Tarifele practicate de firmele de curatenie 2024 [Actualizat]

curatenie

Pretul mediu pentru efectuarea curateniei intr-o incapere de dimensiuni medii, de aprox. 15  mp este cuprins intre 150 -250 lei *

Toata lumea isi doreste sa se bucure de spatii interioare curate, in care prospetimea poate indica o stare de sanatate adecvata. Fie ca este vorba despre locuinta proprie, despre spatiul in care ne desfasuram activitatea profesionala sau chiar despre o hala industriala, este absolut necesar sa se efectueze zilnic sau periodic servicii de curatenie.

Din nefericire, societatea moderna se confrunta cu probleme serioase de poluare si o industrializare excesiva, fapt ce necesita o abordare mai stricta asupra serviciilor de curatenie.

Prin ce se deosebesc firmele de curatenie?

Spatiile curate, in care prospetimea si confortul sunt resimtite in fiecare moment, reprezinta o prioritate pentru majoritatea oamenilor. In acest sens, echipele de curatenie ofera solutii suplimentare si profesionale, pentru a tine murdaria departe.

In ceea ce priveste modalitatea in care se desfasoara procesul de curatenie a diferitelor spatii interioare, sunt necesare produse profesionale si tehnologii speciale. Printre acestea se numara aplicarea diferitelor tipuri de tratamente profesionale, datorita faptului ca pot fi intalnite pete de tot felul, murdarie si mirosuri persistente.

Pe langa oferta de curatenie standard, la cerere, pot fi utilizate o alta categorie de produse profesionale. Acestea conțin germicid și au proprietati antibacteriene, pentru a distruge un spectru mai larg de bacterii. Mai mult, dozarea optimă a produselor profesionale, respectiv a detergenților, pentru a se obtine cele mai bune rezultate se realizeaza cu ajutorul dozatoarelor special concepute.

Indiferent de gradul de murdarie, este important sa fie gasita echipa care ofera solutia potrivita pentru curatarea spatiului avut la dispozitie. Activitatea de intreținerea regulată a spatiilor reprezinta modalitatea de a facilita procesul propriu-zis, de curatenie generala.

Tarifele practicate in domeniul curateniei

Preturile serviciilor de curatenie difera in functie de zona in care sunt prestate. Acestea se pot negocia in functie de suprafete si de gradul de dificultate al lucrarilor care se executa. Insa, inainte de a incheia un contract este indicat sa se realizeze o evaluare la fata locului.

Curatenie de intretinere

(o singura prestatie)

Pret in lei*
Studio (pana la 40mp) 285
Apartament 2 camere (pana la 65mp) 385
Apartament 3 camere (pana la 80mp) 425
Locuinte de pana la 95 mp 525
Case, vile (peste 95mp) 4.5 – 8 lei/mp
Curatenie generala Pret in lei*
Studio (pana la 40mp) 400
Apartament 2 camere (pana la 65mp) 505
Apartament 3 camere (pana la 80mp) 560
Locuinte de pana la 95 mp 665
Case, vile (peste 95mp) 6.5 – 10 lei/mp
Curatenie dupa constructor Pret in lei*
Studio (pana la 40mp) 480
Apartament 2 camere (pana la 65mp) 585
Apartament 3 camere (pana la 80mp) 680
Locuinte de pana la 95 mp 785
Case, vile (peste 95mp) 10 – 12 lei/mp

Preturile sunt exprimate in lei, nu au TVA inclus si sunt variabile.

Cum alegi cele mai bune servicii de curățenie pentru casa sau afacerea ta?

Când cauți cel mai bun serviciu de curățenie, este ușor să fii copleșit de atâtea informații. Sortarea site-urilor, obținerea de oferte și discuția cu fiecare furnizor ar putea dura câteva zile, poate chiar săptămâni.

Chiar și atunci, este posibil să nu fiți sigur dacă beneficiezi de cele mai bune servicii sau nu. Astfel, pentru ca locurile să fie puțin mai ușoare pentru tine, am pregătit câteva sfaturi despre cum să alegi cel mai bun serviciu de curățenie.

1.   Decide de ce fel servicii de curățenie ai nevoie

Înainte de toate este important să te decizi ce trebuie curățat, deoarece sunt echipe specializate pe o singură arie.  De exemplu, unii sunt experinți în curățenia la domiciul unde îți spală și calcă rufele, fac paturile, spală vasele etc.

Așa că este este să știi de ce ai nevoie înainte de a rezerva și să te asiguri că echipa pe care o angajezi îndeplinește aceste sarcini.

În al doilea rând, dacă ai un buget limitat, a decide ce ai nevoie cu adevărat de curățat este o modalitate de a personaliza procesul pentru a-l încadra în buget.

2.   Întreabă al cui echipament îl vor folosi

Se întâmplă în multe cazuri ca cei de la curățenie să folosească echipamente și produse specializate pentru curățenie. În acest sens un procesul este mult mai eficient, însă prețul este puțin mai ridicat. Folosirea propriului echipament va reduce semnificativ costul curățeniei, însă rezultatul nu va fii la fel de strălucitor.

3.   Asigură-te că echipa de curățenie are certificat de înregistrare

Acest document nu te protejează doar angajații companiei, dar și pe tine în cazul unui accident la locul de muncă. Așadar, înainte de a angaja o companie, cere dovada de înregistrare și asigurare.

4.   Alege o companie care oferă prețuri pe servicii și nu pe oră

În cazul în care alegi să plătești serviciile per oră, există riscul— în cazul companiilor neseriose— de a prelungi timpul de curățare pentru a obține mai mulți bani. Tocmai de aceea este indicată plata pe serviciu.

5.   Satisfacția ta înainte de toate

Companiile de curățenie de top se mândresc cu servicii efectuate perfect. Aceste echipe vor face ca orice fel de probleme sau dificultăți apar în timpul procesului de curățare, vor face astfel încât să rezolve totul într-o manieră promptă și prietenoasă.

Descoperă lista de prețuri pentru curățenie în anul 2024

Indiferent că ai nevoie de o curățenie serioasă de primăvară sau sa adaugi puțină strălucire locului de muncă, prețul poate fii factorul definitoriu în alegrea unei companii de curățenie. Astfel, află care sunt tarifele acestui an:

Serviciu Preț
Curățenie de întreținere a birourilor și spațiilor comerciale 2,70 – 4,30 lei/mp
Curățenie generală (apartament 2 camere) 350 – 370 lei
Curățenie generală (casă sau vilă) 9 lei/mp
Curățenie de întreținere (apartament) 250 – 400 lei
Curățenie după constructor  8 – 12 lei/mp

Așadar, acum știi care sunt criteriile de selecție a unei echipe de curățenie profesionale. În orice caz, principalul principiu care te va ajuta cu selecția este căutarea unei firme respectabile și responsabile care va avea grijă ca toată suprafața locuinței să fie curată în întregime.

Importanța curățeniei pentru sănătate și bunăstare

Un mediu curat nu este doar plăcut estetic, ci joacă un rol crucial în menținerea sănătății și bunăstării noastre. În această secțiune, vom explora cum curățenia influențează sănătatea fizică și mentală, susținută de studii și statistici relevante.

Curățenia și sănătatea fizică

Primul aspect pe care îl abordăm este legătura dintre curățenie și sănătatea fizică. Un mediu curat reduce semnificativ prezența alergenilor și a microorganismelor dăunătoare. De exemplu, prafurile și acarienii pot provoca sau agrava alergii și astm. Prin menținerea unei curățenii riguroase, aceste riscuri sunt diminuate considerabil.

Mai mult, curățenia regulată previne răspândirea bacteriilor și a virusurilor. În contextul actual, marcat de pandemia COVID-19, acest aspect a devenit mai relevant ca niciodată. Studiile arată că dezinfecția suprafețelor și menținerea unui mediu curat pot reduce semnificativ transmiterea virusurilor.

Impactul curățeniei asupra sănătății mentale

Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătatea fizică, curățenia are un impact pozitiv și asupra stării noastre mentale. Un spațiu ordonat și curat poate reduce nivelul de stres și anxietate. Conform unui studiu publicat în „Personality and Social Psychology Bulletin”, persoanele care descriu casa lor ca fiind „dezordonată” sau plină de „lucruri neterminate” au niveluri mai ridicate de cortizol, hormonul stresului.

De asemenea, procesul de curățenie în sine poate avea efecte terapeutice. Activitățile repetitive precum ștergerea prafului sau spălatul vaselor pot funcționa ca un exercițiu de mindfulness, ajutând la calmarea minții și la concentrare.

Curățenia ca factor de prevenție

Un alt aspect important este rolul curățeniei în prevenirea bolilor. De exemplu, în bucătării, curățenia previne contaminarea alimentelor și reduce riscul de toxiinfecții alimentare. În spitale și clinici, curățenia este esențială pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.

Tehnici și metode moderne de curățenie

În lumea modernă, tehnologiile și metodele de curățenie au evoluat semnificativ, oferind soluții eficiente și ecologice. Să explorăm împreună unele dintre cele mai inovatoare și eficiente tehnici de curățenie disponibile astăzi.

Curățarea cu abur – eficiență și ecologie

Una dintre cele mai revoluționare metode de curățenie este curățarea cu abur. Această tehnică utilizează puterea aburului pentru a îndepărta murdăria și bacteriile fără a necesita produse chimice dure. Aburul la temperaturi înalte nu doar că curăță eficient, dar dezinfectează și elimină acarienii, fiind ideal pentru persoanele cu alergii. Mai mult, curățarea cu abur este incredibil de versatilă, putând fi folosită pe o varietate de suprafețe, de la pardoseli și covoare până la mobilier și textile.

Produse ecologice – protejăm mediul în timp ce curățăm

O altă tendință în creștere este utilizarea produselor de curățenie ecologice. Aceste produse sunt concepute pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind biodegradabile și fără substanțe toxice. Utilizarea lor contribuie la un mediu mai sănătos în casă și la reducerea poluării apei. În plus, multe dintre aceste produse sunt eficiente în îndepărtarea petelor și murdăriei, oferind rezultate comparabile cu cele ale produselor tradiționale.

Tehnici de curățenie care economisesc timp

Într-o lume agitată, economisirea timpului este esențială. Tehnologiile moderne de curățenie, cum ar fi aspiratoarele robotizate, oferă soluții pentru a menține curățenia fără a sacrifica timp prețios. Aceste dispozitive inteligente pot fi programate să curețe în mod autonom, ajungând chiar și în locuri greu accesibile. De asemenea, unele modele sunt echipate cu funcții de mop și dezinfectare, oferind o curățenie completă.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768