fbpx

Tarife intalnite in 2021 pentru tencuiala

Tencuiala reprezinta o tehnica efectuata chiar si de romani sau vechii greci. Acestia isi protejau cladirile de diferiti factori climatici, iar unele dintre acestea rezista si in prezent.

In momentul in care se construieste un imobil sau doar se efectueaza o lucrare de renovare, procedeul de tencuire reprezinta un element important, care nu poate fi omis. Pe langa partea legata de esteticul unei cladiri, un aspect esential este reprezentat de partea de protectie, fonica sau termica.

Pe piata se intalnesc mai multe tipuri de tencuiala, de aceea este necesar ca un meserias sa cunoasca proprietatile fiecarui tip, pentru a sti care e cel potrivit pentru o anumita lucrare. Pe langa acest aspect, modul de aplicare si executie reprezinta un alt factor important in acest intreg proces.

Generalitati despre tencuiala

Cand vorbim despre tencuiala nu trebuie sa ne limitam la un singur tip de suport. Este important sa fie luate in considerare o serie variata de suprafete, precum beton, caramida, dar si altele. Este eronat sa se considere ca tencuiala serveste doar ca suport pentru tapet si vopsea.

In cadrul proceselor de finisare a unei locuinte, se intalnesc o varietate de moduri pentru a folosi tencuiala, in functie de tipul ei.

Procedeul propriu-zis de tencuire consta in aplicarea unui strat de mortar peste zidarie si  tavan, cu scopul de a netezi, proteja si decora suprafetele. Acest lucru se efectueaza dupa ce peretii au fost izolati, cu scopul de a nivela suprafetele si pentru a elimina neregularitatile existente, imbunatatind aspectul constructiei. Etapele ulterioare includ vopseaua, un tapet sau diverse alte moduri de decorare, dupa preferintele clientului.

Tencuiala poate fi aplicata atat in mediul interior, cat si in cel exterior al unei constructii. Orice tip de tencuiala este necesar sa fie aplicata in cel putin doua straturi, cel de baza numit grund si unul subtire – tinci.

Dupa ce tencuiala se usuca, toate proprietatile acesteia se ‘activeaza’, respectiv se realizeaza un fel de sigiliu pentru a oferi protectia dorita.

Ce functii poate indeplini tencuiala?

In procesul de constructie a unui imobil, partea legata de tencuiala reprezinta o etapa esentiala, datorita rolurilor indeplinite. Fie ca este vorba despre protectie sau chiar de igiena, prin aplicarea unei tencuieli toate elementele unei constructii vor fi protejate de diferite factori climatici.

Problemele legate de umiditate pot fi tinute la distanta prin aplicarea unei tencuieli. Indiferent de cauza acestora, fie ca este vorba de ploaie sau diferiti vapori de apa, este important ca umezeala sa nu patrunda in partile constructiei, dar totodata zidul trebuie sa poata respira.

In acest sens, tencuiala indeplineste capacitatea de izolare termica a peretilor, precum si protectia la inghet.

Alte functii pe care o tencuiala le indeplineste reprezinta protectia impotriva radiatiilor UV, de diferiti poluati din atmosfera, precum si de murdarie. Acesti factori enumerati contribuie in mod continuu la degradarea diferitelor structuri dintr-o constructie.

Pentru a preveni aparitia unor fisuri in zidarie, este important ca tipul de tencuiala sa fie suficient de elastica pentru a prelua tensiunile ce apar in zidarie. Motivul aparitiei acestor tensiuni este reprezentat, in primul rand, de variatii mari de temperatura.

Ce tarife intalnim anul acesta pentru tencuieli?

Mai jos, se regaseste o lista de preturi actualizata, dar care poate suferi diferite modificari in functie de locatie, de amploarea lucrarii, de perioada de executie, s.a.

 

Servicii de tencuiala Pret manopera*
Tencuiala interioara – pana in 25mm 32 lei/ mp
Tencuiala exterioara – pana in 25mm 32 lei/ mp
Tencuiala armata cu plasa sudata – peste 25mm 48 lei/ mp
Tencuiala armata cu plasa pentru tavan 82 lei/ mp
Tencuiala decorativa 35 lei/ mp
Tencuiala soclu/ glafuri 43 lei/ mp
Tinci 16 lei/ mp
Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos 35 lei/ mp
Tencuiala mecanizata pe baza de ciment si var 35 lei/ mp
Montare profile colt 10 lei/ ml
Finisaj – stropi fatada 20 lei/ mp
Turnat sape egalizare – mai mici de 5cm 17 lei/ mp

 

*Pretul nu include TVA.

Trimitequestion_answer

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768