Un material mereu in trend – parchetul

parchet

Lemnul reprezinta o esenta naturala care nu-si va pierde nobletea si va fi mereu in trend. Mai mult, se poate spune ca lemnul este un material care nu are varsta. O pardosea clasica, va reprezenta mereu un element ce se poate incadra in orice stil de amenajare dorit.

Parchetul din lemn reflecta expresia calitatii, lucru care se pastreaza de-a lungul timpului si care se potriveste oricarui stil de amenajare. Pe langa calitatile la nivel estetic ale unui parchet, designerii il recomanda si datorita rezistentei indelungate in timp, indiferent de nivelul de trafic exercitat.

Designerii opteaza pentru finisaje naturale

Un aspect tot mai des intalnit este faptul ca proprietarii de locuinte isi doresc ca finisajele unui spatiu sa fie cat mai apropiate de natura. Astfel, armonia nuantelor proiecteaza un ambient elegant si modern.

Pardoseaua reprezinta un lucru pe care nu dorim sa-l schimbam des, datorita faptului ca implica o operatiune costisitoare si dificila din punct de vedere logistic si tehnic. In acest context, tot mai des, se opteaza pentru nuante cat mai naturale de parchet, astfel incat orice reamenajare ulterioara sa se poata incadra in designul propus.

In ultima perioada, pentru alegerea unei pardoseli potrivite pentru o anumita zona, fie ca apartine mediului interior sau celui exterior, pe piata se intalneste o gama variata de forme, marimi, culori sau texturi.

Mai mult, se pune accent asupra unor detalii specifice, care pasteaza structura naturala a lemnului, punand in evidenta striatiile si nodurile. La partea de finisare, un lucru important consta in aplicarea de uleiuri naturale, respectiv de lacuri.

Lemnul beneficiaza de o cromatica variata

Una dintre caracteristicile cele mai importante in alegerea unei pardoseli, se refera la gama de culori disponibila. De la alb si diferite nuante de crem, pana la nuante de lemn, gri, chiar si negru, paleta de culori reprezinta un element cheie in ceea ce priveste preferinta cumparatorilor pentru un anumit model.

Pe langa nuantele clasice de stejar, nuc sau cires, paletele cromatice includ atat nuante mai calde, cat si reci. Mai mult decat atat, partea de inovatie in ceea ce priveste cromatica parchetului a evoluat semnificativ, astfel incat se intalneste conceptul de colorare dubla a placilor. Acest lucru se intalneste, de regula, sa fie grupat intr-o singura colectie.

Optiuni premium ale parchetului

Parchetul din lemn natural reprezinta optiunea premium de care se poate beneficia pentru a avea o pardoseala moderna. Pe langa beneficiile de ordin tehnic, lemnul natural regleaza umiditatea dintr-o incapere si nu provoaca alergii persoanelor sensibile. Spre exemplu, lemnul de stejar este o specie de foioase cu durabilitate mare, in ceea ce priveste actiunea factorilor agresivi.

Exista tipuri de parchet care prezinta si proprietatea de a transfera incalzire prin pardosea, oferind confortul termic dorit. Un tip de parchet mai versatil este cel triplu stratificat, compus 100% din lemn. Acest material prezinta o rezistenta ridicata la nivelul de uzura, care se afla in anumite zone dintr-o incapere. Toate aceste caracteristici ofera o performanta superioara parchetului.

Se poate crede ca o pardosea din parchet nu este suficient de rezistenta in cazul unui trafic intens, iar ca modalitatea de intretinere ar fi una dificil de realizat. Aceste considerente s-au risipit in timp, datorita unor imbunatatiri continue a proceselor de productie si a tehnicilor inovatoare aplicate. Astfel, acest tip de pardosea a devenit foarte apreciat, fiind utilizat pe scala larga, in medii diferite.

Se pune accent deosebit asupra atentiei la detalii, precum faptul ca marginile parchetului sa fie bine definite. Calitatea si modelul plintelor reprezinta un alt factor important in alegerea unui anumit model de parchet.

Pe langa faptul ca parchetul se potriveste in orice spatiu, acesta va rezista tendintelor trecatoare pe care un anumit design le propune. Avand in vedere caracteristicile parchetului, se poate afirma ca acesta este un material unic, atat in ceea ce priveste textura, cat si datorita celorlalte proprietati mentionate.

Trimitequestion_answer

Nume banca Nume cont Numar cont Numar Sort (daca exista) IBAN BIC/Swift (daca exista)
Test 345 99 CNA768