Preturi in 2024 pentru amenajare exterioara [Updatat]

amenajari exterioare

Partea de amenajare exterioara a unei case necesita lucrari efectuate de meseriasi profesionisti, care se acorde interventia necesara. Pentru a nu ajunge la costuri exagerate, este important sa nu se piarda timp si sa nu se efectueze greseli. Atfel, este indicat sa se apeleze la gradinari peisagisti si designeri de exterior.

Este important ca designul unei gradini sau a unei curti sa fie armonizat cu partea de exterior a locuintei. Mai mult, in functie de specificul zonei, este indicat sa se opteze atat pentru materiale naturale autohtone, cat si pentru plante decorative.

Pentru a concretiza proiectul stabilit, este important ca in etapa de realizare propriu-zisa, sa existe o stransa colaborare intre proiectant si executanti. Pare un lucru simplu de efectuat, insa in designul unei gradini se incadreaza si gardul, aleea, portita, scarile spre locatie.

Functii adoptate de pretul unui serviciu

In orice moment, oamenii cumpără sau vand nenumerate produse si servicii. In acest sens, preţul apare peste tot, in orice context, avand o mare insemnatate pe piata. In lumea moderna, totul se invarte in jurul acestui termen, folosindu-se foarte putin notiunea de troc, adica schimbul de bunuri sau servicii.

La nivel macroeconomic, preţurile se formează ca rezultat al comportamentului agenţilor economici, respectiv al modului în care aceştia reuşesc să cunoască mai bine piaţa. Dintotdeauna au existat controverse în privinţa rolului pe care il au principalii factori, cu ajutorul carora s-a format pretul si valoarea.

Lista preturi manopera

Acum ca intelegi cum functioneaza pretul, sa descoperim impreuna care sunt tarifele acestui an. Suntem constienti ca ideea unei gradini perfecte este de nepretuit, insa este important sa analizezi piata si sa iti formezi niste asteptari in momentul in care angajezi acesti profesionsiti.

Servicii de amenajare exterioara Pret manopera*
Montat pavaje simple 60 lei/ mp
Montat pavaje cu modele 85 lei/ mp
Montat borduri 30 lei/ ml
Montat trotuare din dale beton 45 lei/ mp
Pavaje drumuri cu beton armat 100 lei/ mp
Montat stalpi pentru gard 35 lei/ buc
Montat stalpi + turnat gard beton 110 lei/ buc
Montat grilaje metalice 150 lei/ mp
Montat panouri gard 30 lei/ mp
Imprejmuire gard 300 lei/ ml
Montat scandura pt gard 30 lei/ mp
Montat balustrade 120 lei/ ml
Montat poarta din fier forjat 600 lei/ buc
Taiere arbori (inaltime mai mare de 5m) 110 lei/ buc
Taiere arbori (inaltime mai mica de 5m) 40 lei/ buc

*Pretul este orientativ, nu include TVA.

De ce ai nevoie de gradinari peisagisti si designeri de exterior?

Intradevar o casa cu o curte fantastica este impresionata, insa ce este bine sa iti amintesti este faptul ca o gradina ingrijita inseamna mai mult decat frumusete. O curte spectaculoasa poate juca un rol important in cresterea sau scaderea valorii casei tale.

Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca ingrijirea si amenajarea unei curti perfecte include multe ore de munca. In functie de ceea ce doresti sa realizezi poate dura chiar si saptamani. Borduri, pavaje, foisoare, fantani, sunt doar cateva detalii ce aduc un plus gradinii tale. Pentru idei mult mai inspirate vei avea nevoie de specialisti sa aiba grija de proiectul tau.

1.   Profesionsitii stiu ce fac

Amenajarea unei gradini inseamna mai mult decat saptatul de gropi si curatari de teren. Peisagistii si designerii sunt foarte migalosi in ceea ce priveste mestesugul lor. De fapt, toti profesionistii din acest domeniu sunt mandrii de proiectele lor si extrem de incantati sa arate si altora de ce sunt in stare. Acestia vor stii detalii despre calitatea solului, pH-ul acestuia si multi alti factori ce definesc curtea ta.

Ba mai mult, acestia vor stii ce fel de plante decoretaive sunt necesare si compatibile cu tipul de sol prezent in curte. Cand angajezi un profesionist, vei beneficia de o analiza personalizata a solului si vei primi sfaturi utile ca sa ai o gradina fenomenala tot timpul anului.

2.   Creativitate inainte de toate

De multe ori cand amenajezi o curte singurul lucru care sta in calea creativitatii tale este insasi imaginatia. Pentru a crea spatiul exterior ideal este importat sa imbini stiinta cu arta amenajarii.

Daca angajezi un expert echilibrrezi amble domenii. Un designer/ gradinar va stii ce fel de culori si forme se contopesc perfect cu stilul casei tale. De asemenea vor fii capabili sa creeze o opera de arta dintr-o idee la care ai visat sau observat intr-o revista.

3.   Specialistii te pot ajuta sa termini amenajarea la timp

Dupa opt ore de munca, chiar vrei sa ajungi acasa si sa te apuci de amenajat curtea? Sau sa petreci un weekend interg aplecat pentru a corecta un sir de flori?

Multi oameni doresc ca aceste scenarii sa nu fie reale. In loc sa muncesti aplecat zile intregi mai bine conactezi un expert pentru ca tu sa te bucuri de timpul tau liber. Astfel, te poti bucura de timp petrecut cu cei dragi sau poti incerca un nou hobby.

4.   Ofera un serviciu complet

Cand tu te ocupi de proiectul tau de amenajare exterioara, probabil ca nu vei reusi sa recreezi aspectul din pozele pe care le-ai salvat de pe Internet. Insa, cand angajezi un expert, acestia vor duce conceptul la superlativ, incepand cu un plan bine pus la punct.

Daca gradina ta nu este foarte luminata, acestia pot adauga elemente decorative pentru a crea un mediu mult mai sigur. Poate putina culoare cu flori care sa puna stilul casei tale in valoare si o fantana care sa farmece fiecare membru al familei cu sunetul ei, parca nu suna a idee rea. Cand lucrezi cu un profesionist vei obtine rezultatele pe care ti le doresti si poate chiar mai mult.

Tendințe actuale în designul exterior

În lumea dinamică a designului exterior, tendințele se schimbă constant, reflectând evoluția gusturilor, nevoilor și tehnologiilor. În acest articol, vom explora cele mai recente tendințe în designul de grădini și amenajări exterioare, oferindu-vă o perspectivă asupra stilurilor populare, materialelor inovatoare, tehnicilor de sustenabilitate și ideilor creative pentru spații mici.

Stiluri Populare în Amenajarea Grădinilor

Recent, am observat o revenire a stilurilor naturale și organice în designul grădinilor. Grădinile sălbatice, cu plante native și aranjamente mai puțin structurate, câștigă teren. Acestea nu numai că creează un habitat prietenos pentru fauna locală, dar sunt și mai ușor de întreținut. În plus, grădinile verticale și acoperișurile verzi devin tot mai populare în mediul urban, oferind o soluție excelentă pentru spațiile limitate și pentru îmbunătățirea calității aerului.

Materiale Inovatoare în Designul Exterior

Sustenabilitatea este cheia în alegerea materialelor pentru amenajările exterioare. Materialele reciclate și cele sustenabile, cum ar fi lemnul compozit sau pavajele permeabile, sunt din ce în ce mai căutate. Acestea nu doar că reduc impactul asupra mediului, dar oferă și o durabilitate crescută. De asemenea, tehnologia LED pentru iluminatul exterior este preferată pentru eficiența sa energetică și durata de viață lungă.

Tehnici de Sustenabilitate în Amenajările Exterioare

Tehnicile de sustenabilitate sunt esențiale în designul modern al grădinilor. Sistemele de colectare a apei de ploaie și irigații inteligente care economisesc apa sunt tot mai prezente. De asemenea, mulcirea și utilizarea compostului organic pentru îmbunătățirea solului nu numai că ajută plantele să crească sănătos, dar reduc și necesarul de udare și îngrășăminte chimice.

Idei Creative pentru Spații Mici

Pentru spațiile mici, creativitatea este esențială. Mobilierul multifuncțional, care poate servi ca spațiu de depozitare sau ca loc de relaxare, este o soluție inteligentă. De asemenea, folosirea oglinzilor în grădină poate crea iluzia unui spațiu mai mare. Plantele agățătoare și grădinile verticale sunt perfecte pentru a adăuga verdeață fără a ocupa prea mult spațiu orizontal.

Prin urmare, designul exterior modern se concentrează pe crearea de spații sustenabile, funcționale și estetic plăcute, care răspund nevoilor actuale ale proprietarilor. Fie că este vorba de o grădină vastă sau de un balcon mic, există întotdeauna posibilități de a aduce natura mai aproape de casă.

Concluzie

Concluzia articolului este că amenajarea exterioară a unei case este un proces complex care necesită expertiza grădinarilor peisagiști și a designerilor de exterior. Acești profesioniști asigură nu doar un design armonios și estetic, ci și evitarea greșelilor costisitoare. Deși costurile variază, investiția în serviciile lor aduce valoare adăugată proprietății și eficiență în realizarea proiectului.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

2 Comentarii

Dan
10 luni ago

Va rog preț pt 20 mp pavaj curte și 80 mp izolație cu polistiren extrudat de 2 cu decorativa.Brasov str.lunga.

maria
6 luni ago

Buna seara. Rog , cat este pretul /ml pentru turnare beton in jurul constructiei , facut manual cu betoniera, in curte.Multumesc fr!

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768