fbpx

Preturi intalnite pentru decorarea unui perete

decoratiuni

In ideea de a exprima intr-un mod cat mai original creativitatea fiecarei persoane, specialistii ne propun o serie de variante pentru a expune stilul optat.

Acesta reprezinta un proces creativ de cautare a unor idei pentru a realiza decorul peretilor si de a gasi combinatia de culori potrivita pentru a crea impactul vizual dorit. In ziua de astazi, multitudinea de optiuni intalnite pe piata contribuie la satisfacerea si celor mai pretentioase dorinte. In acest sens, se poate opta pentru modalitatea potrivita de a decora unul sau mai multi pereti dintr-o locuinta.

Opteaza pentru tencuiala decorativa in orice incapere

Multitudinea de avantaje oferita de tencuiala decorativa, face ca aceasta optiune sa fie tot mai apreciata de populatie. Exista tipuri variate de culori, texturi sau efecte, astfel incat este simplu sa fie gasit finisajul dorit pentru peretii oricarei incaperi.

Tencuiala decorativa poate fi utilizata in orice mediu, inclusiv in cel umed, chiar si in zona dusului. Stratul suplimentar de ceara speciala va avea drept scop protectia impotriva umezelii.

Proprietatile speciale se refera la faptul ca peretele care are o astfel de tencuiala va fi protejat de umezeala si bacterii,  respectiv mucegai. Alte avantaje ale tencuielii decorative, pe langa un pret accesibil, se refera la faptul ca se curata rapid, repararea unei zone afectate se realizeaza usor, fara a se decolora in timp.

Alege tapetul pentru a evidentia anumite zone

Un material decorativ des utilizat pentru schimbarea aspectului unui perete este tapetul. In ultimul timp intalnim pe piata o gama extrem de bogata in culori, modele si stiluri, reusind sa imite intr-un mod fidel cele mai sofisticate texturi.

Acest material prezinta diferite tipuri de finisaje cu puternic impact vizual si poate fi utilizat in orice locuinta, indiferent de stilul decorativ optat anterior. Mai mult, in anumite situatii, tapetul poate fi utilizat doar pe anumite portiuni ale unui perete, pentru a evidentia anumite zone.

Un material decorativ clasic – faianta portelana

Un alt material apreciat este faianta portelana, in special cea sub forma de panouri de perete. Daca optati pentru un stil clasic, acest material se incadreaza perfect in tematica respectiva.

Faianta portelana poate fi aplicata in functie de preferintele fiecaruia, fie sub forma de bucati mai mici, insa panourile de dimensiuni mai mari sunt cele mai cautate. Fiind un material subtire si usor, poate acoperi suprafete mari ale unui perete, ajungand pana la dimensiuni de trei metri.

Lambriul din lemn – un material aproape de natura

Pentru decorarea unei incaperi sau a holului, intalnim varianta amplasarii unui lambriu de lemn pe tot peretele sau doar pe o portiune din acesta. Insa tot mai des se utilizeaza si pentru finisajul unei bai, datorita prelucrarii corespunzatoare a lemnului.

Este indicat ca lambriul folosit sa fie din lemn de diferite esente, dupa preferinte. Un lucru esential este ca acest material sa fie cat mai rezistent si sa nu se opteze pentru variante mai ieftine. Lambriurile de plastic nu sunt recomandate datorita faptului ca nu au proprietatea necesara pentru a fi utilizate precum cel din lemn.

Rafturi decorative pentru o incapere multifunctionala

In situatia in care se doreste sa se ofere un aspect mai practic unui perete, dar totodata sa se poata afisa o mica galerie cu diverse imagini, rafturile decorative reprezinta solutia perfecta.

In acest sens, rafturile ofera o serie de avantaje, in comparatie cu niste simple imagini, fara a fi necesar sa se efectueze mai multe gauri peretelui. Astfel, vor putea fi expuse mai multe obiecte, precum o vaza, o rama foto, un ceas, cateva carti sau chiar o planta de dimensiuni reduse.

Amplasarea unor rafturi suspendate este un lucru simplu de realizat, iar specialistii recomanda sa fie grupate cate doua sau trei pe un perete. Insa gasirea meseriasului priceput poate fi cel mai dificil lucru din aceasta ecuatie.

Tarife medii practicate pe piata din Romania

Servicii decorare perete Pret manopera*
Aplicare tapet 25 lei/ mp
Aplicare tencuiala decorativa 35 lei/ mp
Aplicare lambriu lemn 25 lei/ mp
Placare pereti cu diferite placi 25 – 45 lei/ mp
Executie rafturi cu polite 30 – 50 lei/ buc

*preturile nu includ TVA

Trimitequestion_answer

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768