Cum imbunatateste tehnologia moderna securitatea santierului

Inovatiile tehnologice au o modalitate de a schimba aproape fiecare industrie pe care o ating, iar securitatea nu este diferita. Astazi, ne uitam la unele dintre tehnologii care influenteaza insdustria securitatii.

Vom lua in considerare modul in care noile tehnologii si aplicatii sunt benefice pentru managerii de santier, asociatiile de proprietari, complexele de apartamente si chiar si marile site-uri de vanzare cu amanuntul. De la imagini avansate la un nivel in creste de conectivitate si viteza de comunicare, exista mai multe instrumente ca niciodata pentru protejarea activelor.

Alegerea tehnologiei potrivite

Tehnologia de securitate include versiuni actualizate ale caracteristicilor de securitate si cateva completari noi. In special, ne vom uita la imbunatatiri ale scuritatii pin tehnologii precum:

  • Camere avansate si imagini
  • Sisteme de securitate alimentate cu energie solara
  • 5G si alte progrese in conectivitate
  • Instrumente imbunatatite pentru operatiuni la distanta

Prin adoptarea uneia sau a tuturor acestor progrese, administratorii si proprietarii pot crea un mediu mai sigur pentru angajati, active, chiriasi si orcine sau orice altceva doresc sa protejeze.

Camere si imagini mai avansate

Un sistem de securitate solid se bazeaza pe camere undeva intre filmarile granulate de la benzinaria din colt si orice foloseste termenul “imbunatatire”, tehnologia camerei si a imaginilor devine destul de avansata in zilele noastre.

Mai convenabil si mai fiabil

Nu numai ca camerele devin mai mici si mai accesibile, dar si progresele in domeniul energiei solare, duratei de viata a bateriei si metodelor de constructie fac acum mai usoara amplasarea camerelor pe un intreg santier. Exista, de asemenea, faptul ca ca stocarea video digitala si a imaginilor este semnificativ crescuta fata de acum cativa ani, astfel incat sa nu pierdeti dovezile vitale din cauza lipsei de spatiu.

Imagini digitale si software mai bune

Adaugati faptul ca camerele digitale combinate cu software-ul de procesare a imaginilor pot produce o imagine semnificativ mai clara in comparatie cu sistemele de securtate mai vechi si este usor de observat cum industria de securitate si supraveghere isi intensifica jocul.

Optiuni avansate de imagistica

Pentru sisteme de securitate mai avansate, puteti gasi, de asemenea, optiuni de imagistica care isi fac loc in uz comercial obisnuit. De exemplu, software-ul pentru imagini termice sau tehnologia de recunoastere faciala sunt sunt noi in zilele noastre, dar sunt mai usor de accesat comercial.

Sisteme de securitate cu energie solara

Energia solara si bateriile mai eficiente rezolva una dintre cele mai frecvente probleme legate de securitatea santierului si anume lipsa de curent.
Majoritatea santierelor au generatoare si o configuratie de baza a sistemului electric. Cu toate acestea, generatoarele pot sa nu functioneze in timp ce personalul  este in afara amplasamentului. In plus, este posibil ca unele santiere sa nu aiba linii configurate pentru a oferi o aceporire adecvata pentru fiecare zona pe care trebuie sa o acopere camerele, alarmele si luminile de avertizare.

Din fericire, cu echipamente care sunt proiectate sa functioneze atat cu energie solara, cat si cu intrari standard de curent continuu, esti acoperit indiferent de ce. Echipele de securitate isi pot extinde acum acoperirea adaugand camere in sectiuni mai indepartate ale santierului. In timp, optiunile de energie solara si baterie ofera o siguranta in caz de intrerupere a curentului.

5G si alte progrese in conectivitate

Oamenii trec adesea cu vederea valoarea pe care o conectivitate imbunatatita o aduce sectorului de securitate. Cu viteze de conectare mai mari si conectivitate celulara sau wireless mai accesibila, puteti creste acoperirea generala de securitata a oricarui loc de munca.

Instrumente imbunatatite pentru optiunile de la distanta

Alaturi de comunicatii si conectivitate imbunatatite, se vor extinde optiunile de la distanta in toate industriile. Functionalitatea de la distanta poate sa nu fie noua, dar a existat o crestere in parte datorita dezoltarilor tehnologice determinate de COVID inca din 2019.

In esenta, aceste instrumente ofera canale suplimentare pentru furnizorii de securitate pentru a rumari porprietatile si alte active.

Supravegherea centralizata este acum mai eficienta

Cu imbunatatiri ale software-ului si ale comunicarii la distanta, echipele de securitate pot crea un centru de supravegghere centralizat care monitorizeaza si gestioneaza fiecare aspect al securitatii pentru santierul dvs de constructii.

Practic pentru managerii de santier si pentru persoanele care se gandesc la securitate, acesta permite, de asemenea, accesul la un serviciu de securitate si o tehnologie de incredere.

Oportunitati pentru o acoperire de securitate mai eficienta

Similar cu beneficiile aplicatiei imbunatatite de semnal in tehnologia de supraveghere, optiunile suplimentare de la distanta pot imbunatati acoperirea de securitate in setari mai largi si mai diverse.

Acest lucru ar putea oferi mai multe beneficii, mai ales daca doriti sa angajati o echipa de securitate pentru mai multe proiecte de constructie care se suprapun. In plus, poate ajuta si la integrarea personalului de securitate intern si a echipelor externe de securitate pentru o comunicare mai buna.

Reduceti riscul general

In cele din urma, reducand nevoia generala de personal de securitate la nivel local, fara a sacrifica securitatea efectiva, puteti reduce riscul pentru personal sau proprietate. Aceasta se extinde la limitarea daunelor fizice sau juridice potentiale care ar putea fi suferite de raspusurile de securitate la nivel local care nu functioneaza gresit in cel mai rau caz.

 

In concluzie, in general cresterea continua a sectorului tehologie este un lucru bun pentru echipele de constructii  si securitate. Pe masura ce gasim noi modalitati de a aplica tehnologiile in curs de dezvoltare la securitate, devine mai usor sa va protejati investitiile impotriva pierderilor, furtului sau a daunelor.

Prolist

Decizii destepte in constructii! Prolist.ro este alcatuita dintr-o echipa dinamica, de editori, programatori si meseriasi care incearca sa va puna la dispozitie cei mai eficienti meseriasi si cele mai utile informatii din domeniul constructiilor.

Trimite

Bank Name Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Test 345 99 CNA768