Preturi intalnite in 2024 pentru izolatii termice [Updatat]

preturi izolatii termice

În contextul actual, când eficiența energetică și confortul termic devin priorități în construcții, izolațiile termice exterioare și interioare joacă un rol esențial. Acestea nu numai că contribuie la reducerea semnificativă a costurilor energetice, dar asigură și un mediu de viață mai sănătos și confortabil. În acest articol, vom explora diferite aspecte ale izolațiilor termice, de la materialele utilizate și specificațiile tehnice, până la beneficiile pe care le aduc acestea.

Pretul mediu pentru manopera de izolatii termice exterioare este de aprox. 80 lei*

Termenul de termoizolatie sau izolatie termica este un proces prin care se reduce transferul de caldura intre doua tipuri de materiale. Specialistii sustin faptul ca acest prodeceu ar fi indicat de luat in considerare in momentul in care se construieste un imobil.

Exista studii care au demonstrat ca o incapere care nu a fost izolata corespunzator poate pierde in medie un procent de energie, de aprox. 40%. Procesul de termoizolatie este unul complex si datorita faptului ca se intalneste in domenii tot mai variate.

Modalitati de mentinere a temperaturii ambientale dorite

Orice incapere care a fost izolata, beneficiaza de un anumit confort termic care este resimtit, indiferent de anotimp. Astfel, in lunile de iarna proprietarii se pot bucura de caldura, iar in lunile de vara, de racoare.

Pentru ca o incapere sa fie pe placul locatarilor, respectiv sa le ofere acestora temperatura ambientala dorita, sunt necesare materiale de calitate superioara. Procedeul de termoizolare presupune utilizarea anumitor materiale speciale, precum vată minerală de sticlă sau vată bazaltică, sisteme de învelitori, atat in interiorul cladirii, cat si la exterior.

Printre materialele care sunt cele mai des utilizate, se afla si spuma poliuretanica sub forma de spray, fiind rapid expandabila. Aceasta ofera o termoizolatie perfecta, indiferent de suprafata si de tipul de material, acoperind toate fisurile existente.

Efectuarea unei lucrari de Izolatii termice va duce automat la reducerea consumului de energie, respectiv la scaderea valorii facturilor.

Specificatii tehnice in vederea efectuarii unei izolatii termice

In procedeul aplicarii spumei poliuretanice, meseriasii folosesc diferite sisteme, insa cel de inalta presiune compus din doua elemente, este cel mai utilizat in constructii.

In cazul in care spuma este corect aplicata si are o calitate superioara, aceasta nu va fi coroziva, oferind protectie impotriva mucegaiului si a umezelii.

Fiind durabila in timp si avand rezistenta la temperaturi extreme, are un cost mai redus si aplicabilitate rapida. Datorita faptului ca spuma are un aspect spongios, are si proprietati de izolare fonica, fiind utilizata in diferite medii. Desi este destul de rigida, are o densitate scazuta, fiind suficient de flexibila pentru o aplicare usoara.

Termoizolarea cu spuma poliuretanica permite patrunderea umezelii, insa nu si pe cea a aerului, fiind convenabila pentru aplicare in medii variate.

Tarife medii intalnite pe piata romaneasca

Pretul oferit pentru o lucrare de izolatii termice poate intalni o serie de variatii, datorate faptului ca fiecare proiect prezinta diferite specificatii.

Printre cei mai intalniti factori care duc la fluctuatii de pret se afla: suprafata de lucru, calitatea materialelor folosite, tipul de izolatie pentru care se opteaza, finisajul dorit, distanta parcursa, inaltimea la care se lucreaza.

In pretul afisat mai jos, in manopera se include etapa de placare, prindere in dibluri si aplicarea unui strat de adeziv.

Pret servicii izolatii exterioare
Pret manopera*
Manopera placare polistiren 35 lei/ mp
Manopera placare + plasa 55 lei/ mp
Manopera placare + plasa + decorativa 80 lei/ mp

*Preturile sunt variabile, de cele mai multe ori fiind inclusa si schela. Nu contin TVA.

scanare izolatie termica

Ce tipuri de materiale se folosesc la izolatii termice interioare?

Izolatii cu celuloza

Celuloza este un material ecologic, produs din aproximativ 75% hartie reciclata (ziare, ambalaje, reviste, etc). Acesta este folosit la izolatia termica a mansardei sau a podului. Izolatia cu celuloza se aplica mecanizat si reuseste sa etanseze foarte bine spatiul, din pacate acest tip de material are cea mai mica eficienta termica din toate materialele care le vom prezenta.

Avantaje:

 • Material ecologic
 • Rezistent in timp
 • Nu putrezeste, dar in cazurile in care exista infiltratii de apa are un miros specific
 • Se lucreaza usor cu materialul

Dezavantaje:

 • Greutate foarte mare
 • Izolator termic cu randament scazut

Izolatia cu vata bazaltica

Una dintre cele mai cunoscute materiale folosite pentru izolatii termice. Acesta se cumpara in bucati compacte si este foarte usor de montat. Performantele acestui material sunt mediocre, pentru o izolatie buna aveti nevoie de un strat de 15cm, aveti grija la etansarea perfecta a spatiului deoarece este foarte dificila aceasta manopera.

Avantaje

 • Usor de montat
 • Rezistent la foc
 • Asigura izolatie fonica

Dezavantaje

 • Predispus la aparitia mucegaiului
 • Izolator termic cu randament mediu

Izolatie cu polistiren

Acesta este cel mai ieftin material din lista prezentata, un material cu rezistenta termica medie si se foloseste de cele mai multe ori la izolatii termice exterioare. Polistirenul este de doua tipuri expandat si extrudat, diferenta dintre cele doua este duritatea la compresiune. Polistirenul exrudat este foarte bun pentru termoizolarea fundatiei si a pardoselii.

Avantaje

 • Material ieftin, gasit pe piata in mai multe variante de grosime
 • Manopera se executa rapid

Dezavantaje

 • Materialul arde foarte puternic
 • Izolator termic cu randament mediu

Izolatie cu spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este materialul cu cel mai mare randament termic. Spuma patrunde in toate crapaturile si etanseaza perfect spatiul, protejeaza complet de condens si mucegai si nu arde. Aceasta este solutia cea mai recomandata de specialisti in momentul de fata.

Avantaje

 • Nu arde
 • Izolator termic cu randament ridicat
 • Elimina complet puntile termice
 • Durabil

Dezavantaje

 • Cost ridicat al materialului
Pret servicii izolatii interioare
Pret manopera*
Izolatie cu celuloza 45-55 lei/mp
Izolatie cu vata bazaltica 40-100 lei/mp
Izolatie cu polistiren** 25-50 lei/mp
Izolatie cu spuma poliuretanica 50-80lei/mp

*Preturile sunt variabile. Nu contin TVA.

** Pretul nu include costurile de montaj folie anticondens.

Beneficile izolatiei termice

Pentru a te bucura indeplin de confort termic si de beneficiile unei izolatii termice trebuie in primul rand ca suprafetele exterioare a casei sau a imobilului sa fie dotate cu izolatie termica performanta. Urmatorul pas este indentificarea zonelor care provoaca pierderi de caldura, precum:

 • Sistemele de ventilatie – acestea pot provoca pana la 20% din pierderile de caldura dintr-un spatiu. Recomandarea este sa folositi sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura.
 • Ferestre – pot provoca pana la 15% din pierderile de caldura
 • Podeaua – pana la 10%
 • Puntile termice – pana la 10%
 • Pereti – pana la 25%
 • Acoperisul si mansarda – pana la 30%

Aceste pierderi de caldura se pot indentifica cu ajutorul unui pistol de temperatura care citeste temparaturile peretilor, geamurilor, etc. si indentifica zonele unde exista schimb de caldura cu exteriorul.

Daca stopezi aceste pierderi de caldura te vei bucura pe deplin de beneficiile unei izolatii termice, precum:

 • Reducerea consumului de energie, in principiu daca reduceti pierderile de caldura reduceti implicit si consumul pentru caldura si climatizare.
 • Creste valoarea proprietatii, un sistem eficient de izolatii va creste valoare proprietatii tale
 • Te protejeaza impotriva condensului si a umezelii, astfel proprietatea este mai rezistenta in timp.
 • Izolatie fonica, o izolatie termica de calitate te poate proteja de zgomotele din exterior.
 • Imbunatateste calitatea vietii

Concluzie

În concluzie, izolațiile termice reprezintă o investiție esențială pentru orice proprietate, având un impact major asupra eficienței energetice și confortului termic. Fie că vorbim despre izolații exterioare sau interioare, utilizarea materialelor adecvate și aplicarea corectă a acestora pot duce la economii semnificative de energie și la îmbunătățirea calității vieții. De asemenea, este important să se țină cont de factorii precum costul, durabilitatea și specificațiile tehnice atunci când se alege tipul de izolație. Prin urmare, este esențial să se acorde atenția cuvenită acestui aspect al construcțiilor, pentru a asigura un mediu de viață optim și sustenabil.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

41 Comentarii

VASILICA TARINA
3 ani ago

Buna ziua, suntem de la o asociatie de proprietari si am vrea sa izolam exteriorul + decorativa (poliestiren de 10). Este un bloc cu un etaj. Avem rugamintea cat costa mp. Multumim.

Lucut
7 luni ago

140 Lei /mp

Gino cristian Lungoci
3 ani ago

Bună ziua doresc sa izolam un bloc cu 3 etaje in jur de 150 cat ar fi costul. Filiasi dolj

prolist-admin
3 ani ago

Buna ziua, Daca postati un anunt pe Prolist cu lucrarea dumneavoastra, completand formularul urmator: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client , noi il vom promova prin sursele noastre iar meseriasi va vor contacta cu ofertele. Incercati sa fiti cat mai specifici atunci cand vine de completarea formularului.

vancea victoria
12 luni ago

doresc sa izolez 165 mp cu polistiren de 10 si de5 ,este o casa ,deci pregatita pt culoare, cat m ar costa manopera separat. Multumesc!

aurel
11 luni ago

pentru mai mult detalii la nr de telefon 0733793707 Aurel sau pe wathapp

Simion Claudiu
3 ani ago

Bună ziua a-și dori o oferta pentru placarea unei scări se bloc p exterior cu polistiren de 10 cm. În Craiova. Cca 350.400mp..mulțumesc

Parvana
2 ani ago

Bună ziua, as dori o oferta ptr placarea unei garsoniere pe exterior cu polistiren de 10 cm suprafata 36mp la et 3 în Giurgiu Mulțumesc!!!

Mihai
2 ani ago

Caut meseriasi pentru izolatie la gata cu polistiren de 10 casa cu etaj maxim 200 mp in magura bz

Aurelian
2 ani ago

Mai este valabila oferta ?

Dora Hritcu
2 ani ago

Buna ziua, doresc și eu o oferta pentru imobil parter și mansardă, aproximativ 200 mp. De tras o mana de adeziv și tencuiala decorativa. Aștept răspuns. Zi frumoasă

Marcel
2 ani ago

Salutare Doresc oferta de pret pentru manopera izolare cu Vata Bazaltica casa pe Parter, suprafata 150 mp de izolatie. Ilfov, Dragomiresti Deal

Alexandru
2 ani ago

Domnule Dora, contactați-ma la numărul de telefon 0730992019 pentru mai multe detalii despre manopera dumneavoastră!

Petcu Elena
2 ani ago

Termoizolație exterior cu vata bazaltica. Plus vopsea lavabila de exterior. Suprafata este de 265 mp. Casa este în localitatea Fundulea, jud. Călărași.

Cosmin
2 ani ago

Buna ziua, Un pret pentru un apartament la et 4 (50 mp). Placat polistiren + decorativa.

Mateescu Cristian
2 ani ago

Bună ziua am o casa la rosu din bca ma interesează dacă va deplasați și în provincie ,Comuna Darmanesti Jud Dâmbovița

Mona
2 ani ago

Buna ziua,as dori sa stiu daca in acest pret este inclus si materialele de izolatie?

Cristi
2 ani ago

Da. Si 2 mese/zi + 3 cafele, ??

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Materialele si TVA-ul nu sunt incluse in preturile afisate. Acestea sunt orientative deoarece pot varia in functie de zona si de complexitatea lucrarii. O zi buna

LUCAS MARIANA
2 ani ago

Buna ziua, Ma intereseaza pretul pt izolare (cu vata de sticla) pe suprafata orizontala a unui pod cu o suprafata de aprox. 100 mp Mentionez ca podul are inaltime mica si se lucreaza stand ghemuit. Partea acoperisului este izolata. Lucas MariAna

Daniel
2 ani ago

Am primit o oferta de pret pt manopera: polistiren + 2 maini adeviz pt 360 mp 55 lei/ mp si schela pe care am închiriat o eu. Si mi au cerut , pe langa pretul 55 lei / mp, 3000 lei montat- demontat schela.

Dinu
2 ani ago

Salut am o casă 200 m2 izolată cu polistiren extrudat de 3 pe copci și vreau să o izolez cu vată bazaltica un preț o discuție. Mulțumesc

Aurelian
2 ani ago

Buna ziua, Din ce judet sunteti ?

Carutasu Anisoara
2 ani ago

Am scos podeaua de scandura a unei case As dori sa fac o hidroizolatie si o izolare termica( polistiren extrudat) a 35 m2 pe care urmeaza sa pun parchet Puteti sa-mi spuneti cam cat ar costa( manopera+ materiale)?

anisoara carutasu
2 ani ago

In completarea mesajului anterior as dori sa stiu si cat costa izolarea exterioara cu polistiren a peretilor unei case in supraf aproximativa de 40 m2+ tencuiala decorativa Multumesc

prolist-admin
2 ani ago

Buna ziua, Pretul pentru izolatia exterioara ar trebui sa fie cuprins intre 2600 - 3000 dar exista si alti factori care pot influenta pretul precum locatia si daca este necesara schela. O zi buna

Alexandra
1 an ago

Bună ziua! M-ar interesa prețul pentru izolație exterioară, cu polostiren de 8 plus decorativă, 40 mp, apartament la etajul 3, in Dej, județul Cluj.

Triunghi Construct
1 an ago

Pret Termoizolație 2023 Materiale + manoperă pentru termoizolație cu vata minerala bazaltica 100 MM grosime, Knaf, adeziv, plasa , colțare, tencuiala decorativa, glafuri + schela = 85 euro mp fara TVA. Tencuiala tradițională mecanizata fațada , grosime 2cm , materiale + manoperă = 15 euro mp fara TVA Triunghi Construct triunghi.construct@gmail.com

Gina
1 an ago

Bună ziua. Va rog,o oferta de preț ptr o casă de 91mp,anvelopare,izolație termica cu vată bazaltica! Interior tencuit,zugrăvit

aurel
12 luni ago

buna un nr de telefon ?

Mirica
11 luni ago

Doresc și eu izolație cu polistiren de10,plasa+ decorativa,etj2,Ploiești,am 31mpatrati

Prolist
11 luni ago

Buna ziua, Pentru a primi oferte de la mai multi meseriasi de pe prolist, va rog sa va inscrieti lucrarea aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Gavrilă Doru
11 luni ago

O placare cu vata de 10 cm la o suprafață de 150mp cere necesita și schelă ce preț ?

Prolist
11 luni ago

Buna ziua, Pentru a primi oferte de la mai multi meseriasi de pe Prolist, va rog sa va inscrieti lucrarea aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Mocanu
7 luni ago

Bună ziua!manopera pt o izolație exterioara plus plasa include în preț și spaletii la geamuri și la uși?

Prolist
7 luni ago

Buna ziua, Pentru a primi oferte de la mai multi meseriasi de pe Prolist, va rog sa va inscrieti lucrarea aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Tranca Maria
7 luni ago

Buna ziua! manopera pt o izolație de exterior pt la et 4,ap cu 2 camere cat m-ar costa?

Bivol Vasile
5 luni ago

Dorim să izolat termic 2apartamente la et. 3 si 4 cu polistiren de 16 cm.Suprafata totala de aprox.30 mp.Oferta sa fie completa si detaliată cu materiale,manoperă schela si ce mai este.Lucrarea se poate executa in oct. sau noiembrie in functie de vreme si disponibilitate dv.Multumim 0843 029 064.Bloc situat în 9Mai Targu Jiu vizavi de garsonierele ANL.

alex
4 luni ago

ma ocupat de izolare tel 0744179505

Vase Florian
2 săptămâni ago

Buna la gata cât ajunse manopera izolare exterioara și vopsit

Prolist
2 zile ago

Buna! Pretul mediu pentru manopera de izolare exterioara si vopsit este de aproximativ 80 lei pe metru patrat. Totusi, este important de retinut ca acest cost poate varia in functie de zona in care te afli, precum si de specificatiile proiectului tau. Pentru o oferta exacta poti sa inscrii lucrarea pe Prolist, aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client iar meseriasi si firmele te vor contacta cu oferte.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768