Cauti meseriasi pentru lucrarea ta?

Cauti o firma sau un meserias profesionist care sa iti execute lucrarea? Prolist te ajuta gratuit sa iti gasesti meseriasi pentru lucrarea ta!
Trimite detaliile lucrarii tale si te vom contacta cu cea mai buna solutie.  Costuri medii pentru renovarea unui apartament cu doua camere

  In ziua de astazi, pe piata se intalneste o varietate impresionanta de materiale si servicii pentru a se putea efectua orice tip de renovare sau reamenajare a unei locuinte. Renovarea unui spatiu poate implica o multitudine de variante de calcul, de la cele mai ieftine materiale pana la cele mai luxoase.

  De cele mai multe ori, partea de renovare a unei locuinte cuprinde aspectele esentiale pentru confortul necesar fiecarei persoane. Astfel, pentru un trai confortabil se vor include urmatoarele materiale ce nu pot lipsi din cadrul unei renovari: gresie, faianta, parchet, vopsea, usi, geamuri. In cadrul acestei enumerari se mai poate include si partea de instalatii electrice, sanitare, termice.

  Un aspect esential este reprezentat de estimarea corecta a lucrarilor de renovare. Timpul mediu de efectuare a unei operatiuni de renovare, in cazul unui apartament cu doua camere, este cuprins intre trei si cinci luni.

  In situatia propusa, se va calcula doar costul materialelor pentru o renovare de buget mediu in cazul unui apartament cu doua camere, de aproximativ 50 m2. In ceea ce priveste tarifele pentru manopera, puteti regasi listele de preturi actualizate in cadrul articolelor anterior postate pe aceasta platforma.

  Este important de specificat ca preturile pentru renovare, mentionate in cadrul acestui articol, nu includ partea legata de mobilier.

  Variante de calcul pentru o renovare in regim propriu

  Echipa Prolist a ajuns la baza de calcul a unei formule generale, cu scopul de a afla costurile necesare pentru orice renovare de la demolare pana la construirea imbunatatirilor . In acest sens, se poate calcula ca se va cheltui un pret minim de 110 euro/ metru patrat.

  Pe baza acestei reguli generale, se pot face calcule aproximative, adica pentru un apartament de 50 m2 se va lua in considerare un buget mediu de 5.500 euro, in timp ce pentru o garsoniera de 25 m2 costurile vor fi de aproximativ 2750 euro.

  Este important de retinut ca in acest pret sunt incluse doar materialele necesare unei renovari, fiind exclusa partea de mobilier. De altfel, tarifele aferente manoperei nu se regasesc in aceste calcule, lucru ce poate creste semnificativ costul total al unei renovari.

  O exceptie de la aceasta baza de calcul apare in momentul in care se opteaza sa se efectueze renovarea cu ajutorul unui designer de interior.

  O alta varianta de calcul mai complexa, respectiv o renovare generala pentru un apartament cu doua camere de 50 m2, poate fi defalcata astfel:

   

  Materiale pentru renovare Pret (fara manopera)*
  Materiale de constructii 5500 euro
  Finisaje 2000 euro
  Usi + ferestre 4000 euro
  Obiecte sanitare 500 euro
  Centrala termica 500 euro

  *Pretul include TVA.

  Prolist

  Trimite

  Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
  Test 345 99 CNA768