Acoperisuri – ce preturi se practica in 2024? [Updatat]

acoperisuri

Pentru a menţine o poziţie competitiva pe piaţă, in ziua de astazi, este necesar ca meseriasii profesionisti sa se concentreze spre client şi calitate, prin evaluarea periodica a satisfacţiei acestora. Satisfacția clientului a devenit o prioritate, lucru care condiționeaza existenta pe piata a respectivei firme.

Proprietarii de locuinte au aşteptări tot mai mari din partea meseriasilor privind calitatea, datorita faptului ca in majoritatea domeniilor, in special in domeniul constructiilor, s-a dezvoltat puternic concurenţa. Astfel, prestatorii de servicii sunt oarecum obligati de circumstante, să-şi concentreze în permanenţă eforturile pentru înţelegerea cerinţelor clienţilor.

Montarea unui acoperis ar putea sa para o munca de complexitate redusa. Totusi, in practica, manopera pentru realizarea unui acoperis este extrem de dificila si periculoasa.

Pret manopera acoperis

Preturile afisate intr-o lista de pret, reprezinta o medie efectuata pe o anumita zona geografica si au caracter orientativ. De regula, pentru lucrari de dimensiuni mai mari, preturile sunt negociabile.

Pentru ca tu sa stii exact la ce sa te astepti cand contactezi un mester pentru acoperisul tau, am creat aceasta lista de preturi ca sa iti vina in ajutor. Preturile afisate, reprezinta o medie efectuata pe o anumita zona geografica si au caracter orientativ. De regula, pentru lucrari de dimensiuni mai mari, preturile sunt negociabile.

Lucrari acoperis Pret manopera*
Montat tigla metalica 30-70 lei/ mp
Montat tigla ceramica 35-75 lei/ mp
Montat panou sandwich 40-80 lei/ mp
Montat tabla cutata 25-50 lei/ mp
Montat pazie din scandura 15-30 lei/ mp
Montat pazie PVC 20-40 lei/ mp
Montat folie anticondens 10-20 lei/ mp
Montat fereastra mansarda 400-600 lei/ buc
Sindrila bitumoasa 30-50 lei/ mp
Sindrila lemn 75-150 lei/ mp
Sipca 9 -15 lei/ mp
Burlane 12-20 lei/ ml
Jgheaburi 25-40 lei/ ml
Lambriuri lemn 50-75 lei/ mp
Cos de fum 200-400 lei/ buc
Hidroizolatie lichida 32-48 lei/ mp
Termoizolatie 27-52 lei/ mp
Opritoare zapada 17-32 lei/ ml
Corniere, sorturi, dolii, coame 17-32 lei/ ml
Vopsit acoperis – 2 straturi 17-32 lei/ mp

*Preturile sunt orientative. TVA nu este inclus.

 

Factori care influenteaza pretul final

In cazul oricarei lucrari, manopera reprezinta un subiect extrem de important pentru eficientizarea costurilor. O firma cu experienta si meseriasi profesionisti va finaliza proiectul mult mai rapid, iar acest lucru poate reduce din cheltuielile pentru santierul respectiv.

In functie de complexitatea unei lucrari si de calitatea materialelor utilizate, preturile pot fi negociate, insa in domeniul constructiilor nu este recomandat sa se compromita calitatea in favoarea unui pret mai mic.

Costul manoperei pentru proiectele de acoperisuri este un factor cheie care afecteaza pretul total al unei asemenea lucrari. Costul fortei de munca include plata lucratorilor implicati in instalarea materialelor pentru acoperis, precum si orice materiale suplimentare necesare, cum ar fi izolatia sau sistemele de ventilatie.

Costul mediu al fortei de munca pentru acoperisuri este estimat la aproximativ 100 de lei pe metru patrat. Cu toate acestea, costul real al fortei de munca poate varia foarte mult in functie de mai multi factori, printre care:

Complexitatea lucrarii

Complexitatea proiectului de acoperis este unul dintre principalii factori care afecteaza costul fortei de munca. De exemplu, o simpla inlocuire a acoperisului te poate costa mai putin decat un proiect care implica adaugarea de noi materiale de acoperis, instalarea de jgheaburi, adaugarea de sisteme de izolatie sau de ventilatie.

Nivelul de calificare al lucratorilor

Costul fortei de munca poate fi, de asemenea, afectat de nivelul de calificare al muncitorilor. Mesterii experimentati si calificati iti pot percepe un cost mai ridicat pentru serviciile lor, dar iti vor oferii si un nivel mai ridicat de expertiza si o calitate mai buna a muncii.

Locatia proiectului de constructie

Locatia proiectului de constructie poate afecta, de asemenea, costul fortei de munca pentru acoperis. Proiectele de acoperis in zonele urbane tind sa coste mai mult din cauza costurilor mai mari ale fortei de munca si transportului.

Tipul de materiale folosite

Tipul de materiale de acoperis utilizate poate avea un impact semnificativ asupra costului fortei de munca pentru proiectele de acoperis. Diferitele tipuri de materiale de acoperis au niveluri diferite de dificultate si complexitate atunci cand vine vorba de instalare, ceea ce poate afecta costul fortei de munca.

O lucrare de calitate superioara va proteja nu doar acoperisul, ci intreaga constructie. Infiltratiile de apa pot crea daune pentru anumite parti ale constructiei, precum instalatia electrica, zidarie, tencuiala. Mai mult, o calitate indoielnica, atat din punct de vedere a manoperei, cat si a materialelor, nu va avea o rezistenta garantata in timp.

De ce este important un expert in acoperisuri pentru casa ta?

Fie ca ai nevoie de un acoperis nou, o reparatie sau o inlocuire, este importatn sa gasesti mesterul potrivit pentru casa ta. Munca de calitate slabapoate sa te coste mai mult pe viitor si sa cauzeze mai multe deteriorari ale acoperisului. Nu este de mirare ca oamenii cauta profesionisti care sa aiba grija de proiectul lor.

Trebuie sa stii ca o reparatie de inalta calitate trebuie sa dureze mai mult de 20 de ani, asadar ai grija pe cine angajezi. Asigura-te ca angajezi un mester care:

  • Iti ofera incredere.
  • Isi face treaba impecabil.
  • Nu iti vine lucruri sau servicii de care nu ai nevoie.

Astfel vei fii impacat stiind ca locuinta ta si portofelul tau sunt protejati de costuri inutile.

Cum gasesti un meserias bun pentru acoperisul tau?

Daca te intrebai cum sa gasesti mesterul perfect pentru casa ta, iti oferim cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in veder einainte de a angaja pe cineva.

Recomandari de la prieteni si familie

Familia ta, prietenii si chiar vecinii pot fii o sursa excelenta pentru recomandari. Daca stii pe cineva care a avut lucrari de acoperis recent, atunci e mai bine sa ii intrebi daca ar recomanda persoana lor de contact.

Cauta online

Internetul este o sursa nelimitata de inforamtii. Atunci de ce nul-ai folosi sa cauti un mester pentru proiectul tau? Cauta compania la care lucreaza, sau daca este PFA, cauta recenziile fostilor clienti ca sa iti formezi o parere si mai apoi sa iei o decizie.

Cauta pe cineva cu experienta

Ce fel de acoperis ai? Tigla, tabla, sindrila, toate aceste materiale au nevoie de un bun cuoscator cu un anumit set de aptitudini pentru a pastra si reconditiona stilul acoperisului tau. Asadar, te sfatuim sa cauti un mester care are calitatile speciale pentru astfel de servicii.

Alege pe cineva care inspecteaza toata aria casei

Din perspectiva proprietarului, instalarea sau reparatia unui acoperis nu pare cel mai complex proiect, deoarece de multe ori acestia nu sunt instiintati de o problema a proiectului. Tocmai de aceea este nevoie de un expert care sa analizeze intregul acoperis, sa faca poze si sa explice proprietarului ce este de facut.

Asigura-te ca specialistul pe care l-ai angajat examineaza acoperisul. Daca acesta iti ofera o oferta de pret fara a aceasta analiza, poate ca e mai bine sa cauti in continuare.

Intodeauna sa angajezi pe cineva cu certificat de inregistrare si competente

Este recomandat ca personale pe care le angajezi sa fie autorizate pentru a demara un astfel de proiect. Obtine un contract scris si semnat de ambele parti pentru a putea beneficia de garantie. Totodata, un contract va oferi protectie atat proprietarului cat si mesterilor in sine.

Concluzie

In concluzie, tipul de materiale utilizate pentru constructia unui acoperis poate avea un impact semnificativ asupra costului de manopera pentru un astfel de proiect. Unele materiale de acoperis, cum ar fi sindrila din asfalt, sunt relativ usor de instalat si au un cost al manoperei mai mic, in timp ce altele, cum ar fi sindrila din tigla si lemn, sunt mai dificil de instalat si au un cost de munca mai mare.

Cand iei in considerare materialele pentru acoperis, este important sa te gandesti si la costul fortei de munca in plus fata de costul materialelor pentru a obtine o estimare exacta a costului total al unui proiect de montare a unui acoperis.

Manopera pentru proiectele de acoperis poate fi influentata de mai multi factori, inclusiv complexitatea lucrarii, nivelul de calificare al lucratorilor, locatia proiectului de constructie, dar si conditiile economice. Luand in considerare acesti factori, poti  intelege mai bine costul acestor lucrari pentru a putea lua cea mai buna alegere.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

12 Comentarii

Bogdan Burcea
3 ani ago

Sunt de acord.

Rudi constructii
3 ani ago

Prețurile sunt ok

Victor
2 ani ago

Ce înseamnă Montaj țigla metalica 27 lei m2 Și folia anticondens și șipca cu accesorii se plătesc separat? Sau la 27 lei montaj este inclus și accesorii folia și caroiaj Ms

Mihai
2 ani ago

Am de dat jos sita și de pus apoi rabla cutata 120m

Salome
1 an ago

Am de schimbat acoperișul unei case ( acum cu tablă, însă aș vrea lindap) . Are vreo 120-130 m cred. Aș vrea o evaluare mai întâi și lucrarea pentru primăvara anului 2023.

Florin
1 an ago

Voi ati updatat doar titlul, dar preturile sunt din anii 90

Prolist
1 an ago

Salut Florin, Multumim de feedback. Incercam sa luam in considerare preturile din toate regiunile tarii si sa facem o medie. Puteti va rog sa ne comunicati care sunt serviciile pe care le prestati si ce oferta de pret aveti, impreuna cu regiunea in care activati? Vom folosi aceste date la urmatoarea actualizare. Multumim anticipat.

Florin
1 an ago

In contextul in care totul este dublu sau chiar triplu la pret fata de anii precedenti, mi se pare absolut normal ca si manopera sa creasca odata cu scumpirile actuale. Chiar nu poti lucra cu 10 si 15 lei pe metru partrat... Sunt taxe de platit, pierderi, salariati de platit. Poti dubla lejer toate preturile din lista. Aceasta lista a fost publicata de mine prima data in 2016 pe acoperisuri-reparatii.ro din care v-ati inspirat.

Prolist
1 an ago

Salut Florin, vreau doar sa clarificam inca de la inceput: Prolist nu a copiat, nu s-a inspirat de la nimeni. Preturile afisate de Prolist sunt media pe tara, am facut un sondaj printre meseriasi inscrisi la noi pe platforma si am facut calculele. Nu contest faptul ca preturile in Bucuresti sunt de 2 ori mai mari si incurajam pe toti sa isi practice preturile dorite. Vom lua in considerare opinia ta la urmatoarea actualizare. O seara faina.

Florin
1 an ago

Salut. Nu am zis ca m-ati copiat, am zis ca v-ati inspirat. Deoarece eu am fost primul pe net care a "spart gheata" si a venit cu o lista de preturi. Iar site-ul vostru a fost prima data indexat de Google in 2018, si lista mea a fost creata in 2016. Pana atunci totul era tabu privind preturile de manopera. O recunosc dupa ordinea in care este scrisa. Poate ati mai adaugat voi 2 sau trei produse in rest e aceeasi, evident nu o mai am la mine pe site pentru ca eu updatez site-ul in fiecare an. Dar nu asta e problema, problema e ca ati ramas cu ea din 2018 si nu ati updatat preturile, nu ati modificat nimic la ea. Ati facut-o de dragul vizitelor multe pe site, deoarece lumea cauta preturi inainte de toate. Si suntem noi meseriasii luati la rost de preturi mari pentru ca au vazut ei undeva pe net ca se ia mai putin.... "Vopsit acoperis 2 straturi" 17 lei mp, si "imbracat cos de fum "cu 200 de lei. Pe bune? Nu mai faceti liste de preturi manopera va rugam. Daca comentariile mele deranjeaza poti sa le stergi.

Prolist
1 an ago

Salut, vad ca insisti cu faptul ca noi ne-am inspirat din website-ul tau din 2016, am gasit acest website despre care vorbesti nu am gasit nici o lista de preturi, aici este o imagine cu website-ul te rog sa ma ghidezi inspre pagina cu preturi: https://shorturl.at/kyOX2. Daca este nevoie iti pot trimite imagini cu toate paginele website-ului. In legatura cu listele de pret, daca sunt chiar atat de eronate precum spui cred ca se plangea mai multa lume. Dar am si inteles ca trebuie sa imbuntatatim felul in care aratam preturile pentru ca judetele Cluj-Napoca si Ilfov (Bucuresti) au preturi mult mai mari in comparatie cu restul zonelor tarii si iti multumim pentru sesizarea facuta.

Florin
1 an ago

Ca idee: https://web.archive.org/web/20170508172054/https://acoperisuri-reparatii.ro/manopera-acoperis.html Dar sterge tot ce am zis pana acum. Mersi

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768