Care sunt preturile pentru demolari si debarasare moloz [2024]

excavatoare la demolari

Daca ai ajuns sa citesti acest articol inseamna ca vrei sa stii totul despre manopera de demolare si debarasarea molozului. Primul pas inainte de operatiunea de demolare este de a face studiul cladiri care urmeaza sa fie demolate.

In cadrul acestui studiu, specialistii examineaza toate aspectele cladirii de la materialele cu care a fost construita pana la zona in care este amplasata. Acest studiu ajuta la luarea unei decizii foarte importante – care este cea mai buna metoda de a demola cladirea. Specialistii pe baza acestei examinari elaboreaza un plan bine pus la punct din care reiese cum se va face demolarea, ce echipamente sunt necesare demolarii, cantitatea de moloz care va fi obtinuta si modul cum va fi debarasat molozul.

Ce inseamna manopera de demolare?

Demolarea unei structuri sau cladiri nu este atat de usoara precum pare. Manopera de demolare reprezinta o serie de lucrari de specialitate prin care se inlatura o cladire sau structura din motive de siguranta sau pentru a creea loc altor cladiri, cu ajutorul unui plan.

Pentru a indentifica daca manopera de demolare este de calitate trebuie luate in considerare urmatoarele:

 • Preturile demolarii, o demolare trebuie sa fie eficienta din punct de vedere a costurilor. Daca planul nu este bine stabilit si nu se respecta legislatie in vigoare pot aparea sanctiuni care vor depasii bugetul alocat pentru manopera de demolare.
 • Impact minim, o demolare de calitate are un impact minim asupra mediului inconjurator, Echipa care executa lucrarea trebuie sa se asigure ca nu se raspandeste praf iar la final terenul este curatat de moloz si substante nocive.
 • Valorificarea elementelor care nu sunt deseuri, nu toate elementele din demolari sunt deseuri sau moloz, multe dintre acestea pot fi valorificate. Un exemplu bun este o cladire de birouri care ideal ar trebui sa se valorifice, cel putin mobilierul.
 • Indepartarea materialelor nocive, personalul specializat  trebuie sa inlature materialele periculoase inainte de demolare. Cele mai frecvent intalnite materiale nocive in cladirile din Romania sunt mineralele de azbest, materiale inflamabile si materiale contaminate cu petrol.

Preturile pentru demolari si debarasare moloz

Pe piata din Romania exista numeroase firme care se ocupa de demolari si mutare moloz la care puteti apela. Fiecare oferta este personalizata in functie particularitatiile lucrarii. Astfel, va recomandam sa colaborati pentru lucrarile dumneavoastra cu firme specializate pentru a avea rezultatele dorite. Pentru a va putea ghida, in privinta preturilor finale, am realizat doua table cu preturi estimative, acestea pot varia in functie de complexitatea, tipul si locatia proiectului.

In acest prim tabel prezentam situatia unei demolari de casa

Tarife manopera Pret si unitate de masura
Demolat si debarasat moloz casa cu zidarie de paianta 120 lei / mp
Demolat si debarasat moloz casa caramida/bca fara stalpi si placa de beton 150 lei / mp
Demolat si debarasat moloz casa caramida/bca cu stalpi si placa de beton fara centuri 220 lei / mp
Demolat si debarasat moloz casa caramida/bca cu stalpi, placa de beton si centuri 270 lei / mp

*mp este stabilit de amprenta casei, daca se doreste demolarea unei case cu zidarie de paianta acesta este calculul care trebuie facut: 120 * amprenta casei la sol in mp. Daca amprenta la sol este de 50mp, costul total este de 120 * 50 =  6000 lei.

Pentru a cuprinde cat mai multe posibilitati de demolare si debarasare moloz, in urmatorul tabel va prezint preturile in functie de activitate:

Tarife manopera Unitate de masura Pret
Demolare pereti zidarie mc 40 – 60 lei
Demolare fundatie mc 75 – 115 lei
Demolari beton mc 55 – 90 lei
Demolari sape mp 15 – 20 lei
Decopertat tencuiala mp 7 – 10 lei
Decopertat glet si lavabila mp 5 lei
Decopertat gresie si faianta mp 7 – 10 lei
Decopertat mosaic mp 10 – 12 lei
Demontat parchet mp 5 – 7 lei
Demontat mocheta mp 3 lei
Demolari rigips mp 7 -15 lei
Demolat acoperis mp 7 -10 lei
Transport moloz mc 150 – 400 lei

* Preturile expuse sunt variabile in functie de zona si complexitatea lucrarii.

Autorizatia de demolare, care sunt pasi care trebuiesc urmati

Pentru orice lucrare de demolare a unei cladiri sau structuri ai nevoie de autorizatie, aceasta se obtine de la autoritatile administrative locale. Foarte important de retinut este faptul ca demolarea unei cladiri sau structuri fara autorizatie poate fi considerata o infractiune si penalizata cu amenzi considerabile. Legea in vigoare care se aplica este legea nr. 51/1991, articolul 8.

Primul pas este sa platesti taxele aferente demolarilor si sa depui documentele necesare. Costul obtinerii unei autorizatii de demolare este de aproximativ 500 lei iar durata pana la obtinerea acesteia dureaza 30 de zile de la depunerea documentelor.

Documentele de care ai nevoie pentru manopera de demolare sunt:

 • Avizele certificatului de urbanism
 • Certificatul de urbanism
 • Dovada platii taxelor aferente demolarii
 • Actul de proprietate a cladirii care urmeaza sa fie demolate
 • Cerere tip cu anexa si precizarile aferente
 • Fotografii cu cladirea sau structura care urmeaza sa fie demolata
 • PAD-ul, documentatia tehnica pentru autorizarea demolarii
 • Declaratie pe proprie raspundere legata de situatia juridica a cladirii
 • Daca este necesar, acordul legal din partea proprietarilor

PAD-ul sau Proiectul pentru Autorizatia de Demolare trebuie sa includa urmatoarele:

 • Releveul cladirii sau structurii care urmeaza sa fie demolata
 • Lista semnata cu numele proiectantilor
 • Plan de incadrare in teritoriu
 • Plan de situare a cladirii sau structurii
 • Plan privind constructiile subterane
 • Un memoriu cu descrierea cladirii sau structurii care trebuie sa fie demolata

Termenul de valabilitate a autorizatiei de demolare este de 12 luni de la data emiterii. Daca intervin probleme pe parcursul lucrarii de demolare iar aceasta nu se realizeaza in decursul acestor 12 luni, puteti obtine o prelungire de inca 12 luni dar trebuie sa solicitati prelungirea cu 15 zile inainte de termen, aceasta prelungire se poate face doar o singura data.

Cum se gestioneaza corect deseurile in urma demolarii

Deseurile care provin in urma demolarii sunt destul de greu de gestionat in Romania, deoarece noi nu avem depozite pentru deseuri in constructii. Sunt in schimb cativa operatori care primesc aceste deseuri pentru reciclare dar este greu sa ajungi la ei.

Deseurile provenite din urma demolarii nu se pot duce la ghena de gunoi sau nu se lasa pe domeniu public asa cum fac multi dintre romani, acestea trebuiesc duse la centre de colectare.  Inaintea demolarii asigurate ca ai autorizatie pentru a arunca deseurile in mod corespunzator pentru a evita amenzile.

Executa manopera de demolare cu profesionisti

Exista multi care pretind care sunt profesionisti, de aceea este indicat sa cautati cat mai bine firmele cu care doriti sa efectuati demolarea. Prolist te ajuta sa ii gasesti atunci cand ai nevoie. Beneficiile care le primesti daca colaborezi cu profesionisti sunt:

 • Experienta si echipamente profesionale – o echipa cu experienta care foloseste echipamente profesionale garanteaza calitatea lucrarii in timp util.
 • Cunostinte legislative – o echipa profesionista este tot timpul la curent cu modificarile legislative si te ajuta sa te feresti de sanctiuni
 • Relatii si cunostiinte – o echipa cu experienta are deja colaboratori lor atat cand vine vorba despre arhitecti cat si gestionarea molozului si a deseurilor
 • Siguranta calitatii – chiar si cele mai mici erori in manopera de demolare pot avea consecinte dezastruoase. O echipa de profesionisti isi asuma responsabilitatea si garanteaza evitare problemelor.

In concluzie, manopera de demolare nu reprezinta doar daramarea unor ziduri. Uneori demolarea este mai dificila decat construirea. Demolarile sunt foarte importante pentru cresterea comunitatilor si sunt o componenta importanta in dezvoltarea oraselor. Serviciul de demolare devine tot mai popular si devine mai rentabil, mai sigur si mai ecologic.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

16 Comentarii

0723168393
1 an ago

Buna ziua ! As vrea sa stiu care sunt costurile de demolare pentru o casa care a ars si nu mai are acoperis, este tip parter , din BCA, cu suprafata de 309 mp. Casa e in comuna Cocani, Crevedia, jud. Dambovita

Vlad
1 an ago

Va pot oferi detali și prestație la numărul de contact 0761993488 Vlad Mihăilescu

Arsenie Dragos
1 an ago

Buna seara, Ma intereseaza o oferta de pret pentru demolarea unei case in Comuna Clinceni - ILFOV. Multumesc !

Prolist
1 an ago

Buna seara, puteti gasi pe platforma Prolist firme si meseriasi specializati in demolari sau puteti adauga o lucrare direct pe platforma. Daca nu sunteti siguri cum functioneaza sistemul puteti sa ne trimiteti detaliile prin formularul de contact prezent pe aceasta pagina. Multumesc o seara frumoasa.

Marius
12 luni ago

Buna ziua! Va rog sa mi spuneti cat costa demolarea si debarasarea unei constructii foarte vechi in zona Campulung, jud. Arges. Constructia de 40 mp nu are fundatie si este compusa din 3 corpuri. Un corp de aproximativ 10 mp este din scandura iar 2 din paianta, un singur perete de 5 ml fiind din zidarie piatra. Multumesc anticipat! O zi buna!

Prolist
12 luni ago

Salut Marius, Daca doresti sa fi contactat cu oferte de catre meseriasi, recomandam sa inscrii lucrarea pe Prolist: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client Multumim

maria.gagiu@rogers.com
10 luni ago

Santem interesati de o firma pentru demolare casa , Craiova , Multumim mult, Mirela

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Balaceanu Valeriu
9 luni ago

Buna ziua, ma numesc Valeriu din Constanta, va rog sa-mi spuneti cam cat mar costa demolarea unei case cu transport moluz din chirpici cu ampreta la sol de 65mp si anexe din tabla 33mp. Daca puteti sa-mi recomandati o firma pentru a incheia un precontract pentru a obtine autorizatia. Multumesc

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Drăcea Steluța
9 luni ago

Bună ziua! Doresc să știu prețul estimativ pentru demolare casa paiantă,cu acoperiș din țiglă, construită la sol pe 42,44m.p + pătul din lemn , acoperit cu țiglă pe 32,14.m.p, în loc.Padureti, jud.Arges.

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, pentru a primi o oferta directa de la meseriasi va rog sa o adaugati aici: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

Alexandru
9 luni ago

Am și eu de demolat o casă de 4camere de paianta și invelita cu carton cam 40 de metri pătrați cam cât mar costa și pe mine în oraș București sector 5? Manual

Prolist
9 luni ago

Buna ziua, daca adaugati lucrare pe platforma Prolist, va vor contactat meseriasi cu oferte. Este foarte simplu 3 pasi rapizi, completand acest formular: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client

S.C Dorianni Business S.R.L.
7 luni ago

Suntem interesați pentru o firma autorizată in demolarea unui acoperiș hala din Azbest 1.200 m2 Județul Bacau ( manipularea și tratarea materialelor periculoase Azbest )

Corina
4 luni ago

Buna ziua, Am si eu de demontat un balcon cu termopan in Sectorul 2 Bucuresti. Ma puteti ajuta? Cam ce pret ar fi? Multumesc

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768