Tipuri de birou si spatii originale de amenajare

spatiu curat

Indiferent de spatiul avut la dispozitie, aproape intotdeauna se gaseste un loc pentru a fi amenajat ca si birou. Tot mai des, se intalnesc idei de zone pentru amplasarea unui birou, locuri neobisnuite, la care multa lume nu s-ar fi gandit.

Cu toate acestea, desi ideile clasice in amplasarea unui birou sunt in topul preferintelor angajatilor, tot mai des sunt puse in valoare spatii cat mai originale. In acest sens, diferiti meseriasi vin in sprijinul celor care considera ca sunt depasiti de situatie si doresc altceva decat ceea ce gasesc in magazine.

De cele mai multe ori, in alegerea unui birou, majoritatea oamenilor prefera spatiile din interiorul locuintei personale. In acest sens, biroul poate fi amplasat in diferite zone, doar in cazul in care permite configuratia. Asadar, se poate intalni un birou situat in orice camera a locuintei, chiar si in bucatarie sau in balcon.

Spatii inedite in amplasarea biroului

In cazul in care se dispune de un spatiu redus ca si dimensiune, se poate lua in considerare orice loc liber in amenajarea unui birou. Astfel de spatii pot fi de multe ori omise complet, precum sunt cele de sub scari, sau nu sunt puse in valoare ca si balconul sau un dressing, o debara.

In ceea ce priveste pozitionarea, specialistii recomanda ca biroul sa fie amplasat la fereastra, datorita faptului ca lumina naturala ofera o serie de beneficii, printre care faptul ca sustine productivitatea muncii.

Intr-un apartament, se va gasi, in mod cert, un spatiu cat de mic pentru un birou propriu, chiar daca va fi doar improvizat printre alte obiecte.

Un alcov modern poate avea diferite forme si marimi, fiind locul ideal pentru a putea exersa creativitatea in organizarea unui birou discret. Tot mai des este utilizat acest tip de mobilier, care poate fi adaptat oricarui stil de amenajare interioara.

In situatia in care se dispune de o casa, care are eventual si anexe sau curte, ideile pot fi mult mai variate, fara a fi nevoie de anumite limitari a spatiului.

Daca totusi nu s-a gasit locul perfect in interiorul unei locuinte, se poate explora exteriorul acesteia. In aceasta idee, se poate indrepta atentia spre garaj, baraca, magazie, atelier sau foisor.

In ceea ce priveste amenajarea unui birou in garaj, acest lucru presupune explorarea unei parti din acesta. Daca se poate delimita zona de parcare a masinii, se poate obtine un spatiu suficient pentru amplasarea unui birou. Acest spatiu este potrivit in cazul in care se cauta un loc retras, in care se poate gandi in liniste.

Pentru cei care au la casa anumite anexe, o baraca care nu se mai foloseste reprezinta locul perfect de transformare intr-un birou. Bineinteles, dupa o renovare completa si avand o echipa de mesteri care sa efectueze toate cerintele proprietarului, va rezulta biroul dorit. Astfel, persoanele care au nevoie de un spatiu mai mare, isi vor putea desfasura proiectele intr-un loc incapator, destins, linistit.

Mobila multifunctionala pentru birou

Necesitatea unui tip de mobila multifunctionala, a avut o crestere rapida in ultimii ani. Acest lucru s-a datorat, in pricipal, necesitatii salariatilor de a lucra intr-un mod cat mai eficient.

Necesitatea multitaskingului, adica a faptului de a realiza mai multe sarcini in acelasi timp, este o aptitudine ceruta de tot mai multi angajatorilor. In aceasta idee, de a fi cat mai eficient posibil, apare si necesitatea unui mobilier care sa se adapteze nevoilor acestor persoane. Asa a aparut si notiunea de mobila multifunctionala, dar nu numai.Cateva dintre cele mai practice, apreciate si cunoscute tipuri de mobila multifunctionala, care pot fi folosite in amenajarea unui birou.

Masuta de tip Flat, are atat un design modern, cat si unul practic, in viata de zi cu zi. In acest sens, se integreaza usor in orice spatiu, indiferent de dimensiunile incaperii. Fiind initial, o masuta de cafea, aceasta se poate transforma cu usurinta intr-o masa de birou, de scris, de citit. Este un obiect potrivit cand este necesar sa se mai lucreze de acasa, eliberand spatiul pe care l-ar ocupa un birou traditional.

Exista o diversitate de variante de masute, iar unele au incorporat un sistem cu iluminare LED. Aceasta versiune ilumineaza in diferite culori, reprezentand o varianta economica. Pe piata exista si o mare varietate de forme: rotunde, patrate, dreptunghiulare, in diferite culori, cu model integrat, din sticla sau lemn, mat sau lucios.

Masuta este compusa dintr-un blat de sticla, avand un model geometric abstract, avand o structura care se poate ridica pe un cadru metalic, asemanator unor picioare. Interiorul este prevazut cu un mic spatiu pentru a depozita unele lucruri, precum cele necesare unui birou.

O biblioteca multifunctionala poate reprezenta varianta perfecta atat pentru biroul propriu-zis, cat si pentru spatiul de depozitare.

Avand o inaltime medie, posibil rafturi deschise, permite sa fie depozitate lucrurile necesare unui birou. Deasemenea, in zona rafturilor se pot stoca mai multe lururi, in cateva cutii speciale pentru depozitarea acestora.

O astfel de piesa de mobilier se poate integra intr-o sufragerie, putand fi delimitata zona de relaxare, de cea a spatiului de lucru. In acest mod se va obtine o biblioteca multifunctionala, ordonata si extrem de practica.

Optiuni pentru tipuri de birou 

In cazul in care se dispune de o camera separata, unde poate fi instalat biroul, lucrurile sunt simple. Astfel, de cele mai multe ori, se cauta un mobilier de birou standard si un scaun cat mai confortabil.

Amenajarea unui birou intr-o incapere separata sau nu, dintr-o locuinta care are deja un anumit stil, poate fi un lucru mai dificil. Specialistii in domeniu pot veni in ajutor pentru a asigura integrarea perfecta a acestuia.

In ceea ce priveste tipurile de mobila de birou pentru care se poate opta, exista variante multiple pentru toate bugetele. Un birou in forma de L, presupune un spatiu suficient pentru depozitarea tuturor lucrurilor necesare. Mai mult decat atat, acest tip de birou in forma de coltar, ofera posibilitatea de a si personaliza zona de lucru.

Pentru a realiza un birou, avand un buget redus, se poate utiliza un simplu blat, suspendat de restul mobilei, care se poate folosi cand se lucreaza de acasa. Un astfel de exemplu poate fi o biblioteca sau masuta multifunctionala, care sa asigure si o delimitare vizuala.

Destul de rar se intampla sa fie gasit un birou care sa se potriveasca exact cu ceea ce se doreste, deaceea cheia este rabdarea si perseverenta. In orice situatie, cu timpul apar noi tendinte si gadgeturi, caz in care se vor realiza alte modificari si reamenajari.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768