, sisteme de învelitori, atat in interiorul cladirii, cat si la exterior.

Printre materialele care sunt cele mai des utilizate, se afla si spuma poliuretanica sub forma de spray, fiind rapid expandabila. Aceasta ofera o termoizolatie perfecta, indiferent de suprafata si de tipul de material, acoperind toate fisurile existente.

Efectuarea unei lucrari de Izolatii termice va duce automat la reducerea consumului de energie, respectiv la scaderea valorii facturilor.

Specificatii tehnice in vederea efectuarii unei izolatii termice

In procedeul aplicarii spumei poliuretanice, meseriasii folosesc diferite sisteme, insa cel de inalta presiune compus din doua elemente, este cel mai utilizat in constructii.

In cazul in care spuma este corect aplicata si are o calitate superioara, aceasta nu va fi coroziva, oferind protectie impotriva mucegaiului si a umezelii.

Fiind durabila in timp si avand rezistenta la temperaturi extreme, are un cost mai redus si aplicabilitate rapida. Datorita faptului ca spuma are un aspect spongios, are si proprietati de izolare fonica, fiind utilizata in diferite medii. Desi este destul de rigida, are o densitate scazuta, fiind suficient de flexibila pentru o aplicare usoara.

Termoizolarea cu spuma poliuretanica permite patrunderea umezelii, insa nu si pe cea a aerului, fiind convenabila pentru aplicare in medii variate.

Tarife medii intalnite pe piata romaneasca

Pretul oferit pentru o lucrare de izolatii termice poate intalni o serie de variatii, datorate faptului ca fiecare proiect prezinta diferite specificatii.

Printre cei mai intalniti factori care duc la fluctuatii de pret se afla: suprafata de lucru, calitatea materialelor folosite, tipul de izolatie pentru care se opteaza, finisajul dorit, distanta parcursa, inaltimea la care se lucreaza.

In pretul afisat mai jos, in manopera se include etapa de placare, prindere in dibluri si aplicarea unui strat de adeziv.

Pret servicii izolatii Pret manopera*
Manopera placare polistiren 25 lei/ mp
Manopera placare + plasa 45 lei/ mp
Manopera placare + plasa + decorativa 65 lei/ mp

*Preturile sunt variabile, de cele mai multe ori fiind inclusa si schela. Nu contin TVA.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768