Cauti meseriasi pentru lucrarea ta?

Cauti o firma sau un meserias profesionist care sa iti execute lucrarea? Prolist te ajuta gratuit sa iti gasesti meseriasi pentru lucrarea ta!
Trimite detaliile lucrarii tale si te vom contacta cu cea mai buna solutie.  Sisteme de securitate si preturile asociate [2022]

  Ce este un sistem de securitate? Cat costa un astfel de sistem? Studiile din domeniu arata ca locuintele fara sisteme de securitate sunt de 3 ori mai susceptibile infractiunilor, spargatorii de case sunt oportunisti si cauta mereu tinte usoare. Multa lume considera ca un sistem de securitate trebuie sa fie scump pentru a fi bun, noi in continuare vom incerca sa analizam diferitele tipuri de sistem de securitate si care sunt preturile pentru manopera de a le pune in functiune.

  Ce este un sistem de securitate?

  Un sistem de securitate este un ansamblu de componente si dispozitive interconectate care ajuta la facilitarea sigurantei fizice a spatiului in care se instaleaza.

  Pentru a evidentia cu un exemplu ce este un sistem de securitate, voi folosi unul dintre cele mai des intalnite sisteme acesta fiind sistemul de securitate a domiciliului. Acest sistem este alcatuit din senzori pentru ferestre si usi, senzori de miscare, o alarma cu intensitate puternica si un panou de control, toate acestea va protejeaza impotriva potentialilor intrusi.

  Avantajele unui sistem de securitate sunt:

  • Siguranta sporita a proprietatii
  • Butonul de panica poate fi folosit foarte usor in cazul in care exista pericole
  • Creste valoarea proprietatii
  • Scade costul asigurarii
  • In cazul sistemelor video, se pot supraveghea activitati desfasurate pe proprietate cu usurinta

  Componenta unui sistem de securitate standard?

  Sistemele de securitate in functie de complexitatea lor pot avea foarte multe componente, in continuare vom povesti despre un sistem simplu pentru proprietatea ta.

  Panoul de control – este creierul intregului sistem, comunica cu toate celelalte componente si declanseaza alarma atunci cand este cazul. Acesta este un computer care se monteaza de obicei intr-o carcasa si dispune de un ecran care permite o interactiune usoara pentru setarea, armarea si dezarmarea alarmei.

  Senzori de miscare si senzori pentru usa si fereastra – Senzorii de detectarea miscarii se amplaseaza in interior sau la exterior pentru a securiza proprietatea. Odata inarmate acestea protejeaza un perimetru prin crearea unei zone care nu paote fi incalcate fara a declansa alarma. Senzori pentru usa si fereastra sunt compusi din 2 componente care au senzori de conectare, daca senzori isi intrerup comunicarea alarma este declansata. O componenta a dispozitivului este amplasata pe tocul usi sau pe pervaz in timp ce cea dea doua componenta este amplasata pe usa sau fereastra.

  Alarma de intensitate puternica – aceasta este componenta acustica a sistemului, odata declansata are volum destul de puternic incat sa alerteze vecinii si oameni din interiorul proprietatii. Pe langa aceasta forma de avertizare sistemul poate alerta firma de securitatea, in cazul in care aveti un contract cu una, iar astfel este alertata echipa de interventie.

  Preturile pentru manopera sistemelor de securitate

  Preturile pentru manopera sistemelor de securitate pot varia in functie de dimensiunea lucrarii si de zona in care se afla. Noi recomandam tuturora sa apeleze la o firma acreditata si cu experienta in domeniu pentru rezultate de calitate si folosirea sistemelor de securitate din gama medie spre premium.

  In continuare vom prezenta preturile pentru manopera sistemelor de securitate.

  Sistem antiefractie si supraveghere video

  Descriere serviciu Pret
  Instalare si programare centrala efractie 110 lei/buc
  Verificare si mentenanta centrala efractie 30 lei/buc
  Instalare detectori de miscare si fum, sirene interne, surse de alimentare, pedala panica 40 lei/buc
  Verificare echipamente 15 lei/buc
  Punere in functiune sistem 100 lei/buc
  Instalare camera video 40-50 lei/buc
  Montare DVR 90 lei/buc
  Cablare – cablu coaxial, UTP sau cablu alimentare 1-2 lei/m
  Cablare ingropata 5-6 lei/m
  Instalare set emitator receptor radio camere video 45 lei/buc
  Instalare alimentator individual camera  video 25 lei/buc
  Instalare sursa alimentare 12V 40 lei/buc
  Instalare adaptor sau amplificator intermediar semnal video 7 lei/buc
  Instalare set emitator receptor radio camere video 45 lei/buc

  Sistem interfon

  Cablare – UTP sau cablu alimentare 1-2 lei/m
  Cablare ingropata 5-6 lei/m
  Instalare sistem interior/exterior de comunicare 70 lei/buc
  Montare yala electromagnetica 110 lei/buc
  Montare zavor electromagnetic 110 lei/buc

  Unde se poate instala un sistem de securitate?

  Datorita noilor tehnologii si avansului facut de sistemele de securitate acum poti beneficia de securitate aproape in orice circumstante. Tehnologia fara fir si camerele de luat vederi de rezolutii mari ajuta la securizarea unor perimetre care in trecut nu erau posibile.

  Lista de proprietati unde se poate instala un sistem de alarma:

  • Apartamente, Vile, Case, Cabane
  • Cladiri de birouri
  • Hale, Fabrici
  • Terenuri ( spatii foarte mari deschise )

  Care sunt tipurile de sisteme de securitate?

  In ultimi ani interesul pentru sisteme de alrma a crescut, inainte sistemele de securitate erau asociate cu magazine si depozite, acum tot mai multi proprietari particulari sunt interesati in suplimentarea securitatii prorietatilor. Interesul crescut in sistemele de securitate a ajutat la dezvoltarea industriei astfel in acest moment sunt pe piata mai multe tipuri de sisteme:

  Sisteme de detectie efractie si alarmare – Acest tip de sistem proiectat si instalat corect asigura o rata mica de alarme false. Acest sistem poate fi cablat sau fara fir si au in componenta lor diferiti senzori cu microunde care detecteaza vibratii.

  Sisteme de supraveghere video – este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de securitate, avand rezultate foarte bune. Acest sistem este recomandat persoanelor care doresc un sistem de alarma dar in acelasi timp au nevoie de monitorizarea diverselor activitati de pe proprietate.

  Sisteme de control acces – Aceste sisteme permit intrarea in anumite zone a personelor autorizate si restrictioneaza accesul persoanelor neautorizate.

  Sisteme de interfonie si videointerfonie – aceste sisteme ajuta sa aflati pe cine primiti pe proprietatea dumneavoastra, diferenta dintre interfonie si videointerfonie este ca cea dea doua permite posibilitatea de a vedea persoana care apeleaza.

  Sisteme de detectie incindiu – incendiile pot provoca daune materiale si umane, instalarea unui sistem de detectie si alarmare a inceputului de incendiu reduce riscul producerii unui incendiu de proporti mari si implicit reduce risul daunelor.

  Cum functioneaza un sistem de alarmare?

  Sistemele de securitate sunt proiectate si instalate intr-o zona astfel incat sa se declanseze daca perimetrul securizat este incalcat. Daca acest lucru se intampla exista doua scenarii in functie de sistemul de securitate folosit:

  • In cazul in care aveti un sistem profesional si un contract cu o firma de paza si protectie, atunci alarma va declasa o alerta catre firma de paza si protectie, aceasta va trimite un echipaj instruit pentru a inspecta perimetrul.
  • In cazul in care nu aveti contract cu firma de paza si protectie si aveti un sistem modest, atunci acesta poate sa retina filmarile daca este un sistem video sau sa va alerteze SMS sau e-mail.
  Prolist

  Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

  Trimite

  Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
  Test 345 99 CNA768