Prețurile montării ușilor de exterior: Află cât te va costa renovarea

Prețurile montării ușilor de exterior: Află cât te va costa renovarea

Montarea ușilor de exterior este un aspect important al renovării sau construirii unei locuințe. Alegerile pe care le faci în ceea ce privește tipul și materialul ușilor de exterior pot influența nu doar aspectul și funcționalitatea acestora, ci și prețurile montajului. Este esențial să înțelegi factorii care afectează prețurile și cum poți obține cel mai bun raport calitate-preț. Acest articol îți va oferi informațiile necesare pentru a lua decizii înțelepte și pentru a economisi bani în procesul de montare a ușilor de exterior.

Importanța alegerii ușilor de exterior potrivite

Ușile de exterior joacă un rol crucial în asigurarea siguranței, izolației termice și acustice, precum și în aspectul estetic al casei tale. O alegere adecvată a ușilor de exterior poate contribui la creșterea valorii locuinței și poate îmbunătăți calitatea vieții tale. Prin urmare, este esențial să acorzi atenție alegerii ușilor de exterior potrivite în funcție de nevoile și preferințele tale.

Tipurile de usi de exterior si avantajele lor

 1. Uși de exterior din lemn:
  • Aspect estetic deosebit: Ușile din lemn oferă un aspect cald și tradițional, potrivit pentru diverse stiluri arhitecturale.
  • Izolare termică și fonică: Lemnul are proprietăți naturale de izolare, menținând temperatura constantă în interior și reducând zgomotul din exterior.
  • Durabilitate: Ușile de exterior din lemn de calitate superioară sunt rezistente în fața factorilor externi precum intemperiile și coroziunea.
 2. Uși de exterior din PVC:
  • Rezistență și durabilitate: Ușile din PVC sunt rezistente la impact, coroziune și intemperii, fiind potrivite pentru zone cu condiții climatice variate.
  • Izolare termică și fonică: PVC-ul este un material izolator excelent, menținând temperatura interioară și reducând zgomotul din exterior.
  • Ușor de întreținut: Ușile din PVC nu necesită întreținere complexă și sunt rezistente la deteriorare și decolorare în timp.
 3. Uși de exterior din aluminiu:
  • Durabilitate și rezistență: Aluminiul este un material robust și rezistent la factorii externi, cum ar fi razele UV, intemperiile și coroziunea.
  • Ușor de întreținut: Ușile din aluminiu nu necesită vopsire sau întreținere complexă și rămân în stare bună în timp.
  • Variație estetică: Aluminiul poate fi ușor modelat și disponibil în diferite finisaje și culori, oferind opțiuni de personalizare estetică.
 4. Uși de exterior din oțel:
  • Siguranță și securitate: Ușile din oțel sunt cunoscute pentru rezistența lor la efracție și impact, oferind un nivel ridicat de securitate pentru locuință.
  • Durabilitate: Oțelul este un material durabil și rezistent la intemperii, fiind potrivit pentru zone cu condiții climatice dificile.
  • Izolare termică și fonică: Ușile din oțel pot fi prevăzute cu straturi izolante pentru a reduce transferul de căldură și zgomot.

Costurile implicate în montarea ușilor de exterior

În general, costurile montării ușilor de exterior sunt alcătuite din mai multe componente, inclusiv costul materialelor, costul muncii și alte costuri asociate.

1. Costul materialelor

Prețul materialelor poate varia în funcție de tipul și calitatea acestora. De exemplu, ușile din lemn masiv pot fi mai scumpe decât cele din PVC. Este important să alegi materiale de înaltă calitate care să îți ofere durabilitate și performanță pe termen lung.

2. Costul muncii

Costul muncii include tarifele pe oră ale specialiștilor în montarea ușilor de exterior. Acest cost poate varia în funcție de complexitatea proiectului și de experiența profesională a montatorului. De asemenea, este posibil să existe costuri suplimentare pentru echipamentul necesar în timpul lucrărilor.

Pentru a va face o imagine asupra preturilor practicate am conceput aceasta lista pentru preturile pentru montarea usilor de exterior in functie de tipul acestora.

Tipul Ușii Preț (RON)
Ușă de exterior simplă 800 – 1500
Ușă de exterior dublă 1500 – 3000
Ușă de exterior cu sticlă 1000 – 2000
Ușă de exterior glisantă 2000 – 4000
Ușă de exterior pivotantă 1200 – 2500
Ușă de exterior din aluminiu 2000 – 5000
Ușă de exterior din lemn 1500 – 3500
Ușă de exterior securizată 2500 – 6000+
Ușă de exterior cu design 3000 – 8000+
Ușă de exterior automată 5000 – 10000+

3. Alte costuri asociate

Pe lângă costurile materialelor și muncii, este posibil să existe și alte costuri asociate, precum transportul materialelor sau costurile de înlocuire a ferestrelor și a altor elemente adiacente ușii.

Costurile implicate în montarea ușilor de exteriorCum se alege o ușă de exterior

Atunci când vine vorba de alegerea unei uși de exterior pentru casa ta, există mai mulți factori important de luat în considerare. O ușă de exterior reprezintă cartea de vizită a casei tale și trebuie să fie estetică, sigură și eficientă din punct de vedere energetic.

1. Material

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o ușă de exterior este materialul din care este fabricată. Există trei materiale populare utilizate pentru fabricarea ușilor de exterior: lemnul, fibră de sticlă și oțelul.

 • Ușile din lemn sunt apreciate pentru aspectul lor cald și natural. Acestea pot fi ușor personalizate și au un farmec clasic. Totuși, ușile din lemn necesită întreținere regulată și sunt mai sensibile la intemperii decât celelalte tipuri de uși.
 • Ușile din fibră de sticlă sunt durabile, rezistente la intemperii și pot fi produse într-o varietate mare de culori și stiluri. Acestea pot imita aspectul lemnului fără a necesita întreținere atât de riguroasă.
 • Ușile din oțel sunt cele mai sigure și rezistente la efracție. Acestea oferă un nivel ridicat de securitate și sunt durabile. Totuși, ușile din oțel pot fi mai puțin eficiente energetic decât cele din lemn sau fibră de sticlă.

2. Siguranță

Siguranța casei tale este o prioritate și ușa de exterior joacă un rol important în acest sens. Asigură-te că ușa pe care o alegi are caracteristici de securitate adecvate. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Închidere sigură: Ușa trebuie să aibă un sistem de închidere solid și rezistent la efracție, precum un sistem de blocare multipunct.
 • Balamați rezistenți: Verifică dacă ușa are balamale solide și rezistente, capabile să susțină greutatea și să prevină forțarea.
 • Sticlă securizată: Dacă ușa are inserții de sticlă, asigură-te că aceasta este securizată și rezistentă la spargere.

3. Eficiență energetică

O ușă de exterior eficientă din punct de vedere energetic poate ajuta la reducerea pierderilor de căldură și a costurilor cu încălzirea sau răcirea casei. Verifică coeficientul de transfer termic (U-value) al ușii și asigură-te că acesta este cât mai scăzut. De asemenea, izolația termică și prezența unei bariere termice eficiente în ușă sunt importante pentru a reduce pierderile de căldură.

4. Stil și design

Ușa de exterior trebuie să se potrivească cu stilul arhitectural al casei tale și să ofere un aspect plăcut. Există o varietate mare de stiluri și designuri disponibile, de la uși tradiționale până la cele moderne. Alege un design care să se potrivească cu personalitatea ta și cu aspectul general al casei.

5. Mărimea și potrivirea

Asigură-te că ușa de exterior pe care o alegi se potrivește în deschiderea existentă și este de dimensiunea potrivită. Efectuează măsurători corecte și verifică specificațiile ușii pentru a te asigura că aceasta se potrivește perfect.

Concluzie

Prețurile montării ușilor de exterior pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul, materialul, dimensiunea și complexitatea ușii. Pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț, este important să faci alegeri informate, să compari oferte și să cauți recomandări. Asigură-te că obții servicii de calitate și că investești în uși de exterior durabile și estetice care îți vor îmbunătăți locuința.

Întrebări frecvente (FAQs)

 1. Care sunt materialele cele mai comune pentru ușile de exterior? Materialele comune includ lemnul, PVC-ul și aluminiul.
 2. Care sunt prețurile aproximative pentru ușile de exterior din lemn? Prețurile pot varia în funcție de calitatea lemnului și finisaje, începând de la X lei și ajungând până la Y lei.
 3. Ce factori influențează prețurile montării ușilor de exterior? Factorii care influențează prețurile includ tipul ușii, materialul, dimensiunea, complexitatea și finisajele suplimentare.
 4. Există opțiuni mai accesibile din punct de vedere al costurilor pentru ușile de exterior? Ușile de exterior din PVC și aluminiu pot oferi opțiuni mai accesibile din punct de vedere al costurilor, fără a compromite calitatea și durabilitatea.
 5. Cum pot alege cel mai bun furnizor pentru montarea ușilor de exterior? Caută recomandări, verifică recenzii și compară ofertele mai multor furnizori pentru a alege un furnizor cu experiență și servicii de calitate.
Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768