Sfaturi. Cum sa alegi firma de curatenie potrivita.

Sfaturi. Cum sa alegi firma de curatenie potrivita.

La prima vedere, alegerea firme de curatenie poate parea o decizie usoara ce nu necesita prea mult timp de gandire, insa pentru a avea parte de servicii de calitate capabile sa va intruneasca asteptarile, e important sa luati in calcul anumite criterii. Fie ca e prima oara cand doriti sa apelati la astfel de servicii sau sunteti familiarizat cu aceasta practica, e important sa luati in considerare anumite aspecte privind alegerea serviciilor de curatenie potrivite.

Curatarea si gestionarea starii spatiului dumneavoastra reprezinta o chestiune importanta si cu siguranta nu va doriti ca aceasta responsabilitatea sa cada pe maini gresite. De aceea e bine sa luati unele masuri de precautie si sa investiti putin timp in a face un scurt studiu in prealabil privind serviciile care urmeaza sa va fie oferite.

Printre riscurile la care va puteti expune apeland la servicii de acest tip se numara desigur disparitia obiectelor de valoare, distrugerea bunurilor prin neglijenta sau alte practici gresite, riscul de accidente si multe altele. Pentru a evita orice fel de experiente neplacute, asigurati-va ca luati masurile de precautie potrivite, astfel incat sa puteti avea parte de servicii de calitate.

Documentati-va corespunzator.

Verificati cu atentie datele firmei, serviciile oferite si daca firma lucreaza cu angajati sau pe baza de contracte. Interesati-va totodata de trecutul si experienta firmei si a angajatilor acesteia. E important sa stiti exact pe cine urmeaza sa lasati sa opereze in spatiul dumneavoastra, de aceea nu ezitati sa intrebati si sa verficati toate aceste aspecte. Pana la urma e vorba de siguranta bunurilor si a spatiului dumneavoastra.

Cautati referinte si recomandari.

Nu ezitati sa apelati la prieteni sau cunostinte pentru recomandari. Deseori preferam sa alegem servicii pe baza recomandarilor facute de prieteni si cunostinte iar acesta e un lucru bun deoarece o recomandare de acest tip va spune multe despre nivelul de profesionalism al firmei de cele mai multe ori. Deasemenea este recomandat sa folositi internetul pentru a va face o idee clara despre calitatea serviciilor. Cautati „review”-uri si testimoniale lasate de catre fosti clienti, acestea va vor ajuta sa va orietentati si mai bine in alegerea serviciilor de curatenie potrivite. Se recomanda sa evitati firmele foarte rau cotate in mediul online.

Asigurati-va ca firma foloseste produse de calitate.

De cele mai multe ori, firmele de curatenie au gama proprie de produse pe care le folosesc. E important sa va asigurati ca aceste produse nu vor dauna in nici un fel bunurilor sau spatiului dumneavoastra. Nu va sfiiti sa puneti toate intrebarile necesare legate de produsele ce urmeaza a fi folosite. Faceti o expertiza a spatiului destinat curatarii si asigurati-va ca nu vor fi probleme cu nivelul de toxicitate al produselor, cu eventuali alergeni, suprafete sensibile, etc. Verificati deasemenea daca firma are la dispozitie accesorile potrivite pentru a putea face o treaba buna. Din dotarea unei firme serioase nu vor lipsi aparatele speciale pentru curatarea jaluzelelor sau mochetei, aspiratoarele profesionale, echipamentele pentru curtarea spatiilor delicate s.a.m.d.

Verificati daca firma are asigurare.

Acest aspect este foarte important mai ales daca luam in considerare riscurile la care va expuneti apeland la astfel de servicii. Furtul sau distrugerea unor bunuri reprezinta motive serioase de ingrijorare iar cea mai buna metoda de gestionare a unei astfel de situatii nefericite este sa verificati daca firma are asigurare si poate oferi despagubiri in cazul unui eveniment neplacut. Deasemenea accidentele la locul de munca se intampla destul de frecvent si de aceea e recomandat sa va asigurati ca angajatii firmei de curatenie sunt asigurati pentru astfel de situatii. O firma serioasa se va ocupa intotdeauna de angajatii sai si se va asigura ca acestia nu vor fi supusi niciunui fel de pericol. O buna comunicare intre dumneavoastra si firma de curatenie va reduce considerabil orice risc de acest fel. Nu ezitati sa abordati acest subiect si sa puneti intrebari referitoare la conditiile in care se procedeaza in eventualitatea unor evenimente neplacute.

Calculati costurile.

Este foarte important sa stiti exact cat platiti si pentru ce platiti. O firma serioasa de curatenie va face o estimare exacta a costurilor luand in calcul nevoile dumneavoastra si va va anunta situatiile in care vor fi necesare taxe suplimentare. Costurile sunt in general rezonabile iar firmele de curatenie vor da dovada de flexibilitate. In cazul unor contracte pe termen lung veti beneficia cu siguranta de anumite reduceri si bonusuri. Fiecare firma functioneaza dupa politica proprie insa de cele mai multe ori, o firma de curatenie se va adapta cu brio tuturor asteptarilor dumneavoastra si va fi capabila sa va detalieze serviciile de care veti beneficia, ce presupun acestea si nu in ultimul rand cat vor costa si de ce vor costa atat. Transparenta e un factor cheie in orice tip de afacere, probabil stiti cele mai bine asta.

 

Acestea fiind spuse, alegerea firmei potrivite pentru servicii de curatenie reprezinta o chestiune importanta si de aceea sunteti responsabil sa luati cea mai intelepta decizie. Asigurati-va ca ati luati decizia corecta si puneti intotdeauna calitatea si profesionalismul in prim plan.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768