Ghid: garduri și porți metalice 2024 – tipuri, costuri și multe altele

Ghid: garduri și porți metalice - tipuri, costuri și multe altele

Vrei sa iti imprejmuiesti terenul cu gard metalic si doresti sa cunosti detaliile precum modele, preturi si unde sa gasesti un meserias?

Gardurile și porțile metalice oferă o soluție atractivă și cu întreținere redusă, pot dura zeci de ani, oferind atât securitate, cât și un aspect estetic placut. Cu o mulțime de opțiuni disponibile în ceea ce privește materialele, modelele, culorile, dimensiunile și prețurile – există ceva care să se potrivească oricărui stil de viață. În această postare pe blog vom analiza diferitele tipuri de garduri și porți metalice pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună opțiune pentru proprietatea dumneavoastră.

Vom explica, de asemenea, cât costă de obicei fiecare tip, astfel încât să vă puteți planifica în consecință. Citiți mai departe pentru ghidul nostru complet despre garduri și porți metalice!

Tipuri de garduri și porți metalice – diferite materiale, stiluri și modele

Gardurile și porțile metalice sunt o opțiune populară pentru proprietarii de case și terenuri. Acestea sunt alese datorită durabilității și esteticii lor, care pot fi adaptate la o varietate de gusturi și preferințe. În funcție de materialul folosit, se pot construi garduri și porți metalice cu caracteristici și stiluri diferite. Oțelul inoxidabil, aluminiul și fierul forjat sunt cele mai comune materiale din care se construiesc astfel de structuri.

Oțelul inoxidabil este un material durabil, care poate fi sudat într-o varietate de forme și dimensiuni. Gardurile și porțile metalice din oțel sunt cunoscute pentru siguranța și rezistența lor. Acestea sunt adesea alese pentru proprietățile comerciale și industriale datorită forței și stabilității lor. Totuși, oțelul poate fi și prelucrat pentru a obține garduri și porți mai ornamentale și elegante, care se potriveșc cu diferite tipuri de proprietăți.

Aluminiul este un material ușor, flexibil și rezistent la coroziune. Gardurile și porțile metalice din aluminiu sunt alese datorită aspectului lor modern și stilurat. Acestea sunt și foarte durabile, și nu necesită întreținere specială, deoarece nu ruginesc. În funcție de preferințe, proprietarii de case pot alege între modele simple sau complicate, care pot include ornamente și detalii.

Fierul forjat este un material tradițional, care este adesea utilizat în modele elaborate și sofisticate. Gardurile și porțile metalice din fier forjat sunt construite folosind tehnici tradiționale de forjare, care permit crearea unor modele complexe și estetice. Acestea sunt adesea alese pentru proprietățile de lux, dar pot fi adaptate pentru a se potrivi și cu gusturile mai simple.

Indiferent de materialul ales, gardurile și porțile metalice pot îmbunătăți aspectul și funcționalitatea oricărei proprietăți. Acestea pot fi personalizate în funcție de gusturi și preferințe, și pot fi proiectate pentru a se încadra perfect în stilul și arhitectura casei sau proprietății.

Costul gardurilor metalice – factori de luat în considerare

Costul gardurilor și al porților metalice reprezintă un aspect important al amenajării proprietății și, deși poate fi o investiție semnificativă, poate aduce beneficii importante în ceea ce privește siguranța și estetica. Pentru a stabili un buget adecvat pentru această investiție, este important să luați în considerare un număr de factori cheie.

Primul factor crucial este dimensiunea și configurația terenului. Pentru a determina cantitatea necesară de materiale și timpul necesar pentru construire, este important să aveți o evaluare precisă a dimensiunii proprietății și a oricăror caracteristici speciale, cum ar fi denivelări sau zone mai dificil de accesat. În ceea ce privește materialele în sine, calitatea acestora este, de asemenea, un factor important, deoarece aceasta va afecta nu numai aspectul și durabilitatea gardului sau porții, ci și costul total al materialelor.

Opțiunile de design și finisaj sunt, de asemenea, importante de luat în considerare. În funcție de preferințele dumneavoastră estetice, puteți alege una dintre multitudinea de opțiuni disponibile, inclusiv diverse culori, modele și texturi.

De asemenea, costul manoperei de construire trebuie să fie luat în considerare. Aceasta va depinde de nivelul de complexitate al proiectului și de accesibilitatea locației. Pentru a reduce costul de construire, este important să cooperați cu o companie experimentată și bine echipată, care poate oferi soluții eficiente și profesionale în materie de constructie.

Înainte de a decide ce gard sau poartă metalică să achiziționați, este important să consultați o listă de prețuri cuprinzătoare. Aceasta vă poate ajuta să identificați produsele care se încadrează în bugetul dvs., fără a sacrifica calitatea sau durabilitatea.

Pentru a va ajuta in luarea unei decizii, am realizat o listă de preturi pentru garduri și porți metalice, aceasta contine preturi orientative si preturile pot varia in functie de factorii specificati anterior.

Constructie gard Pret manopera
Otel inoxidabil 600 – 1000 lei/ml
Aluminiu 800 – 1200 lei/ml
Fier forjat 900 – 1400 lei/ml

Costul gardurilor metalice - factori de luat în considerare la stabilirea bugetului

Procesul de constructie

Pentru a construi un gard metalic, este necesar să urmați o serie de pași. În primul rând, trebuie să faceți o schiță a gardului pentru a avea o idee despre dimensiunile și designul final. Apoi, trebuie să calculați cantitatea de materiale necesare pentru a construi gardul – de obicei includ oțel, șuruburi și cuie.

După ce ați proiectat și achiziționat toate materialele necesare, următorul pas este să marcați locul în care va fi amplasat gardul și să începeți să săpați găuri pentru stâlpi. Stâlpii ar trebui să fie amplasați la o distanță de aproximativ 2,5 metri unul de celălalt, iar adâncimea găurilor ar trebui să fie de cel puțin 60 de centimetri.

După ce ați săpat găurile, trebuie să fixați stâlpii în poziție folosind beton. Lăsați betonul să se usuce timp de cel puțin o zi înainte de a continua lucrările.

Apoi, puteți începe să construiți partea superioară a gardului. Pentru a face asta, luați o bandă de oțel și tăiați-o la dimensiunea potrivită. Fixați banda de oțel pe stâlpii din metal folosind șuruburi și cuie. Continuați să adăugați fâșii de oțel pentru a crea un model, ori pentru a întări structura gardului.

În funcție de preferințele și necesitățile dumneavoastră, puteți adăuga și alte elemente de design, precum scântei sau ornamente.

În cele din urmă, verificați pentru eventuala prezență a oricăror defecte sau probleme tehnice în structura gardului. În caz că nu există probleme, bucurați-vă de noua dvs. construcție metalică durabilă și sigură!

Sfaturi de întreținere – cum să vă păstrați gardul metalic în stare excelentă

Cum puteți păstra gardul dvs. metalic în stare excelentă în timp, prin îngrijire corespunzătoare? Va voi prezenta câteva sfaturi de întreținere care vă pot ajuta să mențineți aspectul și performanța gardului metalic timp de mulți ani.

Curățarea regulată

Chiar dacă este necesar să curățați gardul metalic doar o dată sau de două ori pe an, este important să-l faceți corect. Utilizați un detergent ne-agresiv și o perie moale sau un burete pentru a spăla gardul și a îndepărta murdăria și praful. După ce ați terminat, clătiți bine cu apă și ștergeți cu un prosop sau o cârpă uscată pentru a preveni apariția ruginei.

Îndepărtarea ruginei

Dacă gardul metalic a început să se înrăutățească sau să ruginească, este important să luați măsuri de îndepărtare a ruginii. Utilizați o perie de sârmă, hârtie abrazivă sau o mașină de găurit cu un disc de îndepărtare a ruginii pentru a curăța suprafața afectată. După ce ați îndepărtat rugină, lustruiți cu o soluție de protecție anti-rugină sau vopsea specială pentru a preveni apariția ruginii.

Vopsirea

În timp ce gardurile metalice sunt tratate pentru a fi rezistente la rugina, sunt expuse la elemente, cum ar fi apa și soarele, care pot cauza deteriorarea. Dacă vreodată observați că vopseaua se descuamează sau că aspectul gardului este lăsat la întâmplare, este timpul pentru o nouă vopsire. Înainte de a vopsi, asigurați-vă că suprafața gardului este curată și degresată.

Verificarea îmbinărilor și a fixării

La fel ca orice alt obiect, îmbinările și fixarea pot slăbi în timp. Verificați regulat îmbinările și șuruburile pentru a vă asigura că sunt strânse și în stare bună de funcționare. Înlocuiți orice piese care ar putea fi uzate sau slăbite.

Avantajele de a avea un gard metalic

Există numeroase avantaje de a alege un gard sau o poartă metalică pentru casa ta. Printre acestea se numără:

Securitatea: Datorită rezistenței sale, un gard sau o poartă metalică este mult mai sigur împotriva furturilor și vandalismului decât modelele din alte materiale. În plus, o poartă metalică poate fi prevăzută cu diverse sisteme de închidere și securizare pentru a oferi un nivel suplimentar de protecție.

Durabilitatea: Oferind o viață lungă și rezistență la intemperii grele, un gard sau o poartă metalică nu se va defecta sau distruge la fel de ușor ca un model din lemn sau PVC.

Personalizarea: O poartă sau un gard metalic poate fi personalizat în multe feluri, de la modelele clasice din fier forjat până la cele moderne și minimaliste din aluminiu.

Estetica: Un gard sau o poartă metalică poate adăuga un element de eleganță și stil casei tale. Fie că dorești să creezi o aparență tradițională sau contemporană, poți alege un design care să se potrivească armonios cu arhitectura casei.

Valoarea proprietății: În general, o proprietate care este bine îngrijită și are un gard sau o poartă metalică instalată poate crește valoarea sa pe piață. Acestea nu numai că îmbunătățesc aspectul proprietății, dar și o fac mai atractivă pentru posibilii cumpărători.

Unde gasesti un meserias sa monteze un gard metalic?Unde gasesti un meserias sa monteze un gard metalic?

Cautand un meserias pentru a monta un gard metalic poate fi o provocare, dar exista cateva modalitati de a gasi pe cineva calificat pentru aceasta sarcina. O optiune este sa cereti recomandari prietenilor si vecinilor care au avut proiecte similare si sa-i intrebati pe care meserias i-au folosit. De asemenea, puteti incerca sa cautati online prin intermediul platformelor specializate precum Prolist.ro unde puteti sa faceti o solicitare de oferte personalizata.

Indiferent de designul, tipul sau materialul pe care îl alegeți, faptul de a avea un gard sau o poartă metalică vă va oferi o securitate substanțială și liniște sufletească, sporind în același timp atractivitatea proprietății dvs. Prin o construire buna și o întreținere optimă, vă puteți bucura de frumusețea și protecția gardului sau porții metalice pentru mulți ani de acum încolo.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

2 Comentarii

Mirela
5 luni ago

Buna ziua, Am nevoie si eu de un pret pentru gard.Imi trebuie gard si poarta securizata,daca ezista ceva cu electrizare (sa nu se poata fura,nefiind locuita )si la partea din spatele terenului de asemenea.In laterale ,am vecini cu case,nu este nevoie.Aproximativ distanta,deschiderea este de 8 metri.Astept un raspuns. Cu stima,Mire;la

Prolist
5 luni ago

Buna ziua, Va incurajez sa adaugati lucrarea pe prolist.ro completand formularul de la linkul: https://prolist.ro/inregistrare/?role=client astfel puteti primi o oferta exacta pentru lucrarea dumneavoastra.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768