Preturi practicate in 2024 pentru placarea cu gresie si faianta [Actualizat]

meserias montare gresie si faianta

Pretul mediu pentru placarea cu gresie/ faianta pe o suprafata de aprox. 12 mp este cuprins intre 480 – 600 lei *

*Acest pret poate varia considerabil in functie de zona, suprafata, conditia peretilor.

Piața serviciilor se dezvoltǎ in mod continuu şi oferǎ prețuri competitive, lucru facilitat si de era digitalizarii. Internetul oferǎ o serie de avantaje ajutand populația sǎ economiseascǎ resurse importante, precum timp şi bani. Acest lucru duce, cu certitudine, la ȋmbunǎtǎțirea calitǎții vieții, in toate aspectele ei.

Numeroase firme vin ȋn sprijinul clientilor pentru a le oferi informații cât mai complexe de a gǎsi meşterul potrivit. Un profil complet al unui meşter, pe un website care prezintǎ credibilitate, este necesar sa contina descrierea modului in care se desfasoara activitatea, abilitǎțile deprinse, poze şi tarife, precum şi recenzii.

Pentru ca un meserias sǎ-şi menţinǎ poziţia pe piaţă, este necesar sǎ se concentreze spre client şi calitate. În principiu acest lucru se cuantificǎ prin modalitǎți de evaluare a satisfacţiei clienţilor.

Informatii de stiut inainte de a opta pentru aceste materiale

Se stie ca placile ceramice reprezinta un material extrem de util, durabil, pe care-l intalnim in forme si dimensiuni dintre cele mai variate, pentru a se incadra in orice buget sau stil dorit.

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, nu este suficient doar sa fie gasite materialele perfecte – meseriasii sunt cei care realizeaza ca totul sa fie cat mai apropiat de cerintele fiecarei persoane.

Ordinea efectuarii pasilor corespunzatori, tehnica de montare a gresiei si faiantei, respectarea indicatiilor materialelor, reprezinta cateva informatii esentiale privind modalitatea in care se vor desfasura lucrurile

Datorita faptului ca gresia are o rezistenta crescuta, se poate utiliza in orice tip de spatie, fie ca este un spatiu interior de mici sau mari dimensiuni, unul predispus umezelii, sau chiar un spatiu exterior. Fiind un material usor de asortat, textura placilor se alege, de cele mai multe ori, in functie de culoarea si tipul mobilierului, fie unul mat sau lucios.

Specialistii in constructii sfatuiesc ca pentru o zona de dimensiuni generoase, sa fie luata in considerare varianta unor placi cat mai mari. Indiferent de stilul de reamenajare optat, gresia si faianta se potrivesc in orice zona, fiind extrem de versatile. Un tip de gresie si faianta care sa reziste in timp, nu ar trebui sa-si modifice proprietatile, mai exact sa nu piarda din stralucire sau sa nu-si schimbe porozitatea.

Aspecte ce pot inflluenta pretul final

Un mester stie faptul ca nu este suficient doar sa fie urmati pasii obligatorii in vederea placarii cu gresie si faianta. Pentru a obtine un rezultat ideal si cat mai durabil, este necesar sa fie cunoscute lucruri suplimentare despre materiale, adezivi, plinte, unelte necesare.

In ceea ce priveste ordinea efectuarii montajului de gresie sau faianta, este important sa fie respectata intocmai. Pregatirea substratului, tratarea cu amorsa, amestecarea adezivului, lipirea placilor folosind distantiere corespunzatoare, montarea plintelor si umplerea rosturilor – reprezinta pasi obligatorii in realizarea montajului.

Un aspect care poate influenta variatia pretului, este determinat de tipul de pardosea, de nivelatia acesteia, precum si daca a fost turnata sapa autonivelanta.

In procesul de placare, o variabila importanta o reprezinta starea peretilor, daca necesita sa fie decopertati sau indreptati, precum si daca sunt placati cu rigips.

In general, cu cat suprafata de lucru este mai mare, cu atat pretul se poate negocia la o suma cat mai acceptabila.

Un alt aspect ce influenteaza pretul pe metru patrat, este reprezentat de calitatea placilor. Astfel, cu cat calitatea este mai slaba si va avea mai multe defecte, cu atat meseriasul va petrece un timp mai indelungat in placarea acestora.

Preturi medii pentru manopera diferitelor tipuri de placi

Servicii placare diferite tipuri de placi Pret manopera, TVA inclus*
Pardoseli gresie 45 lei/ mp
Placare faianta 45 lei/ mp
Placare trepte cu gresie 60 lei/ ml
Aplicare plinta gresie 10 lei/ ml
Pardoseli marmura/ granit 60 lei/ mp
Placare mozaic 110 lei/ mp

*Aceste preturi pot varia considerabil in functie de zona, suprafata, conditia peretilor.

Servicii decopertari/ demolari Pret manopera, TVA inclus
Decopertare gresie/ faianta 12 lei/ mp
Decopertare mozaic 15 lei/ mp
Decopertare tapet 7 lei/ mp
Decopertare tencuiala 14 lei/ mp
Decopertare glet/ lavabila 8 lei/ mp
Demontare gips-carton 12 lei/ mp
Demontare parchet 8-15 lei/ mp
Demontare usi 35 lei/ buc
Demontare linoleum 6 lei/ mp
Demontare sape 9 lei/ mp
Demontare confectii metalice 1,5 lei/ kg
Transport moloz 180 lei/ mc

In concluzie, costul manoperei pentru montare gresie anul acesta poate varia in functie de factori precum locatia, materialele si dimensiunea proiectului. Atunci cand selectezi un mester, este important sa compari ofertele de la mai multi furnizori diferiti si sa iei in considerare aspecte precum experienta, reputatia si recenziile clientilor, pe langa costul manoperei.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

29 Comentarii

Negoi ion
2 ani ago

Buna ziua Am de montat câteva mii de mp de gresie si faianța Va rog sa ma contactați

Ion ursu
2 ani ago

Buna ziua,in ce judet va aflati?

Ionut
2 ani ago

Va salut daca mai aveți nevoie sunați la Nr de tel 0735497665

Toanchina ioan
2 ani ago

Am nevoie de un meseriaș pt placare cu faianță și gresie Intr o baie. Circa 22 mp faianță și 5 mp gresie

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Puteti gasi meseriasi pe platforma: https://prolist.ro/categories/ aici este linkul si puteti cauta dupa categoria montare gresie si faianta si locatia dumneavoastra. O zi frumoasa!

Raul
2 ani ago

Bună ziua, Am de montat aprox 80 mp gresie și faianta. Cat ar fi prețul?

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Pretul pentru metru patrat de gresie si fainata este aproximativ 45 lei, pentru intreaga lucrare noi aproximam undeva intre 3600-4000 lei. Depinde foarte mult de zona din care sunteti si daca exista alte impedimente care ar putea creste complexitatea lucrarii. Daca sunteti interesat de un pret exact si de un meserias puteti gasi pe platforma noastra meseriasi si firme care executa astfel de lucrari. O zi frumoasa.

Cantaragiu+
1 an ago

Contactați 0771039530

Cornel
2 ani ago

Bună ziua, am nevoie de un meseriaș pentru decopertat mozaic și placat cu granit fiamat 85mp și 27 de trepte dereparat și placat tot cu fiamat. Aștept deviz. Multumesc

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Puteti contacta direct meseriasi inscrisi pe platforma Prolist pentru o oferta rapida si corecta. Multumim.

Cantaragiu+
1 an ago

In ce județ 0771039530

George
1 an ago

Buna ziua, as dori sa stiu un pret pentru a placa cu faianta, aprox. 20 mp intr-o baie. Totodata doresc sa schimb si Wc, asta nu implica spart sau inlocuire gresic+scos cada fonta si facut un dus cu rigola si gresie pe aprox. 4mp in locul ei. Sunt din Brasov. Va multumesc anticipat.

Valentin Ciobanu
1 an ago

Bună ziua am și eu placarea faianță și gresie 50mp de faianță și 10mp de gresie

Catalin
1 an ago

Buna ziua,am aproximativ 30 mp gresie si 30 mp faianta. Locatia Ilfov Astept oferte de pret,multumesc!

Elena
1 an ago

Doresc montare faiants 15 mp gresie 235 cm tavan lavabil și înlocuirea chiuveta și a dusului.Va rog sa mi spuneți cât costa manopera materialele le am.Va mai rog sa mi spuneți unde este sediul dv și nr telefon de contactat ca pe site nu le aveți.Doresc seriozitate și competenta.Va mulțumesc. Elena 0724575275

Cristi
1 an ago

Buna ziua , in ce localitate se afla lucrarea ?

Tornea
1 an ago

Avem de placat 25 m pătrați de gresie și 40 de parchet

Prolist
1 an ago

Salut, cel mai indicat este sa inregistrezi lucrarea pe Prolist iar meseriasi te vor contacta cu oferte reale. Completati formularul de la acest link: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client Multumim!

Caramet
1 an ago

Bună ziua 0748 978025 Iulian

Sorin
1 an ago

Am în jud Hunedoara Valea Jiului 100 m pătrați . Cat ma costă și as dorii mai.

Prolist
11 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Mihalcea Grigore
12 luni ago

Sunt din Brăila și doresc placarea cu gresie mare (dimensiuni 120x60 cm) pe o suprafață de cca. 160 mp. Mă interesează o ofertă pentru execuție într-un interval de timp cât de scurt. Mulțumesc.

Prolist
11 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

CarabusElenaBrasov@gmail.com
9 luni ago

Bună ziua. Caut un meseriaș pentru a monta 16m2 de faianță și 4m2 de gresie

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi pentru lucrarea dumneavoastra de a monta 16m2 de faianta si 4m2 de gresie, va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Armand Todea
9 luni ago

Buna ziua, Sunt interesat de servicii demontare si placare gresi si faianta. Aveti un nr de tel sa va pot contacta? Stima, Armand

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, daca adaugati lucrare pe platforma Prolist, va vor contactat meseriasi cu oferte. Este foarte simplu 3 pasi rapizi, completand acest formular: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Pop
8 luni ago

Buna ziua, am de placat gresie pe o terasa si scari la exterior 24 mp aproximativ in Cluj N

Ioniță
8 luni ago

Am de placat 93mp de gresie portelanata 120x60 in Miroslava-Iași aș dori o ofertă un deviz.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768