Cauti meseriasi pentru lucrarea ta?

Cauti o firma sau un meserias profesionist care sa iti execute lucrarea? Prolist te ajuta gratuit sa iti gasesti meseriasi pentru lucrarea ta!
Trimite detaliile lucrarii tale si te vom contacta cu cea mai buna solutie.  Servicii DDD, Dezinsectie-Dezinfectie-Deratizare si preturile asociate. [2022]

  deratizare-dezinfectie-dezinsectie

  Salut, daca ai ajuns aici vrei sa stii ce inseamna DDD(Dezinsectie-Dezinfectie-Deratizare), cu ce se ocupa o firma care executa servicii de DDD, descrierea serviciilor DDD si preturile asociate lucrarilor.

  DDD este o abreviere a termenilor dezinsectie, dezinfectie si deratizare:

  • Dezinsectie – eliminarea insectelor nedorite (gandaci, viespi, tantari, plosnite, etc.)
  • Dezinfectie – distrugerea germenilor patogeni (bacteri, fungi si virusi) pentru a impiedica orice contaminare
  • Deratizare – combaterea rozatoarelor prin exterminare (soareci, sobolani, etc.)

  Dezinsectia

  Dezinsectia este un ansamblu de operatiuni si procese de prevenire si combatere a insectelor daunatoare pentru o si animale. Pentru aceasta actiune se folosesc substante chimice specifice care nu sunt toxice pentru oameni si animale si nu afecteaza mediul inconjurator.

  Cele mai des intalnite dezinsectii se fac impotriva: mustelor, tantarilor, gandacilor, plosnitelor, puricilor, viespilor si furnicilor.

  Dezinsectia in multe cazul este absolut necesara, foarte multe insecte sunt daunatoare animalelor si oamenilor, acestea transmit boli prin intepaturi sau muscaturi, precum: dermatoze, tuberculoza, tifosul, viroze, toxiinfectii alimentare, etc.

  Dezinsectia paote fi de doua feluri: Profilactica (preventiva) sau curativa ( de combatere sau tratare).

  Dezinsectia profilactica – este dezinsectia preventiva, aceasta are rolul de a stopa imnultirea si raspandirea insectelor daunatoare. Tratamentele se fac odata la 3 luni.

  Dezinsectia curativa – este dezinsectia care combate si elimina insectele nedorite, tratamentele se fac in doua etape la distanta de 14 zile. Pentru aceasta se folosesc substante chimice, aprobate de Ministerul Mediului, care sunt puverizate in focarele existente.

  Dezinsectia se poate realiza prin mai multe moduri, noi vrem sa amintim doar cele mai eficiente din punctul nostru de vedere:

  Dezinsectia prin pulverizare – se pulverizeaza, sub forma de aerosoli, pesticide care sunt ingerate de insecte si larvele acestora. Aceasta se aplica in doua etape fiind o dezinfectare curativa.

  Dezinfectare cu gel – insecticidul se aplica sub forma de gel, picaturi de insecticid care nu se vad cu ochiul liber in zonele de trecere a insectelor daunatoare.

  Pretul unei lucrari de dezinsectii poate varia in functie de urmatorii factori:

  • Tipul insectei
  • Frecventa de executie a tratamentului
  • Suprafata
  • Gradul de infestare

  La final de articol am creat o lista in care sa expunem preturile pentru serviciile de dezinsectie.

  Dezinfectia

  Dezinfectia este un ansamblu de operatiuni si procese de igienizare care au ca si scop prevenirea si eliminarea microorganismelor, a microbilor si altor agenti patogeni care pot dauna sanatatii omului sau animalelor. Procesul se realizeaza prin metode chimice, fizice sau mixte si urmareste dezinfectarea suprafetelor interioare si exterioare.

  Dezinfectia poate fi de doua feluri: Profilactica (preventiva) sau curativa ( de combatere sau tratare).

  Dezinfectia profilactica – este dezinfectia preventiva cea care are scopul de a impiedica inmultirea si raspanadirea microbilor, micoorganismelor si a agentilor patogeni daunatori organismului unam si animal. Acest tip de dezinfectie are caracter permanent si se aplica cel putin odata la 3 luni dar si mai des in spatii destinate alimentatiei publice.

  Dezinfectia curativa –  este dezinfectia care combate si stopeaza infectarea sau imbolnavirea prin distrugerea rapida a focarelor infectioase.  Se realizeaza la intervale mai scurte decat dezinfectarea profilactica, 1-2 saptamani.

  Metodele de dezinfectie sunt:

  • Dezinfectie prin metode chimice – folosirea substantelor chimice pentru pulverizarea, scufundarea, stergerea, vaporizarea sau aerosolizarea suprafetelor sau obiectelor.
  • Dezinfectie prin metode fizice – aplicarea de abur, spalare, aplicare raze ultraviolete, actionare cu ultrasunete
  • Dezinfectie prin metode mixte – metode chimice si fizice;

  Metoda de dezinfectie aleasa depinde de:

  • Care sunt germeni care trebuiesc eliminati
  • Dimensiunea spatiului
  • Obiectele care trebuieasc dezinfectate
  • Scopul final al dezinfectiei

  Exista multe tipuri de dezinfectari, aici o sa prezentam cativa pasi comuni ai procesului: curatirea mecanica a locatiei, aplicarea dezinfectantelor, dupa o perioada de timp oricat intre 10-70 de minute, in functie de concentratia aplicata, se indeparteaza dezinfectanti de pe suprafetele ce pot intra in contact cu omul iar apoi incaperea trebuie aerisita cel putin 120 de minute.

  La final de articol am creat o lista in care sa expunem preturile pentru serviciile de dezinfectie.

  Deratizare

  Deratizarea este un ansamblu de operatiuni si procese aplicate permanent, pe tot parcursul anului, cu scopul de a extermina si combate reaparitia rozatoarelor (soareci, sobolani, cartite).

  Rozatoarele daunatoare sunt animale care se adapteaza rapid oricarui mediu si se hranesc cu o varietate de alimente, acestea trebuiesc exterminate sau redus numarul lor la minim pentru ca sunt un pericol constant de raspandire a bolilor si pot cauza pagube materiale.

  Recomandam sa executati operatiunea de deratizare cu o firma specializata in domeniu si substantele folosite pentru aceasta sa fie avizate de Protectia Mediului si Ministerul Sanatatii.

  Pentru combaterea rozatoarelor daunatoare exista doua tipuri de operatiuni:

  Combaterea mecanica – amplasarea de curse si capcane pe galeriile create de rozatoare

  Combaterea chimica – folosirea agentilor chimici precum raticide pentru a extermina rozatoarele

  Pentru combaterea eficienta a rozatoarelor trebuie deratizare cel putin odata la 3 luni, pentru stoparea refacerii coloniilor si eliminarea rozatoarelor.

  Cele mai des intalnite semne de infestare cu rozatoare sunt:

  • Cuiburi facute din diferite materiale din gospodarie
  • Materiale fecale de mici dimensiuni
  • Obiecte roase si deterioarate
  • Complexitatea interventiei
  • Cerintele beneficiarului

  Este foarte important sa executati o deratizare cand observati aceste semne deoarece cum spuneam mai sus, soareci si sobolani sunt purtatori de boli preum: listerioza, salmonella, typhimurium, gastroentrite, rabie, etc.

  La final de articol am creat o lista in care sa expunem preturile pentru serviciile de deratizare.

  Preturi pentru servicii DDD

  Ofertele de pret propuse de noi sunt subiective, deoarece exista foarte multi factori care pot influenta pretul unui serviciu DDD, precum:

  • Suprafata de lucru
  • Urgenta interventiei
  • Numarul de capcane si curse care trebuiesc instalate
  • Frecventa de interventie
  • Substantele folosite

  Prima oferta pe care o propunem este in functie de suprafata de lucru:

  Suprafata Dezinsectie Dezinfectie Deratizare
  Sub 50m2 1.5 – 2.5 lei/m2 1 – 2 lei/m2 1 – 2.5 lei/m2
  50m2-150m2 1 – 1.5 lei/m2 0.5 – 1.5 lei/m2 1 leu/m2
  Peste 150m2 sub 1 leu/m2 0.5 lei/m2 0.6 lei/m2

  Cea dea doua oferta de pret pe care o propunem este in functie de numarul de interventii intr-un spatiu inchis, precum un apartament.

  Locatie (apartament) Dezinsectie Dezinfectie Deratizare
  1 camera (≈ 50mp) 140 lei 100 lei 125 lei
  2 camere (≈ 60mp) 160 lei 110 lei 145 lei
  3 camere (≈ 70mp) 180 lei 120 lei 165 lei
  4 camere (≈ 90mp) 200 lei 130 lei 185 lei

  Concluzia este ca trebuie sa folositi specialisti in domeniu pentru executarea serviciilor DDD, pentru a fi mai usor de indentificat acestia trebuie sa aiba cerificarile ISO 9001,  ISO 14001 si ISO 18001/2007 pentru servicii DDD si va puteti ghida dupa preturile expuse.

  Prolist

  Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

  Trimite

  Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
  Test 345 99 CNA768