Sapa – tipuri si preturi pentru montare 2024

Sapa – tipuri si preturi pentru montare

Sapa este un material folosit pentru a nivela si netezi o suprafata neuniforma din beton sau lemn. Sapele pot veni sub diferite forme, cum ar fi compusi autonivelanti, lichide turnabile sau compusi de nivelare amestecati cu nisip.

Acestea sunt aplicate pe suprafata podelei existente pentru a umple punctele joase si a crea o suprafata neteda si uniforma. Sunt utilizate in diverse aplicatii, cum ar fi instalarea placilor, asezarea unui nou tip de pardoseala sau pregatirea suprafetei pentru vopsire sau alte finisaje.

Alegerea nivelatorului de podea va depinde de nevoile specifice ale proiectului, inclusiv de tipul de pardoseala, de cantitatea de corectare a pantei necesara si de finisajul final dorit. Inainte de a te apuca de renovari sau constructii, iata cateva notiunii care te vor ajuta sa alegi materialul ideal pentru proiectul tau, dar si pentru bugetul de care dispui.

Tipuri de sapa

In magazinele specializate pentru constructii sau bricolaj, vei putea gasi mai multe tipuri de sape, ce pot fi utilizate pentru diferite intrebuintari. Fiecare are proprietati diferite, avantaje si dezavantaje.

Sapa autonivelanta: acesta este un lichid turnabilcare poate fi intins cu usurinta pe o suprafata existenta deja. Astfel, vei obrine o podea plana si uniforma. Principalele avantaje constau in usurinta de utilizare si montare, uscare rapida, poate fi folosita pe mai multe tipuri de suprafete. Pe de alta parte insa, este putin mai costisitoare, si nu este recomandata pentru exterior.

Sapa pe baza de nisip si ciment: materialul consta intr-un amestec de nisip, ciment si alte componente care sunt raspandite pe podea si apoi netezite la o suprafata plana. Aceasta sapa este mai ieftina, poate fi aplicata in straturi mai groase, si se poate vopsi in diferite culori. Uscarea unei astfel de sape insa dureaza mai mult, si vei avea nevoie de ajutor specializat pentru a o aplica, deoarece daca nu este utilizata intr-un mod corect, poate crapa intr-un timp destul de scurt.

Sapa pe baza de substante epoxidice: acest material este format din doua parti: o rasina si un intaritor care sunt amestecate impreuna pentru a forma o suprafata groasa, durabila si impermeabila. Acest tip de sapa este durabila si rezistenta in timp, iar din aceasta cauza este recomandata pentru zonele cu trafic intens. Pretul este insa unul destul de piperat, si vei avea nevoie de echipamente speciale pentru a o monta.

Nivelatoare din poliuretan: sunt similare cu sapele pe baza de epoxid, dar sunt mai moi si mai flexibile, facandu-le mai potrivite pentru utilizarea pe substraturi flexibile de pardoseala. Au o rezistenta destul de crescuta la impact si abraziune, dar pot emite vapori puternici in timpul aplicarii.

Nivelatoare pre-amestecate: compusii de nivelare sunt gata de utilizare, si disponibile in pungi sau containere preambalate. Sunt disponibile intr-o varietate larga de finisaje, usor de folosit si ideale pentru proiecte mici de renovare. Nu sunt potrivite pentru spatiile intens folosite, si nu are o durabilitate in timp la fel de buna ca celelalte tipuri de sape.

Preturi de aplicare a sapei de catre un specialist in domeniuPreturi de aplicare a sapei de catre un specialist in domeniu

Aplicarea unei sape poate parea destul de usoara la prima vedere, insa daca iti doresti rezultate de calitate, este recomandat sa ceri ajutorul unui specialist. Acesta iti poate garanta o aplicare optima a produsului, si de asemenea, dispune de tot echipamentul necesar pentru acest serviciu.

Exista foarte multe firme de constructii ce te pot indruma catre un specialist potrivit pentru proiectul tau. Trebuie sa stii insa, ca experienta de care da dovata mesterul ales, influenteaza pretl pe care il vei plati la finalul lucrarii.

Cu cat mai experimentat este mesterul, cu atat mai mult vei scoate din buzunar. Cu toate acestea insa, la finalul proiectului te vei putea bucura de o lucrare realizata ca la carte, iar sapa aplicata va avea durabilitate si rezistenta garantata in timp.

De asemenea, colaborand cu o firma acreditata de constructii, vei putea beneficia de un certificat de garantie al lucrarii, ceea este un lucru destul de linistitor atunci cand iti doresti montarea unei sape costisitoare, sau ai un proiect de renovare mai complex.

Ti-am pregatit cateva preturi orientative pe care le-ar cere un specialist in aplicarea de sapa.

Serviciu oferit Cost estimativ
Sapa autonivelanta – folosita la nivelarea suprafetelor neuniforme din beton 5 – 10 lei/m2
Compus de nivelare a podelei – folosit pentru nivelarea micilor imperfectiuni 30 – 50 lei/sac folosit
Slefuirea si lustruirea pardoselilor – folosita la nivelarea si netezirea suprafetelor din beton 20 – 30 lei/m2
Pregatirea pardoselii – presupune pregatirea suprafetei pentru pardoseala noua 10 – 20 lei/m2
Pardoseala epoxidica – folosita la nivelarea si asigurarea unui finisaj de protectie a pardoselilor din beton 50 – 100 lei/m2

Este important de retinut ca aceste preturi sunt estimari aproximative si pot varia in functie de factori precum cerintele specifice ale locului de munca si conditiile pietei. Cel mai bine este intotdeauna sa ceri oferte de la mai multi contractori pentru a compara preturile si pentru a gasi cea mai buna oferta in functie de bugetul pe care il ai.

Concluzie

Indiferent de sapa de care ai nevoie pentru proiectul de renovare, este foarte important sa analizezi proprietatile fiecareia, pentru a stii ca faci alegerea potrivita. Daca domeniul constructiei nu iti este familiar, poti apela cu incredere la parerea unui specialist. Acesta iti va face o evaluare a suprafetei pe care doresti sa o acoperi cu o sapa, si iti va recomanda materialele necesare.

De asemenea, fiecare mester are toate echipamentele de care are nevoie pentru realizarea lucrarilor de constructie, asa ca nu va trebui sa le cumperi. Este important ca fiecare pas al aplicarii sapei sa fie respectat, iar un specialist iti poate asigura corectitudinea acestora.

O lucrare de turnare a unei sape este destul de convenabila, mai ales daca ai in vedere raportul dintre beneficiile viitoare si investitia initiala. Costul materialului precum si a manoperei, are in vedere respectarea urmatoarelor criterii:

  • Suprafata pe care urmeaza sa fie aplicata sapa
  • Tipul de sapa folosit;
  • Grosimea acesteia;
  • Alte servicii ce pot fi implicate pentru ca rezultatul sa fie optim.

Anumite tipuri de sapa pot fi aplicate si fara ajutorul unui specialist, insa este recomandat sa angajezi un mester cu experienta daca iti doresti rezultate optime.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

4 Comentarii

Diaconu Adrian-Ioan
1 an ago

Buna ziua, Am de turnat sapa autonivelanta pe 2 etaje, circa 175 mp, precum si de egalizat o trepte pentru 2 etaje. Ma puteti ajuta cu meseriasi seriosi si profesionisti, inclusiv cu oferte de pret? Multumesc, Tel. 0722209315

Prolist
1 an ago

Buna ziua, daca adaugati lucrare pe platforma Prolist, va vor contactat meseriasi cu oferte. Este foarte simplu 3 pasi rapizi, completand acest formular: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Florin Popovici
10 luni ago

Buna ziua! Am de turnat sapa autonivelanta pe 2 etaje, circa 180m2.

Prolist
10 luni ago

Buna ziua, inscrie lucrarea si primeste oferte exacte de la meseriasi. Completeaza formularul de la linkul: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768