Preturi practicate pentru manopera garduri din panouri

Preturi practicate pentru manopera garduri din panouri

Dacă vă gândiți să construiti un gard la proprietatea dvs. și cercetați opțiunile disponibile, poate vă întrebați cât costă gardurile din panouri. În această postare pe blog, vom oferi o prezentare generală a procesului de realizare a gardurilor cu panouri și ce prețuri pot varia în funcție de materialele utilizate și de serviciile suplimentare necesare pentru finalizarea construcției.

Prezentarea diferitelor tipuri de garduri din panouri

Gardurile din panouri reprezintă o soluție practică și estetică pentru a-ți delimita spațiul verde. Acestea sunt disponibile într-o varietate de materiale, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje.

Panouri din plasă sudată

Gardurile din plasă sudată sunt una dintre cele mai populare opțiuni de garduri din panouri. Acestea sunt fabricate din sârmă de oțel în esență și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și grosimi. Odată instalate, aceste garduri devin invizibile, permițând o priveliște neîntreruptă a zonei. În plus, acestea sunt ușor de întreținut și pot fi ușor de modificat în funcție de nevoile tale.

Panouri din lemn

Gardurile din lemn sunt o altă opțiune populară de gard din panouri. Acestea conferă o notă naturală și caldă proprietății tale. Gardurile din lemn pot fi personalizate în funcție de preferințele tale și pot fi personalizate cu ușurință. Cu toate acestea, gardurile din lemn necesită întreținere regulată pentru a își păstra aspectul și funcționalitatea.

Panouri din beton

Gardurile din beton sunt o opțiune mai solidă și durabilă, care oferă proprietății tale un aspect modern și elegant. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori, forme și texturi și pot fi personalizate pentru a se potrivi în întregime proprietății tale. Gardurile din beton necesită puțină întreținere și oferă o barieră solidă pentru a te proteja de zgomot și privirile indiscrete.

Panouri din PVC

Panourile din PVC sunt o opțiune mai modernă pentru garduri din panouri. Acestea au un aspect curat și modern și sunt ușor de instalat și întreținut. Gardurile din PVC sunt disponibile într-o varietate de culori și dimensiuni și sunt foarte rezistente la coroziune și influențele exterioare. Acestea sunt, de asemenea, ecologice și reciclabile, reducând astfel impactul asupra mediului.

Înțelegerea costului de construire a unui gard din panouri

În momentul în care dorești să construiești un gard din panouri, este important să ai în vedere faptul că acest proiect poate fi uneori dificil de întocmit. De aceea, pentru a putea începe proiectul în mod adecvat și cu succes, este crucial să ai o înțelegere clară a costului total al construirii unui astfel de gard.

Un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare este dimensiunea gardului și numărul panourilor necesare pentru a-l construi. Aceste aspecte pot varia foarte mult în funcție de suprafața pe care dorești să o acoperi cu gardul și de designul pe care îl ai în minte. Prin urmare, înainte de a cumpăra panourile, este important să iei măsurătorile corecte și să stabilești numărul exact al panourilor necesare.

În plus, calitatea și materialul panourilor joacă un rol esențial în costul total al construirii gardului. Există o varietate de materiale disponibile, cum ar fi lemnul, PVC-ul sau metalul, printre altele, și fiecare are un impact semnificativ asupra prețului și durabilității gardului. De exemplu, panourile din lemn pot fi mai puțin costisitoare, dar au nevoie de mai multă întreținere și sunt mai susceptibile la deteriorare în timp. Pentru a intelege preturile practicate pentru panourile de diferite tipuri, am pregatit o lista de preturi:

Material panou Pret
Plasă sudată 5 – 10 lei/mp
Beton 100 – 200 lei/mp
Aluminiu 400 – 500 lei/mp
PVC 100 – 200 lei/mp
Lemn 30 – 100 lei/mp

 

Nu trebuie să uităm de costul muncii de instalare și a oricăror servicii adiționale necesare pentru construirea și întreținerea gardului. De multe ori, instalarea poate fi dificilă și poate fi necesar să apelezi la servicii specializate pentru a îți asigura că gardul este construit în mod corespunzător. Pentru a va face o imagine despre costul manoperei pentru constructia unui gard in functie de diferitele tipuri de panouri, vedeti urmatorea lista de preturi:

Manopera instalare gard panouri Pret
Plasă sudată 50 – 100 lei/ml
Beton 150 – 300 lei/ml
Aluminiu 150 – 250 lei/ml
PVC 150 – 220 lei/ml
Lemn 100 – 200 lei/ml

Înțelegerea costului de construire a unui gard din panouriAvantajele construirii unui gard din panouri

Avantajele construirii unui gard din panouri sunt multiple și variază de la durabilitatea și rezistența acestora la personalizarea lor cu diferite culori și finisaje. În continuare, vom detalia cele mai importante avantaje ale instalării unui gard din panouri:

  1. Montare rapidă și ușoară: Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui gard din panouri este faptul că acesta poate fi montat foarte rapid și ușor. Panourile sunt pre-asamblate în fabrică și pot fi livrate la locație gata pentru instalare. Nu trebuie decât să le fixați în poziție și să le leagănați cu ajutorul unor suporturi special concepute.
  2. Durată lungă de viață: Datorită faptului că acest tip de gard este construit din panouri din oțel bine sudate, acestea sunt extrem de robuste și rezistente la deteriorare. De asemenea, acestea sunt capabile să reziste condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi ploaia sau zăpada și nu se vor înmuia sau rugini în timp.
  3. Personalizare: O altă mare avantaj a gardurilor din panouri este faptul că acestea pot fi personalizate cu o gamă largă de culori și finisaje. Acestea pot fi vopsite într-o culoare care se potrivește cu aspectul casei sau a companiei, sau pot fi acoperite cu curți vegetale sau plante agățătoare pentru a oferi un aspect mai natural.
  4. Preț avantajos: În comparație cu alte tipuri de garduri, precum ziduri sau garduri de lemn, gardurile din panouri sunt mai ieftine și mai ușor de instalat. Aceasta le face o opțiune ideală pentru cei cu un buget limitat sau care doresc să economisească bani la construirea unui gard.
  5. Intimitate și securitate: Datorită faptului că panourile sunt bine sudate între ele, gardurile din panouri oferă o soluție excelentă pentru asigurarea intimității și securității. Acestea pot fi instalate la orice înălțime și pot fi pline sau parțial transparente, în funcție de preferințe.

Tehnici comune de construire a gardurilor din panouri

Utilizarea de stalpi de sustinere incastrati in pamant: Aceasta tehnica presupune folosirea de stalpi verticali de sustinere, care sunt incastrati in pamant la o anumita adancime. Acestia ajuta la crearea bazei gardului si asigura stabilitatea acestuia. In zona de fixare a panourilor de gard, stalpii sunt prevazuti cu cleme sau suporti de prindere, care permit atasarea panourilor de gard. Aceasta este o metoda simpla si eficienta, care poate fi folosita pentru orice tip de panouri de gard.

Utilizarea de placi de baza: Aceasta tehnica presupune utilizarea de placi de baza, care sunt fixate pe suprafata solului si impiedica patrunderea apei si a prafului sub gard. Placile de baza sunt realizate din beton sau alte materiale rezistente, cum ar fi metalul sau plasticul, si sunt fixate cu ajutorul piroanelor de ancorare. Aceasta tehnica este ideala pentru zonele in care pamantul este usor nisipos sau in cazul in care terenul este in panta.

Utilizarea de profiluri de metal: Aceasta tehnica presupune utilizarea de profiluri de metal, care sunt atasate la suprafata gardului pentru a asigura stabilitatea acestuia. Profilele sunt realizate din otel galvanizat sau din aluminiu si sunt prevazute cu gauri pentru a permite prinderea panourilor de gard. Aceasta tehnica este ideala pentru zonele in care se doreste o structura metalica rezistenta si durabila.

Utilizarea de lame din lemn: Aceasta tehnica presupune utilizarea de lame din lemn, care sunt fixate intre stalpi si care formeaza panourile de gard. Lamele din lemn sunt fixate cu ajutorul clestilor sau cu suruburi si dibluri si trebuie sa fie atent selectionate pentru a se asigura o calitate superioara si o rezistenta la intemperii. Aceasta tehnica este ideala pentru cei care doresc un gard cu un aspect natural si traditional.

Utilizarea de stalpi de ciment armat: Aceasta tehnica presupune utilizarea de stalpi de ciment armat, care sunt prevazuti cu gauri in care se fixeaza panourile de gard. Stalpii sunt realizati din ciment armat si sunt extrem de rezistenti si durabili.

Luând în considerare toate aceste aspecte, se poate concluziona că gardurile din panouri reprezintă alegerea ideală pentru oricine dorește să ofere un grad ridicat de intimitate și securitate proprietății sale. În funcție de materialul pe care îl alegeți, poate fi, de asemenea, o opțiune accesibilă, precum și o completare elegantă a esteticii casei dumneavoastră.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768