Prețurile asociate constructiei unui gard PVC 2024

Prețurile asociate constructiei unui gard PVC

Doriți ca curtea dvs. să fie sigură și elegantă? Atunci luați în considerare posibilitatea de a construi un gard din PVC. Cu o gamă largă de stiluri, de la gardul tradițional cu piquet alb la modele mai moderne, gardurile din PVC oferă echilibrul perfect între formă și funcționalitate. În plus, acestea reprezintă o opțiune de împrejmuire accesibilă, care poate fi construita rapid.

În această postare pe blog vom explora diferitele intervale de preț pentru construirea unui gard din PVC si cum poti face un buget pentru lucrare ta!

Garduri din PVC si costurile asociate

Împrejmuirile cu gard din PVC reprezintă o soluție practică și eficientă pentru a vă proteja proprietatea. Aceste sisteme de împrejmuire sunt compuse în principal din profile de PVC, care sunt durabile, ușor de asamblat și pot oferi protecție împotriva diverselor amenințări, cum ar fi ploi puternice, vânt sau vandalizare.

Componentele tipice ale unei împrejmuiri cu gard din PVC includ profile verticale, care se fixează într-o fundație solidă, și traverse orizontale, care conectează profilele verticale. Aceste componente sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori, astfel încât să puteți personaliza împrejmuirea pentru a se potrivi cu aspectul și stilul general al proprietății dvs.

Costurile pentru împrejmuirile cu gard din PVC sunt competitive în comparație cu alte opțiuni de împrejmuire tradiționale, cum ar fi gardurile din lemn, beton sau fier forjat. Deși costul inițial de achiziție poate varia în funcție de dimensiunea și complexitatea împrejmuirii, acestea au un cost redus de întreținere și nu necesită vopsire sau întreținere regulată, ceea ce înseamnă că veți economisi bani pe termen lung.

Estimarea prețurilor gardurilor din PVC

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să determinați dimensiunea totală a gardului și cantitatea de material necesară pentru a acoperi suprafața. De obicei, prețul gardurilor din PVC este calculat pe metru liniar și poate varia în funcție de grosimea materialului, culoarea și designul acestuia. Pentru a va face o idee am pregatit o lista cu materialele necesare pentru constructia gardurilor din PVC:

 1. Stâlpi pentru gard PVC: aceștia se pot achiziționa în variante cu înălțimi diferite, în funcție de necesitățile fiecărui proiect de gard. Prețurile pentru acești stâlpi pornesc de la 25 de lei și pot ajunge până la 100 de lei, în funcție de înălțimea și grosimea lor.
 2. Profile PVC: aceste componente sunt esențiale pentru construcția gardului din PVC. Este important să se achiziționeze profile de înaltă calitate, pentru a asigura o stabilitate și durabilitate corespunzătoare. Prețurile pentru aceste profile pornesc de la 10 lei și pot ajunge până la 50 de lei, în funcție de dimensiuni.
 3. Panouri PVC: aceste panouri sunt montate între stâlpi și sunt elementele care creează gardul propriu-zis. Panourile PVC pot fi achiziționate în diferite dimensiuni, în funcție de necesitățile proiectului. Prețurile pentru aceste panouri pornesc de la 50 de lei și pot ajunge până la 200 de lei, în funcție de dimensiunea și grosimea lor.
 4. Piese de conexiune – Acestea includ toate piesele necesare pentru a conecta stâlpii și plasele între ele și pot fi achiziționate în pachete pentru prețuri cuprinse între 50 și 150 de lei, în funcție de numărul și tipul pieselor.
 5. Bucșe de ancorare – Acestea sunt necesare pentru a fixa stâlpii în sol și pot fi achiziționate pentru prețuri începând de la 5 lei bucata.
 6. Ușă de gard din PVC – Dacă doriți să aveți o ușă de gard în PVC, aceasta poate fi achiziționată pentru un preț cuprins între 100 și 300 de lei, în funcție de dimensiune.

Trebuie să luați în considerare și costul manoperei pentru construirea gardului. Aceste costuri pot varia în funcție de complexitatea constructiei și de nivelul de experiență al constructorului. In acest scop am creat o lista de preturi pentru manopera de constructie gard PVC.

Serviciu  Pret
Proiectare gard 100 lei/ora
Demontare gard (depinde de tipul gardului) 100 lei/ml
Sapare santuri 200 lei/m3
Fixare stalpi 25 lei/buc
Fixarea gardului PVC 15-30 lei/ml
Curatare zona de lucru 2-3 lei/mp

Alte costuri pentru construirea gardurilor din PVC ar fi costul de transport și de manipulare al materialului și posibilele costuri suplimentare pentru pregătirea terenului care trebuie nivelat sau curățat în prealabil.

Factorii care influențează prețurile manoperei de constructie a gardurilor din PVC

Prețurile manoperei de construire a gardurilor din PVC sunt influențate de o serie de factori, iar înțelegerea acestora poate ajuta proprietarii să ia decizii mai informate.

 • Dimensiunea și complexitatea gardului joacă un rol important, deoarece cu cât este mai mare și mai complicat, cu atât costul va fi mai ridicat.
 • Materialele utilizate și calitatea acestora pot afecta prețurile. Dacă se aleg materiale ieftine, costul lucrării va fi redus, însă poate duce la o durată de viață mai scurtă a gardului și la necesitatea unor reparații ulterioare.
 • Experiența și cunoștințele contractorului pot influența prețurile, deoarece cei mai buni specialiști vor percepe tarife mai mari pentru serviciile lor.
 • Zona geografică în care se realizează lucrarea poate avea, de asemenea, un impact asupra prețurilor, deoarece costurile vietii variaza de la o regiune la alta.

Avantajele gardurilor din PVC

Avantajele materialelor și construirii gardurilor din PVC sunt numeroase și pot fi resimțite pe termen lung. Mai jos veți găsi o listă detaliată cu avantajele acestor garduri:

Durabilitatea ridicată – Materialele din PVC conferă gardurilor o durabilitate ridicată, ceea ce le face să reziste condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi ploaia, vântul puternic sau zăpada. În plus, acestea nu se vor deforma sau crăpa în timp, ca altele materiale.

Economice – Aceste garduri nu necesită întreținere periodică, ceea ce face aceste garduri o opțiune financiară atractivă pe termen lung. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea de vopsea sau lacuri, economisind timp și bani pentru proprietarul.

Întreținere ușoară – Curățarea gardului din PVC se face cu ajutorul unui furtun și a unei măturicioare, fără a fi necesară utilizarea unor soluții de curățare/întreținere costisitoare. În cazul în care apar pete, acestea pot fi îndepărtate cu ușurință cu apă și săpun.

Ecologie – Materialele din PVC sunt reciclabile și prietenoase cu mediul, ceea ce o face o alegere ideală pentru cei care sunt preocupați de impactul lor asupra mediului. În plus, acestea sunt fabricate fără substanțe toxice și nu emit gaze nocive.

Diverse culori și stiluri – Gardurile din PVC sunt disponibile într-o gamă variată de culori și stiluri, astfel încât să se poată potrivi cu designul și culorile casei. De asemenea, gardurile din acest material pot fi personalizate în funcție de gusturile proprietarului.

Rezistență la umezeală și mucegai – Datorită faptului că materialele din PVC sunt impermeabile, aceste garduri nu se vor îmbiba cu umiditate sau nu vor căpăta aspectul neplăcut al mucegaiului. Această trăsătură se traduce într-un grad ridicat de igienă și sănătate.

Proiect DIY sau construit cu profesionisti?

Când vine vorba de constructia gardurilor PVC, mulți proprietari de case se confruntă cu întrebarea: merită să faci lucrarea DIY sau este mai bine să angajezi un profesionist?

Dacă te pricepi la desfășurarea unor astfel de lucrări, atunci opțiunea DIY poate fi rentabilă și economică. Dar pe de altă parte, dacă nu ai experiența necesară sau nu ai timpul sau echipamentul potrivit pentru a construi gardul, atunci poate fi mai bine să alegi varianta profesională.

Gardurile PVC construite de profesioniști oferă o garanție mai mare și sunt realizate cu materiale de calitate superioară, ceea ce poate face diferența pe termen lung. În cele din urmă, decizia ar trebui să țină cont de bugetul disponibil, timpul și nivelul de cunoștințe și abilități.

Sfaturi pentru a găsi un meserias pentru manopera de construire?

Atunci când vine vorba de găsirea unui meserias pentru construirea unui gard din PVC, este important să acordați o atenție deosebită calității lucrărilor și experienței proiectelor anterioare.

Înainte de a lua o decizie, asigurați-vă că discutați detaliat cu meseriasul despre nevoile dumneavoastră și specificațiile proiectului. Verificați și recenziile și referințele pentru a vă asigura că ați făcut o alegere potrivită. Cereti o ofertă detaliată pentru a vă asigura că prețul este corect și justificat.

Cum să vă întrețineți gardul din PVC de-a lungul timpului

Un gard din PVC reprezintă o alegere excelentă pentru cei care își doresc un gard ce nu necesită multă întreținere. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmați de-a lungul timpului pentru a-l păstra într-o stare optimă.

 • Curățați gardul cu o soluție de apă și săpun, cât mai des posibil, pentru a-i menține aspectul strălucitor. Evitați folosirea produselor de curățat agresive, care ar putea zgâria suprafața acestuia.
 • Asigurați-vă că strângeți șuruburile, dacă este cazul, pentru a evita ca gardul să devină instabil.

În concluzie, alegerea unui gard din PVC este o modalitate excelentă de a crește valoarea proprietății dvs. și de a îmbunătăți estetica spațiului dvs. exterior. Datorită capacității sale de a fi personalizat în funcție de nevoile și preferințele individuale, alături de faptul că este un material de împrejmuire accesibil, gardul din PVC este o opțiune inteligentă de luat în considerare.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768