Cauti meseriasi pentru lucrarea ta?

Cauti o firma sau un meserias profesionist care sa iti execute lucrarea? Prolist te ajuta gratuit sa iti gasesti meseriasi pentru lucrarea ta!
Trimite detaliile lucrarii tale si te vom contacta cu cea mai buna solutie.  Preturile pentru manopera de tencuiala in 2023 [Updatat]

  preturi pentru manopera de tencuiala

  Vrei sa afli preturile pentru manopera de tencuiala de anul acesta? In acest articol vom discuta despre pretul pentru manopera de tencuiala, cum indentificam o lucrare de calitate si alte generalitati pe acest subiect.

  Tencuiala reprezinta o tehnica efectuata chiar si de romani sau vechii greci. Acestia isi protejau cladirile de diferiti factori climatici, iar unele dintre acestea rezista si in prezent.

  In momentul in care se construieste un imobil sau doar se efectueaza o lucrare de renovare, procedeul de tencuire reprezinta un element important, care nu poate fi omis. Pe langa partea legata de esteticul unei cladiri, un aspect esential este reprezentat de partea de protectie, fonica sau termica.

  Pe piata se intalnesc mai multe tipuri de tencuiala, de aceea este necesar ca un meserias sa cunoasca proprietatile fiecarui tip, pentru a sti care e cel potrivit pentru o anumita lucrare. Pe langa acest aspect, modul de aplicare si executie reprezinta un alt factor important in acest intreg proces.

  Ce influenteaza pretul la manopera de tencuiala?

  Majoritatea clientilor nu iau in considerare foarte multe aspecte pentru manopera de tencuiala, ei considera ca toate tencuielile sunt asemanatoare si implicit pretul de realizare sa fie acelasi. Preturile pentru manopera de tencuiala pot sa varieze foarte mult in functie de urmatoarele aspecte.

  Modul de aplicare

  Exista 2 moduri prin care se poate aplica tencuiala, manual sau mecanizata. Pretul manoperei mecanizate poate fi mai ridicat decat in cazul tencuielii manuale, acesta se justifica prin costul ridicat al aparaturii folosite si prin eficienta ridicata de care da dovada.

  Modul de preparare a mortarului

  In functie de modul de preparare a mortarului, pretul pentru manopera de tencuiala poate creste. Daca mortarul folosit pentru tencuiala nu este cumparat gata facut iar meseriasul trebuie sa se ocupe de prepararea acestuia pretul final al manoperei de tencuiala creste.

  Tencuiala interioara sau exterioara

  Manopera pentru tencuiala interioara este intotdeauna mai ieftina decat pentru cea exterioara. Motivul este foarte simplu, pentru tencuiala exterioara clientii isi doresc ceva mai mult decat o tencuiala clasica iar factori externi ingreuneaza aplicarea tencuielii.

  Experienta firmei

  Experienta firmei cu care colaborezi este foarte importanta, trebuie sa te asiguri ca acestia sunt profesionisti si specializati in domeniul tencuielilor. Mai multa experienta in domeniu implica un pret mai mare dar in acelasi timp asigura calitatea si garantia lucrarii.

  Ce preturi intalnim anul acesta pentru tencuieli?

  Inainte sa continuam cu detalii despre tencuiala, trebuie sa dezbatem subiectul preturilor pentru manopera de tencuiala, practicate de meseriasi si firme in Romania. Inainte sa va calculati bugetul pentru lucrare, amintim ca exista diferite circumstante care pot face ca pretul pentru manopera de tencuiala sa varieze. Pe langa aspectele prezentate mai sus, trebuie sa luam in considerare locatia,  amploarea lucrarii si perioada de executie.

  Daca esti meserias sau firma si consideri ca preturile prezentate nu sunt corecte, poti sa ne lasi un comentariu cu preturile practicate de tine si locatia, noi le vom lua in considerare la urmatoarea actualizare.

  Acestea fiind spuse mai jos gasesti lista de preturi pentru manopera de tencuiala:

  Servicii de tencuiala Pret manopera*
  Tencuieli interioare – pana in 25mm 32 lei/ mp
  Tencuieli exterioare – pana in 25mm 32 lei/ mp
  Tencuiala armata cu plasa sudata – peste 25mm 48 lei/ mp
  Tencuiala armata cu plasa pentru tavan 82 lei/ mp
  Tencuiala decorativa 35 lei/ mp
  Tencuiala soclu/ glafuri 43 lei/ mp
  Tinci 16 lei/ mp
  Tencuieli mecanizate pe baza de ipsos 35 lei/ mp
  Tencuieli mecanizate pe baza de ciment si var 35 lei/ mp
  Montare profile colt 10 lei/ ml
  Finisaj – stropi fatada 20 lei/ mp
  Turnat sape egalizare – mai mici de 5cm 17 lei/ mp

  *Pretul nu include TVA.

  Generalitati despre tencuiala

  Cand vorbim despre tencuiala nu trebuie sa ne limitam la un singur tip de suport. Este important sa fie luate in considerare o serie variata de suprafete, precum beton, caramida, dar si altele. Este eronat sa se considere ca tencuiala serveste doar ca suport pentru tapet si vopsea.

  In cadrul proceselor de finisare a unei locuinte, se intalnesc o varietate de moduri pentru a folosi tencuiala, in functie de tipul ei.

  Procedeul propriu-zis de tencuire consta in aplicarea unui strat de mortar peste zidarie si  tavan, cu scopul de a netezi, proteja si decora suprafetele. Acest lucru se efectueaza dupa ce peretii au fost izolati, cu scopul de a nivela suprafetele si pentru a elimina neregularitatile existente, imbunatatind aspectul constructiei. Etapele ulterioare includ vopseaua, un tapet sau diverse alte moduri de decorare, dupa preferintele clientului.

  Tencuiala poate fi aplicata atat in mediul interior, cat si in cel exterior al unei constructii. Orice tip de tencuiala este necesar sa fie aplicata in cel putin doua straturi, cel de baza numit grund si unul subtire – tinci.

  Dupa ce tencuiala se usuca, toate proprietatile acesteia se ‘activeaza’, respectiv se realizeaza un fel de sigiliu pentru a oferi protectia dorita.

  Ce functii poate indeplini tencuiala?

  In procesul de constructie a unui imobil, partea legata de tencuiala reprezinta o etapa esentiala, datorita rolurilor indeplinite. Fie ca este vorba despre protectie sau chiar de igiena, prin aplicarea unei tencuieli toate elementele unei constructii vor fi protejate de diferite factori climatici.

  Problemele legate de umiditate pot fi tinute la distanta prin aplicarea unei tencuieli. Indiferent de cauza acestora, fie ca este vorba de ploaie sau diferiti vapori de apa, este important ca umezeala sa nu patrunda in partile constructiei, dar totodata zidul trebuie sa poata respira.

  In acest sens, tencuiala indeplineste capacitatea de izolare termica a peretilor, precum si protectia la inghet.

  Alte functii pe care o tencuiala le indeplineste reprezinta protectia impotriva radiatiilor UV, de diferiti poluati din atmosfera, precum si de murdarie. Acesti factori enumerati contribuie in mod continuu la degradarea diferitelor structuri dintr-o constructie.

  Pentru a preveni aparitia unor fisuri in zidarie, este important ca tipul de tencuiala sa fie suficient de elastica pentru a prelua tensiunile ce apar in zidarie. Motivul aparitiei acestor tensiuni este reprezentat, in primul rand, de variatii mari de temperatura.

  Factorii care influenteaza preturile pentru materiale

  Unul dintre principalii factori care afecteaza preturile tencuielii este costul materiilor prime. Preturile gipsului, nisipului si cimentului, amestecurilor primare din ipsos, au crescut in ultimii ani, ducand si la cresterea costului produselor finite din ipsos.

  Costul transportului este, de asemenea, un factor care afecteaza aceste costuri. Deoarece unele dintre materiile prime pentru tencuiala trebuie importate, costul de transport a crescut, ceea ce a dus la scumpiri notabile in domeniul constructiilor.

  In ciuda cresterii preturilor pentru tencuiala, acesta este in continuare un material de constructie accesibil in Romania, comparativ cu alte tari din Europa. In medie, un metru patrat de tencuiala costa intre 30 si 60 de lei.

  Alege un profesionist pentru lucrarile tale

  Este foarte important contactarea unui profesionist pentru efectuarea lucrarii de tencuiala, deoarece aceasta este extrem de importanta in ceea ce priveste rezistenta si aspectul unei cladiri in timp. Manopera de tencuiala influenteaza in mod direct aspectele amintite anterior, astfel conteaza foarte mult cine o realizeaza. Sondajele arata ca persoanele care au apelat la meseriasi neprofesionisti din recomandarile cunostiintelor, au fost nevoiti sa renoveze dupa doar 5 ani.

  Beneficiile colaborarii cu o echipa de meseriasi profesionisti:

  • Calitatea lucrarii – o echipa cu experienta cunoaste problemele care pot aparea si evita producerea lor. Acestia pot garanta longevitatea lucrarii.
  • Garantia lucrarii – o echipa profesionista ofera garantia lucrarii dupa realizarea acesteia, acest lucru paote fi specificat in contractul de realizare a lucrarii.
  • Profesionalism – respectarea contractului, timpilor de lucru si a pretului reprezinta este o prioritate.
  • Costuri reduse – contrar perceptilor o firma cu experienta, poate reduce costurile lucrarii prin experienta si materialele folosite. Totodata valoarea investitiei se va amortiza mai lent datorita calitatii lucrarii.

  Cum recunosti o lucrare de tencuiala de calitate

  Pana acum am clarificat multe aspecte despre tencuiala, precum functii, preturile pentru manopera de tencuiala, etc. acum vom incerca sa clarificam un ultim detaliu important: calitatea lucrarii. Poate nu esti meserias si ai nevoie de niste ghidaj pentru a-ti da seama daca o lucrare este de calitate, in continuare vom prezenta cateva caracteristici a unei lucrarii de tencuiala de calitate.

  Pregatirea suprafetelor

  Primul pas in verificarea unei lucrarii de calitate este verificarea suprafetelor suport precum pereti sau tavan. Meseriasii trebuie sa evalueze daca suprafata este pregatita si daca aceasta asigura aderenta materialului pe zid.

  In acest pas trebuie este important sa verificati ca meseriasi nu aplica materialul pe o suprafata murdara cu praf, pete sau alte materiale ca pot afecta aderenta materialului.

  Pregatirea materialului

  In cazul in care meseriasul trebuie sa pregateasca materialul de tencuiala, asigurati-va ca acestia respecta indicatiile de la producator. Expertii din domeniul constructiilor sutin ca preparare materialului dupa indicatiile producatorului este esential pentru o lucrare de calitate.

  Verificarea suprafetelor tencuite

  La finalul lucrarii verificati tot timpul suprafetele tencuite, daca observati zone cu imperfectiuni sau zone deformate, inseamna ca nu s-a realizat o lucrare de calitate. Foloseste un boloboc lung pentru a face aceasta verificare deoarece cateodata imperfectiunile nu sunt vizibile cu ochiul liber.

  Concluzie

  In concluzie, estimarea cat mai corecta de preturi tencuiala, implica analiza mai multor factori, de la costul materialelor, pana la costul manoperei. Este important insa sa stabilesti de dinainte dimensiunile suprafetelor pe care doresti sa le tencuiesti si materialele de care ai nevoie pentru proiectul tau.

  Astfel, iti vei putea calcula jumatate din bugetul necesar. Ai optiunea de a cere mai multe oferte de la firme ce se ocupa cu domeniul constructiilor, sau chiar cu mesteri specializati, pentru a face alegerea cea mai potrivita

  Prolist

  Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

  19 Comentarii

  Pavel P
  1 an ago

  Doresc sa fiu programat pentru Tencuieli la exterior, contactati-ma sa putem discuta la fata locului in Sector 1, Bucuresti, strada Popa Tatu.

  Alex
  1 an ago

  Din câte înțeleg prețul e doar pe manopera fără material

  Miron Gabriela
  1 an ago

  Bună ziua! Ma interesează o oferta de preț pentru tencuiala mecanizata, în jur de 400 mp (manopera +material).Casa este în Ilfov, Domnești. Mulțumesc frumos!

  anca
  12 luni ago

  Bună ziua! Ma interesează o oferta de preț pentru tencuiala mecanizata, în jur de 350 mp (manopera +material).Casa este in Prelungirea ghencea sector 5 bucuresti

  Lorena
  12 luni ago

  Buna ziua, Ma intereseaza un pret estimativ pentru tencuiala decorativa(bob de orez),numai manopera,suprafata 220 mp Multumesc'

  Alex
  12 luni ago

  40 lei mp

  Ban Nicolae
  11 luni ago

  Bună ziua,mă interesează o ofertă pentru montaj vata bazaltica de 20cm+10cm si tencuiala decorativa,suprafata aprox.300 mp parter+etaj. Executia lucrarii peste aproximativ o luna(iunie). Multumesc!

  Cleps Mihai
  11 luni ago

  Pentru o casa de 100m . Care e pretu la tencuiala bruta.

  Iulian
  2 luni ago

  Bună așai vrea să iau legătura cu voi am de tencuita la casă metri 136 mn pt nr tel al meu contact pe watapp 0755492866

  Vladimir
  9 luni ago

  Buna ziua, Firma autorizata, realizam tencuiala mecanizata cu urmatoarele tarife pentru manopera: Tencuiala pe baza de var-ciment 2cm 28 lei/mp Driscuire 3 lei/mp Tencuiala pe baza de ipsos 34 lei/mp Montaj coltare pervaze/usi/grinzi 40 lei/mp 0726007444

  Arpad
  o lună ago

  Din ce judeti sunteti?

  Marcel
  6 luni ago

  Execut lucrari de tencuiala mecanizata(toate tipurile).cu sau fara material cer si ofer seriozitate.preturi avantajoase.

  prolist-admin
  6 luni ago

  Buna ziua, Daca doriti sa va expuneti serviciile va recomandam sa va faceti un profil pe platforma noastra. O multime de utilizatori cauta serviciile oferite de dumneavoastra. O zi frumoasa.

  popescu
  6 luni ago

  ce pret aveti si nr telefon

  Gabi
  4 luni ago

  Ofer tencuiala manuala

  PĂUNESCU IONICA
  4 luni ago

  Bună ziua AV o casa pe suprf parter 75m și jos 75m sus este la roșu și am dori tencuiala int și exterior mecanizata și ins dori și o echipa pt instalație sanitara prin pardoseala și electrica Cs e situata în BĂCU Giurgiu a 15 km de București 0744 630121 Bogdan și 0741492215 Jeni Mulțumim sau un telf al Dumneavoastră pt as lua leg cu Dvs

  Manole Geani Laurențiu
  2 luni ago

  Bună ziua! Doresc să știu dacă executați lucrări în Com. Căiuți sat Blidari Jud Bacău. Multumesc frumos!

  Prolist
  2 luni ago

  Buna ziua, Avem meseriasi pe platforma din toata tara care va poate ajuta cu lucrarea dumneavoastra. Puteti sa ne scrieti direct si va vom ajuta.

  Iulian
  2 luni ago

  0755492866 contact watapp vă rog frumos

  Trimite

  Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
  Test 345 99 CNA768