Preturi si sfaturi pentru vopseaua lavabila 2023 – Updatat

Vopseaua lavabila detine unul dintre cele mai importante roluri in privinta aspectului interior al unei cladiri. Indiferent de calitatea celorlalte finisaje precum tencuiala, pereti din gips carton sau gletuire, daca lavabila nu este aplicata corespunzator, interiorul casei nu va corespunde cerintelor.

Cu toate ca multe persoane opteza pentru a vopsi ei insisi peretii propriei locuinte, in ceea ce priveste manopera pentru lavabila, aceasta reprezinta o lucrare mult mai complexa. In situatia in care se doreste un rezultat superior calitativ, este necesar sa fie contractat un meserias profesionist.

Daca se investeste in manopera unei lucrari cu lavabila, se poate duce spre rezultate exceptionale chiar daca se utilizeaza materiale de calitate medie. Asadar, daca se acorda importanta necesara serviciilor de manopera, se va asigura in mod cert un rezultat peste medie.

De ce sa optam pentru un profesionist in ceea ce priveste manopera unei lucrari de vopsire?

Un constructor profesionist se defineste prin faptul ca dispune de cunostintele si experienta necesara, dar si de ustensilele potrivite pentru o garantare a rezultatului dorit.

Inainte de a lua o decizie cu privire la alegerea echipei sau a unui meserias, este indicat sa fie cerute oferte din partea mai multor specialisti.  Apoi se analizeaza operatiunile incluse, pretul si alte lucrari de referinta, precum un portofoliu de lucrari. Doar in acest fel, veti putea cunoaste cu exactitate calitatea serviciilor oferite.

Un meserias profesionist va oferi un serviciu complet pentru lucrarea dorita. Mai exact, acesta va oferi consultanta necesara pe durata proiectului si va putea sa va indrume spre achizitionarea celor mai indicate produse raportate la proiect si la buget.

In momentul in care se contracteaza un meserias profesionist, clientul va beneficia de o serie de alte servicii precum faptul ca nu va fi necesar sa verificati zilnic lucrarea de pe santier. De asemenea, lucrarile efectuate de profesionisti au o durabilitate mai mare in timp, de pana la 10 ani mai mult.

Preturi practicate pentru manopera lavabila

In primul rand, este important sa fie inteles faptul ca fiecare proiect are propriile sale particularitati, iar pretul pentru manopera de gletuire difera de la un caz la altul.

Se stie faptul ca o vopsea de tip lavabil este mai scumpa decat una clasica. Un pret complet este format din materiale si manopera, fara partea de tecuiala sau glet. In cazul in care se doresc aplicarea de nuante diferite, in mod cert si pretul va creste.

De asemenea, se cunoaste faptul ca pretul pentru vopsirea unui apartament mai mic va fi mai mare pe metru patrat decat pentru o suprafata mai mare. Cu cat suprafata este mai mare, cu atat se poate negocia pretul pe manopera, dar si pentru materiale. De cele mai multe ori, procedeul de vopsire a peretilor nu consta doar din aplicarea lavabilei pe pereti, ci poate include o serie de alte lucrari de reparare, indreptare.

Un pret aproximativ pe metru patrat pentru zugravirea cu vopsea lavabila in mediu interior este cuprins intre 13 lei/mp si 25lei/mp. Astfel, un pret mediu pentru anul 2023 poate fi considerat 19 lei/mp.

Lucrari de vopsire Pret manopera in lei, TVA inclus*
Vopsea lavabila alba interior un strat (include amorsa) 16 lei/mp
Vopsea lavabila alba interior (doua straturi) 19 lei/mp
Vopsea lavabila colorata interior un strat 23 lei/mp
Vopsea lavabila colorata interior cu sau fara model ( doua-cinci nuante) 26 lei/mp
Zugravit interior cu lapte de var 11 lei/mp
Vopsire interior cu superlavabila 27 lei/mp

*Preturile afisate sunt orientative

Sfaturi utile de la meseriasii Prolist

  1. In ceea ce priveste diferitele nuante de culoare, este important sa fie uniforma pe toata suprafata unui perete.
  2. Bulele de aer reprezinta probleme de aderenta a lavabilei, care are cauze multiple.
  3. Greseli frecvente se efectueaza la colturi prin aplicarea unui strat mai gros de lavabila si respectiv mai vizibil, fie din lipsa de experienta, graba sau neatentie.
  4. Trecerea de la o culoare la alta trebuie sa se realizeze in mod clar si delimitat.
  5. Servicii profesionale de manopera lavabila nu inseamna doar procesul de aplicare propriu-zis al vopselei. Este important sa se protejeze bunurile din jur, dar si sa fie curatati peretii de vopsea.
  6. Este important ca amorsa sa fie achizitionata in functie de amplasarea peretilor, interiori sau exterior, precum si respectarea instructiunilor de uscare recomandate de producator.
Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

1 Mesaj

Costy
1 an ago

Bună ziua!! Puteți să mi spune ți un preț pe metrul pătrat doar amorsare. Doar manoperă.! Mulțumesc.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768